Deze week kondigde de Franse president Hollande aan dat hij niet meedoet aan de komende presidentsverkiezingen. Zijn populariteit is zo minimaal dat ook hij zelf moest inzien dat het bij voorbaat kansloos zou zijn. Hollande is de eerste zittende president van de Vijfde Republiek, zoals de huidige Franse staatsvorm heet, die afziet van een poging tot herverkiezing. Dat viel hem zwaar, maar het was onvermijdelijk, niet alleen is Hollande mateloos impopulair, ook zijn socialistische partij heeft weinig krediet meer.

hollande-scooter

Wat bijdroeg aan zijn diepe val is, zo hoor je wel, het weinig presidentiële gedrag van Hollande. Zegt men van Nederland wel dat het een republiek is met een koning, in Frankrijk is het andersom, het is een koninkrijk met een president. Er wordt van het staatshoofd verwacht dat hij zich waardig gedraagt en daar zal het beruchte beeld van Hollande op-scooter-met-helm bepaald niet aan bijgedragen hebben.

Maar astrologisch is het ook duidelijk dat zijn tijd er op zit. Klik op de link hieronder om de geldige solaar van Hollande te kunnen zien. Solaarheer 10 van de baan dit jaar staat in het zevende huis, het punt waar de Zon onder gaat, op de vaste ster Antares, die cycli afsluit. In het zevende huis staat de baan tegenover zijn eigen eerste huis en in het huis van de concurrentie. Ook Mars de planeet van de strijd en Heer 12 van domme dingen die we doen en die ons zelf schade toebrengen, staat op de descendant en dat ziet er niet al te best uit. Het was ook op die fameuze scooter dat Hollande zijn maîtresse bezocht (Mars in het zevende huis). Al met al, werd het een beetje ranzig. Een affaire van de president wordt meestal wel gewaardeerd, maar een stijlloze affaire, dat is onvergefelijk.

hollande-solaar

Goed, Hollande en de socialisten staan voorlopig buiten spel, de strijd om het presidentschap in april en mei wordt uitgevochten op de rechterflank. Het wordt rechts tegen rechtser, “gewoon” rechts tegen populistisch rechts.  De populistische Marine Le Pen zal het gaan opnemen tegen de gewone conservatief François Fillon, die een goede kans maakt tegen Le Pen omdat de keuze lijkt uit te draaien op de vraag : willen we een radicale populist aan de macht of niet? Iedereen die Le Pen niet moet, zal al snel zijn “tegenstem” op Fillon uitbrengen, met lange tanden of uit overtuiging, dat maakt uiteindelijk niet uit. Maar wat zegt de astrologie over deze Fillon, die premier was onder Sarkozy? Klik op de link hieronder om de radix van Fillon te kunnen zien.

fillon

Het eerste wat opvalt in deze horoscoop, is dat er maar liefst vier planeten in Vissen staan. Hoe dan ook, de heerser van Vissen Jupiter zal een zeer grote rol spelen in zijn leven, net als de verhogingsheerser in Vissen Venus. Venus is heer 1, dus vier planeten in de radix idealiseren (verhogen is idealiseren) Fillon zelf, dat is natuurlijk nooit weg voor een politicus. Jupiter is de algemene significator van bestuur en politiek en Jupiter staat in het negende huis van denkbeelden. Jupiter staat op de zeer krachtige ster van de eerste magnitude Rigel uit de constellatie Orion de Jager, die vechtlust en succes schenkt. Via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as nul graden Kreeft-nul graden Steenbok) staat Jupiter op het MC binnen de gebruikelijke twee graden orb voor antiscia.

fillon

De Maan Heer 10 staat conjunct de Zon, wat zijn werk met leiderschap en macht verbindt, de Zon staat wel in het verzwakkende zesde huis, maar met kleine orb driehoek het MC. De Zon staat op de krachtige ster van de eerste magnitude Achernar, die met het kapen van de Zonnewagen te maken heeft. Het MC valt op de ster Canopus , de behendige stuurman van het Schip, de admiraal die de Griekse vloot na de strijd om Troje naar huis brengt. Er is dus heel wat sterrenkracht, die met leiderschap te maken heeft en een duidelijke verbinding met politiek en macht.

Maar de hamvraag is natuurlijk: doet hij het of doet hij het niet? Verslaat hij de extreem-rechtse populist Le Pen? Een eerste aanwijzing geeft de lunaar waaronder hij president zou kunnen worden. Zoals vaker zijn de indicaties nogal tegenstrijdig, maar twee standen springen er uit, de koninklijke Regulus op de ascendant en de Noordknoop op de ascendant. Regulus en de Noordknoop schenken succes. Aan de andere kant, staat lunaarheer 10 van de baan, op het punt naar zijn vernietiging te gaan en staat Heer 7, Le Pen, dominerend in het tiende huis, zij het op Alcyone de ster van teleurstellingen. Alles afwegend, lijkt het er toch wel op dat Regulus en de Noordknoop de doorslag zullen geven, ook omdat in de corresponderende lunaar van Le Pen de beperkende Zuidknoop op de Ascendant staat.

lunaar-fillon

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *