Aan de net begonnen Olympische Spelen in Rio, doet één sporter voor de vijfde keer mee, wat op zichzelf al een record is. Het is de Amerikaanse zwemmer Michael Phelps, die in zijn lange loopbaan al goed was voor 22 Olympische medailles, waarvan 18 keer goud. Of hij daar nog wat aan gaat toevoegen in Rio, is maar de vraag, hij is nu 31 jaar oud. Maar weinig is gewoon aan “The Bullet from Baltimore” en het zou zo maar kunnen. Gezien zijn uitzonderlijke prestaties, mag je verwachten dat ook zijn horoscoop uitzonderlijke standen laat zien. Klik op de link hieronder om de radix van Michael Phelps te kunnen bekijken.

MICHAEL PHELPS

Het eerste wat in het oog spring in deze horoscoop, is natuurlijk de Zon, die op de ascendant staat. De Zon is het goud en de eerste plaats en dat is niet zo gek voor een sporter. De Zon op de ascendant staat in een cardinaal, snel bewegend waterteken en dat is de omgeving, waarin het allemaal gebeurt.  In zijn onvolprezen overzicht van de eigenschappen van de planeten, schrijft William Lilly in Christian Astrology, dat de Zon een goed gebouwd, groot en sterk lichaam geeft. Dat is logisch want de Zon is de bron van de vitale levensenergie, die hier bij Phelps  direct op het lichaam (ascendant) werkt. De Zon is ook Heer 3, die anatomisch de armen aangeeft en ja Phelps heeft zeker imposante (Zonne-) armen. De spanwijdte is meer dan twee meter!

De Zon met de ascendant staat op de ster Alhena uit de constellatie Tweelingen, in de linkervoet van de onsterfelijke Tweeling Pollux. De associaties van de Tweelingen met het water, de zee, snelheid en strijd zijn heel sterk, en Alhena geeft, zo zeggen de teksten, kans op verwonding aan de voeten. Dat is niet het geval voor zover ik weet, maar Phelps is bijvoorbeeld geen loper, in het water gebruik je je voeten wel, maar je staat er niet op. Zijn schoenmaat is wel zeer opvallend, het is maat 49, wat veel en veel groter is dan gemiddeld, met de koninklijke Zon op de voet van de onsterfelijke Pollux, zijn zijn voeten al even imposant als de rest van zijn lijf.

Even verderop in het eerste huis, en dus met een zeer grote invloed in zijn leven, staat de planeet van de strijd en de sport Mars in een waterteken. Mars staat op de zeer heldere hoofdster in de Grote Hond Sirius, een ster die heel veel vechtkracht schenkt en je dankzij zijn grote helderheid ook ver kan brengen. Sirius is een ster met Jupiter-Mars karakter in de Bek van de Hond en is niet al te subtiel. Die brute kracht lijkt wel goed te passen bij het zwemmen, je moet  immers zo snel mogelijk rechtdoor, echt veel nadenken komt er  verder niet aan te pas. We hebben zo al veel water-indicaties, de ascendant, en de zo belangrijke Zon (goud)  en Mars (sport) staan in een waterteken en Pollux is de beschermer van zeelieden.

PHELPS 2

Maar er is nog meer. Het temperament van Phelps is dominant flegmatisch, dat wil zeggen dat het water-element in zijn karakter en zijn constitutie overheerst. Dat verwijst naar een andere functie die het zwemmen voor hem heeft, hij probeert symbolisch het water te ordenen door er heer en meester over te zijn. Beheersing  van het water is bij flegmatische temperamenten belangrijk want de structuurloze, wat chaotische natuur van het water, het element van de emoties en de begeertes , kan behoorlijk overrompelend zijn.  Het stroomt alle  kanten op en laat zich niet makkelijk beteugelen. Van alle temperamenten is het flegmatische  bijvoorbeeld het meest gevoelig voor verslaving. Deze symbolische dimensie, van het beheersen van water-emotie, zal bij Phelps zeker een rol spelen,wat  weereen ander licht werpt op de motivatie om voor een bepaalde sport te kiezen.

In de radix van The Bullet, mag je natuurlijk ook snelheid verwachten. Zoals gezegd is Kreeft, waar drie belangrijke factoren in staan, het cardinale water, en cardinaal beweegt snel. Ook Mars de planeet van strijd en sport in het eerste huis, heeft een behoorlijk hoge snelheid, maar het is de Maan, Heer 1 en dus Phelps bij uitstek zelf, die echt veel  en veel sneller dan gemiddeld beweegt. De Maan/ Heer 1 staat ook op Antares, een koninklijke ster met een  zuiver martiale natuur. Antares, is het Hart van de Schorpioen, het beest dat de opschepperige, arrogante jager Orion doodsteekt en dat gebeurde, volgens het mythische verhaal, jawel : op zee!

PHELPS ZWEMMEND

Dat Phelps er weer bij is, is een grote overwinning voor hem. In 2014 was hij aan de drank geraakt,hij had geprobeerd zonder de topsport te leven. Hij overwon zijn verslaving, mede door het zwemmen weer op te pakken. Met de voorspellingstechniek van de profecties , ieder jaar staat een bepaald huis op de voorgrond, wordt duidelijk dat 2014 een jaar van het zesde huis was, van ziekte en tegenslag met een sterke emotionele component (Maan in huis 6) dus. Dit jaar is de profectie naar het achtste huis van het einde op geschoven, Rio is hoe dan ook zijn laatste optreden.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *