Vorige week werd de horoscoop van Haïti besproken gebaseerd op de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter, die plaats vond voor het uitroepen van de onafhankelijkheid (zie de post van vorige week voor de radix van het land). Haïti is het enige land ter wereld waar slaven met succes in opstand kwamen tegen hun onderdrukkers en een eigen land konden stichten. Dat is een prachtig verhaal, maar helaas gaat het daarna heel snel alleen maar steil bergafwaarts. Het land is nu vrijwel onleefbaar geworden, een moorddadige chaos van schrijnende armoede, ontbossing, anarchie, bloedvergieten en natuurrampen.  In de radix was er dan ook een hele sterke nadruk te zien op het achtste huis van de dood.

Op het moment lijkt die chaos op een hoogtepunt te zijn gekomen, in juli werd de president vermoord en even later was er een zware aardbeving. Er zullen dus waarschijnlijk wel sterke spanningen te zien zijn in de Haïtiaanse geboortehoroscoop. Je kunt op een mundane horoscoop van een land gewoon alle voorspellingstechnieken loslaten die je ook in de radix van een persoon gebruikt, al zul je deze wel iets anders moeten duiden natuurlijk. De progressies gebaseerd op de Haïtiaanse radix van het moment zijn te bekijken door op de downloadknop hieronder te drukken.

De progressies zijn berekend voor begin augustus, op 14 augustus was er een zware aardbeving en een maand daarvoor was de president vermoord. De progressies zijn overduidelijk, ook zonder de verbinding van de progressies met de radix erbij te betrekken. Er is namelijk een progressieve  Nieuwe Maan te zien en dat geeft  altijd een moment van crisis aan. Dat is niet het enige, deze NM staat ook nog eens op de Asc/Desc-as wat zijn manifestatiekracht nog eens vergroot. Dat ziet er niet best uit, maar het is nog erger, want dit alles vindt plaats op de Knopenas en dat wil zeggen dat dit een eclips is, een progressieve Zonsverduistering dus!

Het Zonlicht dooft bij een Zonne-eclips (wie er wel eens een heeft meegemaakt weet hoe griezelig dat is ) en wat dat wil zeggen behoeft geen verdere uitleg, dat de president (de Zon) wordt vermoord en de totale anarchie uit breekt, past daar natuurlijk goed bij. Het valt op hoe scherp je met de Maan de tijd kunt bepalen, de progressieve Maan beweegt met een snelheid van 1 graad per maand, de president wordt dus vermoord als de eclips in progressie net vol is geweest. Helemaal exact is het niet, maat het is heel scherp, je kunt met gemak de maanden aangeven waarin de crisis op zijn hoogtepunt komt. 

Als je wat vooruit kijkt, zie je dat de Maan ook nog over de progressieve Mercurius in vernietiging en val loopt en dan nog over Pluto, allebei erg beroerd. Op de langere termijn duurt het ook nog wel even voordat het land op enige verbetering mag hopen. Het MC loopt immers door de beruchte Algolzone van 25 Stier tot 9 Tweelingen waar zich behalve Algol ook de Pleiaden en de Hyaden bevinden. Het zal een jaar of zes duren voor het MC hieruit is en dan zal de situatie in het land pas iets beter kunnen worden. Ooit in de koloniale tijd stond het land bekend als de “Parel van de Antillen’’, maar die tijd lijkt nu verder weg dan ooit.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *