Kort geleden werd in Palermo Messina Denaro gearresteerd, de leider van de Siciliaanse maffia die al tientallen jaren voortvluchtig was. Zijn bijnaam “Diabolik” laat weinig aan de verbeelding over, hij trok het gebruikelijke spoor van extreem en wreed geweld, even typisch was dat hij zo lang uit de handen van de politie kon blijven. Zijn geboortegegevens zijn niet te achterhalen, wel die van een van zijn een voorgangers met een zeer vergelijkbare biografie, Salvatore Riina, alias ‘’La Belva (Het Beest)” die in 2017 in de gevangenis overleed. Ook Riina was jarenlang voortvluchtig.

De vraag is of je kunt zien in een radix van dit soort maffia-bazen dat ze zware criminelen waren. Het antwoord kan je geven zonder een horoscoop te bekijken. Nee, dat kun je niet omdat de horoscoop de morele toestand van een individu niet laat zien, dat is namelijk bij uitstek een kwestie van de vrije wil. Wat je wel kunt zien in de horoscoop zijn de omstandigheden in het leven, dus dat verschilt in feite niet zo heel sterk van horoscopen van gewone mensen die niet meer dan 50 moorden  plegen in hun leven. Ook een maffia-baas kan tot inkeer komen, zoals Oscar Wilde zei: “Every saint has a past and every sinner has a future”.      

IC

Niettemin is het interessant een blik te werpen op de radix van Riina, wat komt daar als thema uit naar voren? Wat direct in het oog springt is de nadruk op het IC, waar een verhoogde retrograde Jupiter conjunct Pluto op de koninklijke Pollux staat. Het IC is de familie en die is natuurlijk van zeer groot belang. Pollux is de hoofdster van de Tweelingen, aan elkaar verknochte broers en vechtersbazen, Jupiter is Heer 12 van wetsovertredingen en criminaliteit en Pluto hier is als Heer van de Onderwereld ook nogal toepasselijk. Deze constellatie beschrijft duidelijk de afkomst, al kun je hier niet direct aan zien dat het om een maffia-clan uit Corleone gaat.

Al Sarfah

Het Maanhuis, de Manzil,  is de kernmythologie in het leven en die is wel erg treffend, het is Al Sarfah de Leeuwenstaart, zo sterk verbonden met machtsstrijd en confrontaties! Het beeld bij deze Manzil is een krijger die in gevecht is met een draak, je kunt wel zeggen dat dat zijn centrale levensthema was. De ster op de Ascendant is Hamal, de Zuidelijke en dus gemeenste Ramshoorn, geen vredige ster natuurlijk, die volgens de beschrijvingen bruut, crimineel en gewelddadig maakt. Heer 1 is Venus die vlakbij Cusp 8 van de dood staat, de plaatsing van Heer 1 in de radix laat zien waar al snel veel aandacht aan wordt besteed. 

Pholus

Zowel de Zon als Mercurius staan op een krachtige ster uit de Centaur Pholus, die zich dodelijk verwondt aan een gifpijl waarmee een bloedbad is veroorzaakt. De Centauren staan bekend als een onbeschaafd ras waarin het rauwe instinct van hun paardenlijven als snel domineert. Het Pars Fortunae is het planeetpunt van de Maan en het geeft de honger aan, dat waar we geen genoeg van kunnen krijgen. Het staat vlakbij Cusp 12 van overtredingen en onbeheersbare begeertes onder dispsoitie van Jupiter Heer 12 die weer op het IC van de familie staat. Je ziet dus wel zeker het leven van Riina weerspiegeld in diverse horoscoopstanden, maar blijft het feit  dat dit ook de radix van je buurman zou kunnen zijn.            

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *