De atmosfeer op het wereldtoneel is nogal gespannen, met de oorlogen in Oekraïne en Gaza en ja als de situatie ellendig is, kan je er op wachten tot Kim Jung-un zijn lelijke hoofd weer laat zien en een paar raketten afschiet. De Grote Geniale Leider van het concentratiekamp Noord-Korea is altijd bereid om bij te dragen aan de feestvreugde. Maar ook de leiders in het Westen lijken ons langzaam gaar te stomen voor het idee van een oorlog met Rusland. De vraag komt op wat er astrologisch aan de hand is?

Napoleon

We hebben hier al vaak geschreven over de Grote Conjuncties van Saturnus en Jupiter die het grote ritme van de geschiedenis aangeven. Die GC’s zijn in 2020 definitief over gegaan naar de Lucht-tekens (Corona!) en zo’n wisseling van element dat gebeurt maar eens in de 220 jaar. De laatste keer dat dat gebeurde was in het begin van 19e eeuw toen Napoleon een einde had gemaakt aan de chaotische, extreem bloedige terreur van de Franse Revolutie en daarna als een wervelwind met zijn legers door Europa trok. We zitten nu in een parallelle fase , dat is de achtergrond van de verhoogde spanning.

Ingress 2023

Om verder iets meer te kunnen zeggen over de ontwikkelingen, is het een goed idee naar mundane horoscopen als ingressen en eclipsen te kijken. Natuurlijk kun je een ingress – gemaakt voor het exacte moment dat de Zon weer de Ram in gaat – maken voor elke plaats in de wereld maar we kiezen voor Brussel als de “hoofdstad” van Europa. De nieuwe ingress van 2024  zit er aan te komen op 20 maart maar we hebben nog twee maanden te gaan onder de oude ingresshoroscoop en het is altijd een goed idee om terug te kijken. De neiging is sterk om vooruit te kijken maar er valt altijd veel te leren van terug kijken.

Ingress 2023

Orion

Het afgelopen jaar was toenemende oorlogsdreiging wel het thema in Europa. De ingress ziet er ook niet zo fijn uit, de zeer onaangename Zuidknoop staat op de Ascendant en de tegenstander manifesteert zich ook heel duidelijk. Heer 7 van vijanden staat op de versterkende, expansieve Noordknoop en conjunct de Descendant. De vijand wordt sterker ten koste van Europa. Dat klopt wel. Heer 1 is Mars conjunct Betelgeuze, een van de hoofdsterren van Orion, een zeer gewelddadige constellatie, Orion is de Jager die wordt gedood door de schorpioen.  Heer 1 staat er verder ook niet al te fijn bij, in Huis 8 van de dood en op het punt naar zijn val te gaan.

Winteringress

De Ramigres is zeer gespannen en dat weerspiegelt het jaar. Toch is er geen oorlog of zou het in de komende maanden voor 20 maart nog gebeuren? Daarvoor kun je naar de ingress van de Zon in Steenbok kijken die laat zien hoe de winter er uit zal zien. Daar is echter weinig dramatisch in te zien. Het lijkt dus een goed idee om volgende week eens naar de Ramingress 2024 te kijken. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *