Twee weken geleden overleed Albert Speer, nee niet de beruchte bouwmeester van de Nazi’s natuurlijk, maar zijn zoon, die ook architect was. Het leven van Speer junior is getekend door de rol die zijn beruchte vader speelde in Hitler-Duitsland en hij heeft altijd met deze afkomst geworsteld. Het is des te opmerkelijker dat hij beroepsmatig  wel in de voetsporen van zijn vader trad en zelfs met groot succes. Speer junior ontwierp bijvoorbeeld het  grootse Olympisch stadion voor de Spelen in Peking, bijgenaamd Het Vogelnest, en ook in zijn ontwerpen zie je de sporen van zijn beruchte vader dus terug. Speer senior was immers de architect van vooral grote, vaak uitgesproken megalomane  structuren, die vooral bedoeld waren om te imponeren. Om iets te zeggen over vader en zoon Speer, werpen we eerst een blik op de geboortehoroscoop van senior.

ALBERT SPEER

In de radix van Albert Speer valt direct op dat Neptunus conjunct de ascendant staat, net iets buiten de gebruikelijke twee graden orb voor deze sterachtige factoren (de buitenplaneten) . Strikt genomen is dit geen conjunctie meer, maar het gaat wel om de ascendant en of de geboortetijd op de minuut af klopt, is natuurlijk ook niet zeker. Als we het mythische thema van Poseidon verbinden met zijn leven, klopt het ook wel heel goed, de zeegod is de Aardschokker die chaos veroorzaakt en je kunt wel zeggen dat hij daarmee te maken heeft gehad in zijn leven. Opmerkelijk genoeg staat Neptunus in oppositie met, ja weer een “sterachtige” , namelijk Uranus verbonden met het mythische thema van het castreren van de hemelgod. Uranus heeft dus te maken met pijnlijke beperkingen, maar uit het bloed van zijn verwonding  dat in zee valt, wordt Venus geboren en ja hoe je het ook wilt zien, Speer was op zijn manier een kunstenaar.

Dat wordt nog eens bevestigd door de sterke Venus, de planeet van de kunsten,  die in eigen teken staat, in het gunstige elfde huis, waarbij Venus ook nog eens Heer 5 van creativiteit is. De planeet van de grote structuren Saturnus, staat ook sterk in eigen teken (een Luchtteken!) , in het negende huis van denkbeelden.  Zijn bouwwerken waren sterk verbonden met het verbreiden van de nazi-ideologie, de oppositie via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0 ° Kreeft / 0 ° Steenbok)  van Saturnus met de expansieve Jupiter, benadrukt de megalomane grootte van zijn ontwerpen.  Saturnus maakt een vierkant met de sterke Mars in eigen teken, wat  wijst op de verbinding met het militaire en krijgshaftige.

SPEER SENIOR

Heer 1, het meest uitgesproken Speer zelf, staat onder dispositie van Heer 4 Mercurius via teken en verhoging , er is dus een hele sterke invloed van alles wat met heer 4 te maken heeft. Zijn vader en zijn grootvader waren al architect, zijn afkomst heeft hem dus sterk bepaald. Op een  ander niveau van duiding is het vierde huis gebouwen en onroerend goed, met de sterk expansieve Noordknoop op het IC  zijn dat dan weer erg grote gebouwen. Als we  dan weer terug gaan naar de betekenis van het vierde huis als afkomst, dan laat de Noordknoop zien dat Speer stamde uit een gegoede familie.  Zo weven de diverse betekenissen van een huis door elkaar. Dat hij toch in hoge Nazi-kringen terecht kwam, laat de Zon in het tiende huis zien, de Zon is de Führer, die op de kwaadaardige Scheat staat. Scheat is een ster uit de constellatie Pegasus, de berijder van Pegasus zet op eigen initiatief koers naar de Olympus,maar komt op een dramatische manier ten val. Deze Zon (Hitler)  staat op het punt naar zijn verhoging te gaan, wat weerspiegelt dat Speer in Hitler een visionaire leider met een grootse toekomst zag.

Het valt op hoe sterk de radix van Speer senior is, met maar liefst drie planeten in eigen teken. Dat laat maar weer eens zien dat essentiële waardigheid niets te maken heeft met ethiek, het is puur een technisch begrip. Een planeet met veel essentiële waardigheid laat eenvoudigweg zien dat iemand met de energie, verbonden met die planeet, goed om kan gaan. Het is een talent en de huizen waar hij over heerst functioneren daarom goed, ze worden gereguleerd door een effectief werkende energie. Ethiek echter is iets anders, je kunt niet goed zien in een horoscoop of iemand de duisternis zal omhelzen zoals Speer uiteindelijk deed, en ik ken genoeg voorbeelden van uiterst onbetrouwbare, moreel gecorrumpeerde lieden,  die veel planeten met essentiële waardigheid in hun horoscoop hebben.

SPEER JUNIOR

Maar hoe ziet de horoscoop van de zoon eruit, Speer junior? Helaas hebben we geen geboortetijd , dus moeten we ons beperken tot de planeetstanden. Maar zelfs bij zo’n zeer beperkte vergelijking springen er een aantal opvallende zaken in het oog. De conjunctie van Venus (kunst) en Mars (krijgshaftig: Speer junior ontwierp veel stadions) in de radix van junior valt precies op de Ascendant van senior! En Saturnus van junior staat exact op de bouwwerken-Saturnus van senior, hier zien we de overerving van het beroep, Saturnus staat bij junior retrograde een bijna letterlijke nadruk op het feit dat hij er weer op terug komt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *