Afgelopen week waren de groots opgezette herdenkingen van Operatie Market Garden, de beruchte luchtlanding in Nederland in WO-2, volop in het nieuws. Market Garden was bedoeld om de oorlog te bekorten door een aantal strategische bruggen in Nederland te veroveren en zo direct door te stoten naar het Ruhr-gebied, het industriële hart van Duitsland. De operatie mislukte omdat een cruciale brug bij Arnhem niet bezet kon worden gehouden en het gevolg was dat de oorlog nog meer dan een half jaar voort woedde en noord-Nederland nog een hongerwinter voor de kiezen kreeg. Dat roept de vraag op wat je daarvan astrologisch kunt zien, astrologie is immers door de eeuwen heen ook altijd veel gebruikt in de oorlogsvoering, zeker voor het bepalen van de juiste tijd voor een aanval.

Nieuwe Maan?

Er waren op diverse plaatsen luchtlandingen, met dus enigszins verschillende plaatsen en tijden maar een cruciale landing was die op de Renkumse Heide ten westen van Arnhem, waar zich de brug bevond die een zo beslissende rol zou spelen bij het mislukken van de hele operatie. Als je een horoscoop van zo’n gebeurtenis bekijkt, is het altijd slim om er van uit te gaan dat jij als astroloog een electie had moeten maken. Zou jouw electie er ook zo uit hebben gezien als de horoscoop van de werkelijke gebeurtenis, in die vergelijking vallen de zwakke punten, en daar gaat het vaak natuurlijk om, direct op. Overigens is het zeer onwaarschijnlijk dat de geallieerden gebruik maakten van astrologie, aan de Duitse kant was dat anders, het nazisme had een sterke neiging tot “het occulte”. Misschien moeten we dus maar blij zijn dat er toen alleen nog maar moderne astrologie was, die immers grotendeels  ineffectief is bij het maken van electies.

MARKET GARDEN

In de horoscoop (klik op de link hierboven)  van het begin van Market Garden (het moment van de sprong van de eerste parachutisten boven de Renkumse Heide) valt direct op dat het met Nieuwe Maan gebeurde. Nu zou dat wel begrijpelijk zijn als het een nachtelijke operatie zou zijn geweest, met Nieuwe Maan heb je geen Maanlicht en dan ziet de vijand je niet. Maar dat kan niet de reden zijn geweest, de landing begon immers overdag en astrologisch gezien is een Nieuwe Maan niet gunstig. Heel algemeen gezegd is er nog heel weinig kracht om iets succesvol te realiseren, de Maan die de Zonne-impuls in concrete vorm op aarde zet, heeft immers helemaal geen licht. Het is een moment om in electies te vemijden, waar nog bij komt dat de Nieuwe Maan op Labrum staat. Labrum is een van de sterren van het noodlot, de hoofdster van de Beker, die niet aan je voorbij zal gaan. Dat is niet om vrolijk van te worden.

De Nieuwe Maan staat in Maagd onder dispositie van Mercurius die zelf heel sterk is in eigen teken en Mercurius is Heer 7, het Duitse leger dus. Heer 7 is niet alleen heel sterk, hij is ook de dispositor van Jupiter Heer 1, de geallieerden die heel zwak in vernietiging staan, totaal beheerst door Heer 7! Via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0 ° Kreeft -0° Steenbok)  valt Heer 7 ook nog op het IC, het laagste punt tegenover het MC, niet fijn als je de situatie wilt beheersen. Op het MC staat wel een sterke planeet maar dat is Venus waar je nu niets aan hebt, of je uniformen mooi zijn, dat is nu even niet zo heel belangrijk!Tegenpool Mars, die je wel hard nodig hebt als je de aanval opent, staat juist weer heel zwak, in zijn vernietiging. Er is in feite nauwelijks iets positiefs te vinden in deze horoscoop en het is dus niet zo  heel vreemd dat Market Garden uitliep op een van de meest beruchte mislukkingen van WO-2.

Iets heel anders, op deze blog wordt al een jaar lang voorspeld dat Donald Trump het vanaf half juni dit jaar moeilijker zou gaan krijgen, Teflon Don wordt nu niet meer beschermd door zijn Noordknoop-Firdar, de moeilijke Zuidknoopfase is begonnen .En nu komt het bericht dat er een afzettingsprocedure zal worden gestart (wat natuurlijk niet wil zeggen dat dat ook gaat lukken)!   

Vergelijkbare berichten

2 reacties

  1. Beste Oscar,

    Ik kende deze mislukte poging van de recente geschiedenis niet eens, heel erg bedankt voor deze interessante bijdrage, want je kunt veel teruggaan.

    vertaald met Google 😉

  2. “De geallieerden moesten zich uiteindelijk terugtrekken onder zware verliezen van mensen en materiaal. Volgens Montgomery was de operatie zelfs een succes van 90 procent, wat de Prins van Nederland tot de sarcastische verklaring bracht dat zijn land waarschijnlijk geen tweede succes van Montgomery zou overleven”.

    Van Wikipedia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *