Het was afgelopen vrijdag dertig jaar geleden dat er een einde kwam aan de beroemdste muur ter wereld, de Muur in Berlijn. Het verhaal is bekend, de bewoners van het arbeidersparadijs in Oost-Duitsland ontvluchtten massaal de rode terreur en daar werd met de bouw van de Muur een einde aan gemaakt. De Muur was het Berlijnse deel van het IJzeren Gordijn dat om dezelfde redenen was opgetrokken, geen mens wilde immers vrijwillig blijven in landen waarin de marxistische illusies dood en verderf zaaiden. Op 9 november 1989 gingen de poorten van de rode gevangenis uiteindelijk weer open en begon Europa aan een heel nieuw hoofdstuk.


Het tijdstip van het begin van de bouw van de Muur is bekend, in de vroege ochtend van 13 augustus 1961 sloot de Oost-Duitse grenspolitie met prikkeldraad belangrijke doorgangen naar West-Berlijn af. Daarmee stond de Muur er natuurlijk nog niet in zijn geheel, maar het was wel het moment van de geboorte. Dat levert de bovenstaande, behoorlijk spectaculaire horoscoop op, klik op de de knop om de horoscoop te kunnen downloaden.  Wat onmiddellijk in het oog springt, is Saturnus de planeet van het afsluiten die heel toepasselijk op de descendant staat, het punt van de ander! De Grote Malefic is retrograde en het draait inderdaad allemaal om het terugduwen van mensen.

Saturnus-Muur

Saturnus is essentieel sterk, de Muur is effectief en valt op Terebellum een ster van het noodlot en dat kun je wel zeggen! Vlakbij staat Jupiter, ook heel toepasselijk aan de tekengrens, maar hij is retrograde en kan dus niet naar het volgende teken overgaan. Jupiter is de planeet van de ruimte en de vrijheid maar hij komt zijn huidige teken Steenbok niet uit, Saturnus (de Muur) is de dispositor van Jupiter en beheerst hem dus. In Steenbok voelt Jupiter zich helemaal niet prettig, hij is daar in zijn val een treffend beeld van de DDR-burgers in het arbeidersparadijs die snakken naar de vrijheid.


Opvallend is ook Mars die op het IC staat en dus mundaan in vierkant  (in mundo aspect) is met  Saturnus, mundane aspecten komen tot stand via een gelijke afstand tot een huiscusp. Mars staat op het IC en Saturnus op descendant, vier huizen verder en dus maken ze een in mundo vierkant, het laat het dodelijke geweld zien dat zich rond de Muur afspeelde. Ook Mars staat weer op een ster van het noodlot, ditmaal Labrum, hoofdster van de Beker, dit is de beker die uiteindelijk niet wordt gevuld aan de bron omdat er een slang in de weg ligt! Op de Ascendant vinden we  Procyon de zeer  heldere hoofdster van de Kleine Hond, het slimme agressieve beest dat de bewaker is van prinses Europa! Een behoorlijk spectaculaire horoscoop dus , maar dat mag je ook wel verwachten voor de zo beruchte Muur.

De Vissen verbonden

En ja ook in progressies (hier niet afgebeeld ) werkt de horoscoop uitstekend, in november 1989, toen de Muur viel,  is er net een progressieve Nieuw Maan geweest. Dat laat altijd zien dat er een nieuwe cyclus begint, vaak na een crisis. Het MC beweegt dat jaar over, jawel weer een ster van het noodlot, Al Pherg die deel uit maakt van de constellatie Vissen. Maar het is vooral de plaats van Al Pherg in de constellatie die je de rillingen over je rug doen lopen, het onooglijke sterretje, dat toch een heel grote invloed kan hebben, staat namelijk op het lint dat de twee Vissen verbindt!!! Wie daar niet stil van wordt, kan maar beter een ander vak  kiezen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *