Omdat de afgelopen week het nieuws overheerst werd door de gebeurtenissen in Irak wordt de verdere bespreking van de progressies en solaren van Mark Rutte uitgesteld tot volgende week. Er is op deze blog wel eens vaker opgemerkt dat bijna driekwart van het nieuws tegenwoordig op een of andere manier te maken heeft met conflicten rond de Islam en moslims. De reden daarvoor is dat de Westerse denkwijze en productiewijze door de hele wereld zijn geaccepteerd, alleen de islamitische wereld biedt nog weerstand tegen het liberale materialisme. De traditionele culturen In India, China en Japan zijn allang tot in de kern “bekeerd”‘ door de Westerse geest, en deze geest legt nu ook druk op de moslimwereld waardoor er fundamentalisme ontstaat, in wezen een Westers verschijnsel want het is niet meer dan een reactie. Wie kaatst kan de bal verwachten en dat geldt ook voor de ontwikkelingen in Irak waar de terreurgroep Isis angstwekkend snel op rukt naar de hoofdstad  Bagdad en een complete burgeroorlog dreigt. Het is George W. Bush, de domste en slechtste Amerikaanse president ooit, geweest die met zijn nutteloze geld en mensen verslindende bezetting van Irak deze ontwikkeling mede heeft veroorzaakt. Was Bush maar nooit van de fles afgekomen dat had de wereld veel ellende bespaard!

Maar goed nu de astrologie, de crisis in Irak moet zichtbaar zijn in de relevante horoscopen. De vraag is welke horoscoop. Wat goed werkt is de horoscoop van Bagdad uit 762 wat een electiehoroscoop is, natuurlijk begon men in die tijden niet zomaar met bouwen. Klik op de onderstaande link om de horoscoop van Bagdad te kunnen zien. Hoewel het natuurlijk een horoscoop van een stad is, was Bagdad altijd het machtscentrum van de hele omringende streek en je kunt deze horoscoop dus zonder meer nemen als radix van Irak, de verre nazaat van het oorspronkelijke kalifaat Bagdad.

BAGDAD

Het is direct duidelijk waarom de astroloog die de electie toen maakte dit tijdstip koos, de Grote Benefic Jupiter staat heel sterk in eigen teken op de ascendant! Ook is de positie van de Zon sterk in eigen teken Leeuw, niet gek voor een machtscentrum, driehoek die sterke Jupiter op de ascendant en in 762 stond de Zon op de absolute koningsster Regulus. Behoorlijk goed al zou ik zelf Mercurius heer 10  niet retrograde op de sterk remmende Zuidknoop hebben gezet en het sextiel van Mars met de Zon zo dicht bij de descendant ziet er ook niet echt fijn uit. Wat betreft de vaste sterren in de mundane astrologie, je kunt de precessie zien als een langzame transit door de tekens, je kijkt dus naar de posities van de sterren in de oorspronkelijke horoscoop en naar de huidige posities. Het is niet zo fijn dat de doodsster Antares nu op de Bagdad ascendant staat en de bloedbadster Praesepe op de Zon. Natuurlijk geeft dat geen precieze timing van gebeurtenissen omdat de sterren maar 1 graad in 72 jaar opschuiven.

Wat wel preciezer laat zien wat er gaande is in Irak zijn de progressies en solaren gebaseerd op de electie uit 762, de progressies zijn hier niet afgebeeld. Maar dat het al langere tijd, al zo’n 15 jaar chaos is, wordt duidelijk uit het feit dat de progressieve Ascendant in die tijd door de crisiszone rond Algol is gelopen. Verder staat de progressieve malefic Saturnus conjunct de ascendant van Bagdad. Saturnus beweegt natuurlijk heel langzaam in progressie maar in het veel ruimere tijdperspectief van de mundane astrologie is dat wel relevant.

BAGDADSOLAAR

Door op de bovenstaande link te klikken is de solaar van Bagdad-Irak te zien en deze valt op door de concentratie van planeten op de as cusp 2 / cusp 8 in de Kreeft Jupiter, het Pars Fortunae (geprojecteerd met de radixboog) en Mars staan hier vierkant de oppositie van Saturnus en de Maan vlakbij de altijd extreme Knopenas. Hoewel ik astrologen beslist niet wil aanmoedigen tot het gebruik van de buitenplaneten – dat gebruik is excessief in de huidige astrologie – is het zeker relevant dat de naarling Pluto vanaf cusp 8 van de dood in oppositie  staat met de conjunctie in Kreeft. Als de buitenplaneten zo worden bekeken als een soort vaste sterren die alleen meedoen via nauwe oppositie en conjunctie, kunnen ze soms wel treffende informatie geven zoals hier. In deze solaar is verder echt alles verbonden met de Saturnus-Maan oppositie, ook de Zon en Venus maken er nauwe aspecten mee.

Omdat op 29 Juli de volgende solaar al in gaat, is het de moeite waard daar ook een snelle blik op te werpen. Meteen is duidelijk dat de vrees voor nog grotere chaos terecht is. Op het MC van deze solaar staat namelijk de genadeloze koppensneller Algol en solaarheer 1(Irak komend jaar) staat conjunct solaarheer 8 van de dood in het twaalfde huis van chaos. Via spiegelpunt (planeetposities gespiegeld over de as Kreeft-Steenbok) valt deze Zon-Jupiter conjunctie op de supermalefic Praesepe op het MC met die andere supermalefic Algol!

BAGDADSOLAAR 2014

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *