De gebeurtenissen in Oekraine volgen elkaar in hoog tempo op, de spanningen uit de Koude Oorlog zijn bizar genoeg weer helemaal terug. Dat maakt de positie van meer landen die ooit tot het Sovjet-Imperium behoorden behoorlijk precair, in de Baltische staten is men op zijn minst nerveus. De bevolking van Estland en Letland bestaat voor ongeveer een kwart uit etnische Russen, in Litouwen is dat maar 6 %. Het is dus interessant om de horoscoop van Estland te bekijken met het oog op het scenario wat zich op de Krim en in Oekraine heeft afgespeeld. Toch is de context anders omdat Estland lid is van de NATO en de EU, maar de vraag is zeer of dat de situatie minder explosief maakt, in ieder geval mogen we in de horoscoop van Estland forse spanningen verwachten. In de geschiedenis van Estland is niet echt een beginmoment  te vinden voor het land tot aan het uitroepen van de onafhankelijkheid in 1991, de horoscoop van dit moment zal worden gebruikt als radix. Deze zal worden geduid net alsof het een gewone individuele radix betreft, met behulp van dezelfde technieken als in de geboortehoroscoop van een persoon. Klik op de onderstaande link om de radix van Estland te kunnen zien.

ESTLAND

Opmerkelijk is de positie van het MC op het koninklijke Hart van de Schorpioen de doodsster Antares en de concentratie van planeten aan het einde van de Leeuw op de al even koninklijke en machtige Regulus. Er zit dus heel wat koninklijke kracht in deze horoscoop Estland is, na een heftige crisis, economisch koploper binnen de EU, tenminste tot aan de Russische crisis. In het eerste huis  staat heer 1 Saturnus zeer comfortabel in het eigen teken Waterman maar wel verzwakt door retrogradegang en op de rand van de tekenovergang naar Steenbok. Dat wijst op een soort grenssituatie en je kunt wel zeggen dat dit voor Estland op gaat, de Russische beer is nooit ver weg, je kunt hem altijd wel op zijn minst zachtjes horen grommen.

ESTLANDSOLAAR 2013

In de solaar die nu geldig is, zijn de toegenomen spanningen zichtbaar, de solaar-Maan, altijd extra aandacht waard als het Licht dat in de solaar niet automatisch op dezelfde plaats staat als in de radix, bevindt zich in het zevende huis van conflicten. Op de ascendant vinden we Praesepe, de Tweede Algol  en het zeer kwaadaardige en chaotische “harteloze”  Hart van de Kreeft. Praesepe heeft een uitermate prominente rol in de mundane astrologie en staat garant voor uit de hand lopende situaties en vaak voor bloedbaden. Jupiter heer 10 uit de Estse radix staat in huis 12 in oppositie met de sterachtige factor Pluto, ook geen fijne jongen. Leuk ziet het er niet uit maar interessanter is waar het heen gaat, dus hoe ziet de volgende solaar er uit? Klik op de onderstaande link.

ESTLANDSOLAAR 2014

Solaarheer 1 is Venus die opvallend conjunct Jupiter staat en op weer op Praesepe, ze zijn er nog niet vanaf. Via antsicon (het echte authentieke spiegelpunt via de as Steenbok/ Kreeft) komt de solaar-Maan op het MC te staan waardoor de Maan de meest invloedrijke planeet wordt in de solaar. De Maan is heer 7 in de radix wat, gegeven de situatie, weer op het thema conflict wijst, heer 1 uit de radix Saturnus staat conjunct de krijgsplaneet Mars op de zeer machtige Zuidschaal. Deze ster is ook de Schorpioensklauw en dat is precies wat hij doet: genadeloos afknijpen en omdat de Klauwen ook de Schalen van de Weegschaal zijn, heeft dit te maken met wrekende gerechtigheid. De grimmige Mars-Saturnus op Atilla  de Hun (zo kun je de Zuidschaal ook zien) conjunctie in de solaar valt ook nog eens op de radix-knopenas, knopen activering laat altijd belangrijke keerpunten zien. Deze solaar wijst dus niet op afnemende spanningen in de loop van dit jaar, maar wordt dit bevestigd door de progressies?Klik op de onderstaande link om de progressie te kunnen bekijken.

FORTUINGCPROGRESSIES

Meteen zie je het! De progressieve Ascendant -Descendant-as (strikt genomen een directie) beweegt zich zeer opvallend  naar de progressieve Mars in Weegschaal toe! Dit is een Mars in vernietiging, in het hemelse huis (zo worden de tekens traditioneel genoemd) van Venus waar hij absoluut niet thuis hoort en dus zijn meest grimmige kant laat zien. En of dat nog niet genoeg is gaat de progressieve Asc ook nog eens op een conjunctie met het antiscion van de radix-Mars af. Dat is dus een dubbele Mars-activering door het belangrijkste progressieve punt in de horoscoop en deze dubbele Mars-activering is nog toenemend. Het wordt een jaar van scherp conflict dus, wat bevestigd wordt door het progressieve Pars Fortunae dat zich door de crisiszone tussen 24 Stier en 10 Tweelingen beweegt en door de progressieve Maan die in de Verbrande Weg (Via Combusta) staat. De gang van de progressieve Maan (alleen van de Maan!) door de Via Combusta van 15 Weegschaal tot aan 15 Schorpioen wijst altijd op een moeilijke tijd met veel spanningen, conflicten en problemen. Dat geldt ook heel sterk voor deze progressie in de radix van een persoon en zeker niet alleen voor een radix van een land!! Dat kunt u zelf makkelijk controleren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *