Vorige week werd de horoscoop van Nederland, gebaseerd op de Grote Conjunctie (’GC”), kort besproken en als zeer gevoelig punt kwam daaruit Mars in Stier naar voren, die in deze mundane radix vierkant Venus Heer 8 van de dood staat. Mars in vernietiging zal zich op een zeer venijnige manier uiten en het aspect met Heer 8 maakt het er niet beter op. Als het gaat om gewelddadige gebeurtenissen is dit vierkant vrijwel altijd in het spel en dat is dus een aspect om scherp in de gaten te houden. Klik op de link hieronder om de mundane radix van Nederland nog een keer te kunnen bekijken.

NEDERLAND OER GC

Terugkijkend is dit goed te controleren en daarvoor kunnen we twee dramatische gebeurtenissen gebruiken, die nog vers in het geheugen liggen en die een grote invloed hebben gehad in Nederland, de moorden op Pim Fortuin op 6 mei 2002 en relatief kort daarna op Theo van Gogh op 2 november 2004. Omdat dit echt gebeurtenissen zijn geweest die het land hebben  geschokt, moet dit in de betreffende solaren en progressies, afgeleid van de radix van Nederland gebaseerd op de GC van 1563, te zien zijn. We mogen verwachten dat er hele duidelijke standen zijn in de solaar die er direct uit springen ,zoals een of meerdere planeten en/ of kwaadaardige sterren  op de hoeken, het moet niet zo zijn dat je de aanwijzingen er echt uit moet trekken. Inderdaad laat de solaar, die geldig was op het moment van de moord op Pim Fortuin uitgesproken standen zien (klik op de link hieronder om deze solaar te kunnen bekijken).

SOLAARMOORDFORTUYN

Wat direct in het oog spring, is de oppositie van Venus Heer 8 van de dood in de solaar en in de radix, met Neptunus de Aardschokker over de Asc-Desc –as van de solaar ! Venus staat ook nog eens op Praesepe, de Lege Kribbe, die je als de “tweede Algol” kunt zien, een zeer kwaadaardige, nevelige sterrenhoop, die geassocieerd wordt met de opeenstapeling van lijken. Inderdaad worden bij de duiding van solaren de huidige posities van de vaste sterren gebruikt en niet die van de sterren uit 1563, de praktijk laat zien dat dat het beste werkt. Deze Venus herhaalt zijn radixpositie en benadrukt daarmee sterk de radixfunctie, Heer 8 van de dood, en staat dus ook vierkant de boven al genoemde  Mars in Stier. Het zal duidelijk zijn dat de radix gebaseerd op de GC ook bij deze gebeurtenis goed lijkt te werken.

SOLAARMOORDVANGOGH

Twee later was het weer raak en werd Theo van Gogh vermoord, klik op de link hierboven om de deze solaar te kunnen zien. Ook in dit geval windt de horoscoop er geen doekjes om, op de descendant staat de Maan op de vergrotende Noordknoop  en de descendant valt op de radixpositie van Mars! Op het MC, in dominerende positie staat Mercurius, Solaarheer 8 van de dood  die via antiscion (planeetpositie  gespiegeld in de as 0 ° Kreeft / 0° Steenbok) op de Maan valt. De conjunctie van Saturnus en Venus Solaarheer 7 van de “vijand”, staat op de positie van de Grote Conjunctie en geeft daarmee aan dat er iets belangwekkends staat te gebeuren.

SOLAARNL 2017

Dat lijkt dus allemaal vrij goed te werken, maar hoe ziet de nieuwe solaar van Nederland die twee maanden geleden op 3 september is ingegaan er uit? Wat direct opvalt in deze solaar is Jupiter Solaarheer 1 die in het tiende huis in de buurt van de zo positieve Spica staat en dat lijkt in ieder geval niet zo slecht. Maar als we wat verder kijken, duiken er wel meer spanningen op. De Zon-Pluto oppositie uit de radix valt  via spiegelpunt over de MC/IC-as  van de solaar. Solaar-Venus  keert als Heer 8 terug op zijn radixpositie in het achtste huis van de solaar en is in oppositie met de Maan, Solaarheer 8 en deze oppositie staat dan ook vierkant de radix-Mars in Stier. De conjunctie Mars-Mercurius in de solaar valt op de radix-descendant en de Zon maakt een oppositie met de Aardschokker Neptunus. Dat zijn wel veel spanningen en dat lijkt er op te wijzen dat het voor Nederland geen kabbelend jaar wordt waarin alleen een ellenlange  kabinetsformatie opzien baart.

Bij het doorspitten van de lunaren valt vooral die van 18 november op, die de ascendant op de radix-Mars heeft, Venus op de descendant conjunct het antiscion van de Noordknoop  op de bikkelharde Zuidschaal en  Pluto op het MC.  De spanningen die we zien in de solaar, zullen er dan uitkomen, maar om te zeggen wat dat precies zal zijn, dat zou wat erg speculatief worden . We zullen zien.

LUNAARNL NOVEMBER

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *