De Europese verkiezingen hebben in Frankrijk grote politieke gevolgen gehad. Het radicaal-rechtse Rassemblement National  (“RN”) won met overmacht en kreeg twee keer zoveel stemmen als de regerende “macronisten”. Macron ontbond daarop het parlement en verraste het land door het uitschrijven van nieuwe verkiezingen. Hoogstwaarschijnlijk al dat leiden tot een “cohabitation”,een situatie waarin de regering een andere politieke kleur heeft dan de zittende president. Dat is ongemakkelijk maar niet de eerste keer.

Algol

Macron zal wel gedacht hebben laat mijn tegenstanders de grote problemen maar oplossen, dan ziet het volk wel dat ze het ook niet kunnen. In 2027 zijn de volgende presidentsverkiezingen en die zouden de liberale macronisten dan weer kunnen winnen. Daarmee probeert Macron zijn grote project om het land te moderniseren en te liberaliseren te redden, een strategische zet. Maar op het moment zit het niet mee en moet hij na zijn zo onstuitbare opkomst, de ene na de andere nederlaag slikken. In de solaar van dit jaar is dat direct te zien want op de Ascendant van de solaar staat Algol de koppensneller en de grote crisisster.

Sr Macron 24

Dat alleen al laat zien dat het geen goed jaar zal worden. Met Algol moet je iets loslaten waar je zeer aan gehecht bent, het is de Kop van Medusa die door Perseus wordt afgehakt. Op het MC van de solaar staat een andere ster die aan geeft dat het een opmerkelijk jaar wordt, Terebellum een van de drie sterren van het noodlot. Dat wil zeggen dat iets wat je al langer kon zien aan komen, nu gaat gebeuren. Heer 1 in de solaar – “Macron in zijn leven dit jaar” – is Venus die zwak staat in het huis van zijn tegenstanders (met 5 graden orb), die hem dus controleren.

Huis 8

Het valt ook op dat er maar liefst drie planeten in het achtste huis van de dood staan en dan zie je dat dat huis niet alleen letterlijk de dood kan betekenen maar ook een diepgaande onomkeerbaar verlies. De Zon van de macht staat in het achtste huis en extra opvallend: Mars valt precies op de cusp, Mars is in de radix Heer 10 van de baan. Macron kan zelf niet meer presidentskandidaat zijn in 2027 voor de derde keer, maar het is interessant om de horoscopen te gaan bekijken van zijn mogelijke opvolgers. Daaruit zal moeten blijken of dit politieke pokerspel succes zal hebben.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *