Niet alleen in Nederland grijpt de verkiezingskoorts om zich heen, ook in Frankrijk gaat het er heet aan toe, want op 7 mei zal bekend zijn wie de nieuwe Franse president wordt. Op deze blog werden al eerder de horoscopen van Marine Le Pen en haar toen meest waarschijnlijke tegenspeler François Fillon bekeken. De conclusie was toen dat, als het inderdaad een strijd zou worden tussen rechts (Fillon) en rechtser ( Le Pen), Fillon de beste kaarten zou hebben. Dat oordeel werd voornamelijk gebaseerd op de vergelijking van de lunaren die geldig zijn op 7 mei, het idee is dat als iemand president wordt, dit zichtbaar zal moeten zijn in een krachtige dan geldige lunaar. Bij Le Pen vinden we in de lunaar van 7 mei de extreem beperkende Zuidknoop op de ascendant, dat is niet direct een teken van een grote overwinning.

Bij Fillon stond dat er beter voor in de lunaar, maar Fillon is inmiddels in zeer zwaar weer geraakt . De verkiezingen worden geplaagd door financiële schandalen,zowel Le Pen als Fillon lijken zich schuldig gemaakt te hebben aan malversaties en bedrog. Fillon is daardoor zijn zeer comfortabele voorsprong kwijt geraakt en in zijn lunaar van de maand maart, is duidelijk te zien dat hij het moeilijk heeft. Klik op de linkhieronder om de lunaar van de geplaagde Fillon te kunnen zien (het  wordt uiteindelijk in de Franse presidentsverkiezingen overigens altijd een gevecht tussen twee kandidaten, de twee die  het in het voorronde het beste doen).

LUNAAR FILLON MAART

Er staat een Nieuwe Maan  in de lunaar op de descendant, de beide Lichten werken tegen hem!  De Zon is in de lunaar Heer  12 van activiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen. Hier zie je hoe het twaalfde huis werkt in de zin van zelfdestructie, hij heeft de problemen zelf over zich afgeroepen door domme dingen te doen. Het MC van de lunaar staat in de Pleiaden, die tegenslag en teleurstelling brengen,  en de Nieuwe Maan op de descendant staat conjunct Neptunus, die schokkende gebeurtenissen en chaos brengt.  Maar goed, dat kan gebeuren, de vraag is of dit betekent dat hij niet mee kan doen aan de verkiezingen. Hij geeft vooralsnog niet op, en in de lunaar tijdens de verkiezingen heeft hij de Noordnoop op de ascendant wat niet zo gek zou zijn, de Noordknoop staat voor succes en expansie.

De ascendant in de lunaar van de verkiezingen (zie hier beneden) staat op de actuele positie van Regulus de grote koningsster, wat ook niet gek is. Minder is Venus  Lunaarheer 10 van beroep, die op het punt staat, zijn verhoging te verlaten en zijn vernietiging  binnen te gaan. Toch niet echt een beeld van winst, er zijn dus zoals vaker, tegenstrijdige aanwijzingen, maar al met al lijkt het toch sterker dan de lunaar van Le Pen op 7 mei.

Maar.. dit is misschien wel een beetje astrologisch spookrijden want we weten helemaal niet of Fillon wel zal kunnen aantreden tegen Le Pen (die zeker een van de laatste twee kandidaten zal zijn) en wellicht zien we daarom niet veel eenduidigs in zijn verkiezingslunaar. Als we de peilingen mogen geloven, zal  hij het niet halen, maar ja dat hebben we wel vaker gehoord..

LUNAAR FILLON

Inmiddels is er ook een geduchte concurrent voor Fillon op gestaan: Emmanuel Macron. Macron ontpopt zich als een soort redelijk alternatiefvoor het rauwe populisme van Le Pen, maar ook voor de gevestigde politiek, hij heeft het grote voordeel dat hij, tot nu toe, met geen enkel schandaal  in verband kon worden gebracht. Macron stijgt als een komeet in, ja weer, de peilingen, zal hij als een soort “Monsieur Clean “ zijn bezoedelde tegenstanders uit de ring  kunnen meppen? Klik op de onderstaande link om de radix van Macron te kunnen zien.

MACRON

Het valt op dat Saturnus, Heer 1 op de actuele positie van de koningsster Regulus staat, rond 2010 is het machtige Leeuwenhart de Maagd binnen geschoven en door in een soort zeldzame “precessie –transit “ op Heer 1 van Macron gekomen. Hoe je dat moet duiden? In de boeken is er niets over te vinden, maar ik zou zeggen dat het hem wel de kracht van Regulus geeft. Op het MC staat de ster Bungula uit de Centaur van de eerste magnitude, die verbonden is met onvoorzichtige acties die enorme gevolgen kunnen hebben. Dat thema heeft te maken met zijn loopbaan, maar het wil niet per se zeggen dat het negatief is voor zijn loopbaan. Het kan ook zijn tegenstanders ( hun malversaties) betreffen, zo’n mythisch thema speelt bij zo’n stand een rol in alles wat in algemene zin met zijn carriėre te maken heeft.

MACRON

Verder staat Mars/ Heer 10 redelijk krachtig in een hoekhuis en heeft hij een verhoogde Jupiter, de planeet van visie en idealen, iets wat we wel vaker zien bij politici. Intrigerend is de retrograde positie van Jupiter, als Jupiter verder terugloopt, raakt hij vernietigd in Tweelingen. Dat lijkt zijn nadruk op vernieuwing te weerspiegelen, hij ziet dat je niet terug kunt, want dan raak je vernietigd, ‘’En Marche’’ (“Vooruit”)is het devies en de naam van zijn partij / beweging.

Maar stel dat hij de tegenstander wordt van Le Pen,toont zijn lunaar dan krachtige tekenen van een overwinning op 7 mei (zie hieronder)? Niet direct, maar wat op valt is dan de hoeken van de lunaar met vier graden orb dezelfde zijn als die van zijn radix. De energie van de maand activeert  dus het hele potentieel van zijn radix en dat lijkt me toch sterker dan de lunaar van Le Pen.

LUNAARMACRON

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *