In Frankrijk is het al weken lang onrustig met veel demonstraties en stakingen,  die het land regelmatig plat leggen. De aanleiding is de invoering van een nieuwe pensioenwet die de pensioenleeftijd verhoogt van 62 naar 64. Volgens de regering van president Macron en premier Elisabeth Borne is deze hervorming nodig om het stelsel overeind te houden, maar een groot deel van de Fransen is het helemaal niet me ze eens. Ook de Assemblée, het parlement, stemde tegen maar president Macron zette via een een bepaling in de grondwet het parlement buiten spel en drukte de wet door. De reacties  waren furieus op straat en in de politiek.

Mesarthim

Nu zou je over deze ontwikkeling veel kunnen zeggen vanuit diverse astrologisch perspectieven, maar het is deze week de rol van president Macron die ons interesseert. Degenen die mijn boek over de Westerse Maanhuizen kennen The Lunar Mansions Guide, dat vorig jaar verscheen bij The Wessex Astrologer, hebben de duiding van de radix van Macron in het boek kunnen lezen als eerste voorbeeld. Want het eerste Maanhuis van de cyclus Al Sharatain begint op de eerste ster van de constellatie Ram Mesarthim en dat is het Maanhuis waar de Maan van Macron in staat, dat is dus zijn centrale levensmythe.

Gulden Vlies

De mythe van de Ram is de ontsnapping van broer en zus Phryxos en Helle op de rug van de Ram aan de verstikkende invloed van hun stiefmoeder Ino. Als de Ram over de Hellespont vliegt, valt Helle van de Ram in zee, maar Phryxos vervolgt zijn weg en bereikt het einddoel. Hij offert de Ram en de huid van de Ram komt als het Gulden Vlies in de tempel van oorlogsgod Ares te hangen. Een Maanhuis  geeft het kernverhaal in je leven aan, en voor Macron is dat dus het los breken (ontsnapping van Phryxos en Helle)  uit een vast gelopen oude situatie (Ino). Dat gaat niet zachtzinnig (Ramshoorn) want de vrouwelijke verbindende kant (Helle) wordt aan de kant geschoven. De planeetkrachten die Al Sharatain beschrijven zijn dan ook de malefics Saturnus (hardheid) en Mars (slagkracht).

Alif

Dit is precies wat Macron aan het doen is, hij probeert het oude Frankrijk te moderniseren, hij is Phryxos die met geweld losbreekt op de rug van vurige Ram en Helle achter zich laat. Zo zie je dat een Maanhuis niet alleen psychologisch maar ook heel concreet uit werkt. Macron kwam in een situatie waarin hij op de Ram kan rijden. Dat hij zijn wil hardhandig zal doordrukken geven Saturnus en Mars aan, die in zijn radix geen essentiële waardigheid hebben en zich dus van hun hardste meest ongenaakbare kant zullen laten zien. Toch moet, zoals de mythe laat zien, uiteindelijk de vurige slagkracht worden geofferd om het proces tot een goed  einde te brengen, een astrologische tip voor de president.

De heftige kracht achter dit eerste Maanhuis wordt wellicht het duidelijkst verbeeld door de Arabische letter die er symbolisch mee verbonden is. Dit is de eerste letter Alif, een verticale streep die de eerste scheppingsimpuls weer geeft, uit het niets breekt plotseling iets met veel vuur iets compleet nieuws los. Dat is wat je nu in Frankrijk ziet gebeuren.       

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *