Na alle horoscopen van buitenlandse politici is het een leuk idee om het wat dichter bij huis te zoeken en de radix van onze premier eens te ontleden. Mark Rutte is sinds oktober 2010 premier en hij doet het toch behoorlijk goed. Ook in Europa lijkt hij een partijtje mee te kunnen blazen, al ontbreekt het hem wel totaal aan charisma, hij is kampioen dooddoeners. Het vele lachen waarmee dat gepaard gaat, maakt hem glad en dat moet in zijn geboortehoroscoop direct te zien zijn. En ja hoor zoals zo vaak tonen de planeten in de hoeken direct wat zich heel sterk in de wereld manifesteert, klik op de link hieronder om de radix van Rutte te kunnen zien.

RUTTE

Maar liefst vijf planeten bevinden zich aan de westkant van de horoscoop, de kant van de ander, er gaat heel veel energie naar overleg, samenwerken en afstemming. Dit is niet iemand die liever alleen thuis een boek zit te schrijven. Het dichtste bij de descendant staat de gladste jongen onder de planeten, Mercurius, wat al erg genoeg is, maar hij is ook nog eens in vernietiging en val en dus gladder dan een aal. Charme is er wel want Mercurius staat conjunct Venus in verhoging en dus erg vriendelijk, dit is niet iemand van de harde, directe confrontatie of het barse commentaar. De Mercurius-Venus tandem staat op de krachtige vaste ster Achernar, de Mond van de Rivier, een Jupiterster van optimisme en het uitdragen van visie. Dit is een van zijn talenten hij kan het allemaal leuk en diplomatiek brengen en indien nodig met veel charme om hete hangijzers heen lopen. Een prima eigenschap voor iemand die een kabinet leidt in een half-gedoogconstructie, de regeringspartijen hebben immers geen meerderheid in de Eerste Kamer. Ze zijn afhankelijk van compromissen met de, soms wat van samenstelling wisselende, constructieve oppositie in het politieke centrum.

De heerser over zijn MC van het beroep is dezelfde sterke Venus, wat natuurlijk heel goed is voor de loopbaan, al staat de teleurstellende Alcyone op het MC. Dat wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de planeet van de politiek en de bestuurselite Jupiter die verhoogd staat in de Kreeft en via een nauw sextiel het MC aspecteert. De politiekplaneet Jupiter valt op een van de allerhelderste sterren aan de hemel Procyon de hoofdster van de Kleine Hond. De Kleine Hond is een heel wendbaar beest, het is de kleine jongen die met zijn handigheid anderen te snel af is, maar wel op het juiste moment hard weet door te bijten. De grote helderheid van deze ster draagt aanzienlijk bij aan het succes van Rutte, samen met de Venus/Mercurius tandem op Achernar. Voer ter overdenking voor de moderne sterrenbeelden-astrologen, deze Waterman heeft niet veel eigenzinnigs of revolutionairs en voelt zich wel heel comfortabel op het pluche. Een typische Waterman?? Echt?

Jupiter heeft veel invloed in zijn horoscoop, de politiekplaneet maakt een nauw vierkant met de Maan (zijn emoties) en is de dispositor van Venus en Mercurius (het denken). Dat geeft hem dus een optimistische mentaliteit, geloof in de toekomst en in vrijheid en het laat zien waarom hij zich thuis voelt bij een liberale partij. Jupiter in Kreeft heeft een enorme hekel aan de beperkingen en reguleringen van Saturnus en aan de rode activistische Mars. Geen Brabants SP-bloemkoolsocialisme voor Rutte maar ook geen PVV-agitprop. Hij is er te optimistisch, redelijk en aardig voor.

Een van de dingen waar altijd driftig over gespeculeerd wordt is het ontbreken van een “‘First Lady”. Is Rutte misschien homoseksueel of zijn vrouwen heel snel op hem uitgekeken? Homoseksualiteit is in een radix heel moeilijk te zien. Dat komt omdat er in onze tijd zo excessief veel aandacht voor is, dat we als astrologen al heel snel denken dat er ook een duidelijke “aanduider” voor moet zijn en die is er niet. Wat je wel kunt zien bij Rutte is dat hij (Mercurius, heer 1) naast een sterke Venus  staat, de algemene aanduider van vrouwen, in het zevende huis van relaties. Dat lijkt goed, maar iedere planeet in Vissen heeft een hele grote hekel aan Mercurius, dat laten de vaak genegeerde negatieve recepties zien. Ook als we Venus niet  zien als “de vrouwen” maar als de liefde zit hier een groot probleem; want hij wil het wel maar het wil hem absoluut niet. Dit is een van de redenen waarom er geen First Lady is.

Volgende week zullen we enkele relevante progressies en solaren van Rutte bekijken.

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *