Zoals al vaker op deze blog werd uitgelegd, kun je een effectieve horoscoop van een land (of ook  van een stad) maken door het precieze tijdstip te nemen van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter  (“GC”), die vooraf ging aan de stichting ervan. Zo heb je geen discussie meer over het  tijdstip want de tijd is altijd exact, het precieze moment dat de GC vol is, is immers bekend. Voor Nederland levert dat de volgende horoscoop met als berekeningsdatum 4 september 1563, klik op de link hieronder om de horoscoop van Nederland te kunnen zien.

NEDERLANDOERGC

De ascendant spreekt al boekdelen, die valt op de vaste ster van de eerste magnitude Fomalhout, een van de vier Wachters en de grote ster van de winterzonnewende. Fom-al Hut is Arabisch voor de Vissenmond en het is de hoofdster van de Zuidelijke Vis, die de stroom water uit de kruik opvangt, die de Waterman op zijn schouder draagt. Dit water dat uit de kruik van de Waterman vloeit is zoet water, dat wil zeggen dat het niet het woeste zoute zeewater is, maar het getemde water! Zou een beeld de eeuwige strijd van de Nederlanders tegen het water beter kunnen samenvatten, een ster op de ascendant geeft een van de belangrijkste mythes in een leven aan.

pisces-australis

Verder valt op dat Mercurius op de descendant, het punt van de omgang met anderen, staat en dat laat zien dat Nederland vooral een handelsnatie is, maar ook wijst het op het pragmatische polderen, waarin ons land zo bedreven is. Deze zo belangrijke Mercurius maakt een nauw vierkant met de waterplaneet de Maan in een waterteken op de cusp van het negende huis van het buitenland. Hier zie je de maritieme faam, Nederlanders voeren de hele wereld over om te handelen. Maar tegelijkertijd laat het de dominee  (cusp 9 van religie) zien, die naast de koopman ook altijd een grote rol speelde. De Maan is echter in val in Schorpioen, het vaste waterteken , waar de Maan haar vloeiende, gevoelsmatige natuur niet goed kan laten zien, hier gaat de Maan op slot. Dit wijst op de grote invloed van het calvinisme, Nederland werd immers  geboren uit een opstand van strenge calvinisten tegen het regime van de katholieke Spaanse koningen.  Een zeer gevoelig punt tenslotte, is het nauwe vierkant tussen Venus Heer 8 van de dood en de zeer venijnige Mars in vernietiging in Stier.

Deze horoscoop lijkt de realiteit van Nederland goed te weerspiegelen en je kunt natuurlijk op basis van deze radix ook solaren maken om jaarvoorspellingen te doen. Nu is vorige maand de nieuwe solaar van Nederland ingegaan en het is interessant om daar eens te kijken, maar het is een goed idee om eerst eens terug te kijken, wat heeft de afgelopen solaar gebracht? Om daar een beetje gevoel voor te krijgen, gaan we eerst  verder terug naar de laatste echt dramatische gebeurtenis in Nederland, de ramp met de MH-17 op 17 juli 2014. Klik op de link hieronder om de solaar die toen geldig was te kunnen zien.

SOLAAR MH-17

Op de ascendant van de solaar staat Lesath, een ster in de gifangel van de Schorpioen, dat behoeft geen uitleg. Solaarheer 1, het land dit jaar, staat op Sirius, een zeer krachtige ster die te maken heeft met brute intimidatie en op de Zuidknoop in de radix valt, altijd een punt van pijnlijke beperking. Dat Heer 1 / Jupiter verhoogd staat en dus in principe goed, zegt hier niet zoveel, het zijn meer de veranderingen in waardigheid die tellen in een solaar. Via spiegelpunt (planeetpositie gespiegeld in de as 0 ° Kreeft / 0° Steenbok )  staat de solaar-Maan op de solaar-Zuidnoop, die weer precies op de boven genoemde gewelddadige radix-Mars valt. Het solaar-PF , geprojecteeerd met de radixboog valt in oppositie met Heer 8 van de dood en heer 10 valt via antiscion in oppositie met Heer 8. De ramp is dus duidelijk terug te vinden in de solaar.

SOLAARNL 2016

Maar hoe ziet dat dan met afgelopen jaar? Er is niet zo veel dramatisch gebeurd gelukkig. En het is met de duiding van de solaar voor een land net zo als met de duiding van een solaar voor een persoon, er gebeurt soms niet zoveel ,God dank! In de solaar van Nederland die liep van 3 september 2016 tot 3 september 2017, valt op dat er maar liefst vier planeten in het twaalfde huis staan en dat de ster Castor, de sterfelijke helft van de Tweelingen op het MC staat. Wat zou dat kunnen betekenen? Het meest opvallende afgelopen jaar was de uitzonderlijk lange kabinetsformatie waardoor het land  maar liefst zeven (!) maanden zonder effectief bestuur zat! Met solaarheren 1 en 10 en radixheer 10 in solaarhuis 12, wordt dat duidelijk aangegeven en pas toen de nieuwe solaar  begin september was ingegaan, kon het nieuwe kabinet tot stand komen.

                            RUTTE 1

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *