Zoals we schreven in de post van vorige week, zijn de onderhandelingen over het vertrek van het Verenigd Koninkrijk (hoe lang nog “verenigd”?) uit de EU vorige week officieel begonnen. Toen werd de brief van de Engelse premier May in Brussel bezorgd, met daarin het verzoek om de artikel-50 procedure in gang te zetten. In artikel -50 is vast gelegd hoe een land precies uit de EU kan vertrekken en het is natuurlijk zeer interessant om de horoscoop van het officiële begin van de exit-onderhnadelingen eens te bekijken. Klik op de link hieronder om de horoscoop van het bezorgen van de Brexitbrief te kunnen zien.

BREXITBRIEF

Wat direct in het oog springt, is de vernietigde Venus, die retrograde op het MC staat en vanuit die dominante positie een grote invloed uitoefent op het hele proces. Venus is de planeet van de vrede en het samenbrengen en het is natuurlijk geen goed teken dat deze Venus in de vurige Ram staat, waar hij zijn harmonische essentie niet tot uitdrukking kan brengen. Venus staat ook nog eens op Difda, een ster uit het Zeemonster waarvan een van de trefwoorden “afgedwongen verandering” is , natuurlijk heel passend. Het Zeemonster is het ondier, dat door Poseidon naar het eiland werd gestuurd waarop de prinses Andromeda vastgeketend zat,om haar te verslinden. Voordat het Zeemonster op weg gaat ,verwoest het eerst het koninkrijk van de vader van Andromeda en de sterren uit het Zeemonster zijn daarom verbonden met chaos en (zee)rampen. Geen prettig vooruitzicht en het lijkt letterlijk de situatie  te weerspiegelen, waarin het Zeemonster/EU  Andromeda/Engeland belaagt.

Ook het feit dat deze Venus én nog drie andere planeten in het tiende huis onder dispositie staan van Mars ,die ook nog eens Heer 10 is, maakt het beeld er bepaald niet vrediger op. Deze zeer invloedrijke Mars staat immers in de Stier, het “hemelsche huis”” van Venus en kan daar totaal niet uit de voeten, met het gevolg dat hij zijn venijnigste kantjes laat zien. Bij het begin van een proces waarin je veel diplomatie nodig zou hebben, staat dus de planeet van de diplomatie Venus heel zwak en is via zeer sterke receptie verbonden met een disfunctionerende, koppige  over-assertieve Mars. Ook deze Mars staat overigens op een ster die te maken heeft met het Zeemonster-Andromeda verhaal, namelijk, Almach de Linkervoet van de Prinses. De voet is het punt waar de grond  wordt geraakt, waar dus concrete zaken gedaan moeten worden.

Andromeda 1

Dit zou je aan het begin van de onderhandelingen anders hebben willen zien, maar het lijkt de hele situatie goed te beschrijven. Het  gesnerp van het slijpen van de messen , is aan beide kanten  van het Kanaal al luiden duidelijk hoorbaar. Ook de opvallende Zon in het tiende huis en sterk in verhoging in Ram, zal daar niet veel aan kunnen veranderen. Op zich heb je met een essentieel sterke planeet meer kans dat het goed zal uitwerken, maar je zit nu juist niet te wachten op de Zon, de ego-trots, zeker niet als deze in verhoging en dus overdreven is . Dat heeft nu juist alle problemen veroorzaakt, wat wordt bevestigd door het feit dat de Zon op Algenib staat, een ster uit Pegasus, het Vliegende Paard. Het thema van Pegasus  is overmoedige eigenzinnigheid die niet goed afloopt.

De Brexit veroorzaakt ook spanningen in wat er rest van het ooit zo trotse Britse rijk ,waarin de zon niet onder ging. Er is, je gelooft het niet, nu ruzie over Gibraltar, hoe moet dat als de Rots straks niet meer bij de EU hoort? Door de horoscoop te nemen van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter direct voor de toevoeging van Gibraltar aan het Britse Rijk, kan er een radix voor Gibraltar worden gemaakt.

GIBRALTAR

Met de Maan conjunct Saturnus en Jupiter / Heer 1 op het IC lijkt deze horoscoop bijna letterlijk de situatie te beschrijven. Op het IC zit je klem op het laagste, uiterste punt , Saturnus is rots, Jupiter Heer 1 is hoog en de Maan is de zee, en dat is precies wat het is, een opvallende, hoge rots die in zee steekt. Waar nog bij komt dat Saturnus en Jupiter op Deneb Algenubi staan , een ster uit het Zeemonster en de Maan op Algenib, uit Pegasus, die op eigen initiatief naar de berg Olympus vliegt. Het belangrijkste punt in de Gibraltar-radix valt precies op het MC van de Brexitbrief met dezelfde sterrenthema’s van het Zeemonster, Pegasus en Andromeda! Geen wonder dat er direct gedonder over was.  Gibraltar is Klein Engeland, zoals de opvallende spiegeling van deze horoscopen weer eens laat zien.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *