Dit weekend las ik een artikel van de Vlaamse hoogleraar politicologie Jonathan Holslag (Vrije Universiteit Brussel ) waarin hij het probleem van West-Europa scherp analyseert. West-Europa is decadent, lui, zwak en naïef en leunt op anderen (de VS) voor zijn veiligheid. Het politiek-correcte “intellectuele berouwbataljon” zette West-Europa de laatste jaren ook nog eens in de beklagendenbank vanwege kolonialisme en slavenhandel, en stimuleerde het idee dat men plaats moest maken voor andere landen en vooral niet sterk mocht zijn. De vraag naar de wandaden van bijvoorbeeld Indonesië en zwarte Afrikaanse of Arabische rijken (grote slavenhandelaren!) mocht niet worden gesteld.

Voor alle duidelijkheid deze man is geen extreem-rechtse populist maar adviseur van Frans Timmermans, de eerste vice-voorzitter van de Europese Commissie. Hij roept West-Europa op om wakker te worden en zijn militaire kracht weer op te gaan bouwen voor het te laat is. Het is te hopen dat hij wordt gehoord want de mundaan-astrologische analyses lijken hem gelijk te geven. Vorige week bekeken we de solaar voor Europa dit jaar, gemaakt op basis van de horoscoop van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter in 2020 ( “GC”, berekend voor Brussel als hoofdstad van Europa).

Gezien de geo-politieke situatie is het natuurlijk interessant om ook te kijken wat de solaar voor volgend jaar aan geeft, die solaar gaat  in op 22 december dit jaar. Natuurlijk is de grote vraag of die er vredig uit ziet of dat hij aan geeft dat de oorlog die Rusland tegen Oekraïne begon, zich wellicht uitbreidt. Klik op de downloadknop hieronder om de solaar voor 2023 in Europa te kunnen zien.

Er kan weinig twijfel over bestaat deze horoscoop ziet er uitermate martiaal uit! De Ascendant valt op Antares, het Schorpioenshart, de krachtige koninklijke doodsster die het einde van een cyclus aankondigt en een uitgesproken zuiver Mars-karakter heeft. Op de descendant staat Mars zelf op de al even martiale koninklijke Aldebaran, het Oog van de woeste Stier, wat de aanwijzingen op de Ascendant alleen maar versterkt.  De Maan is Heer 8 van de dood en wordt benadrukt in het eerste huis in oppositie met die Mars op de descendant, terwijl Jupiter / Heer 1 (Europa)  net zijn comfortabele positie in eigen teken heeft verlaten.

Venus is de belangrijke Heer 10  die op Wega staat, de Gier die naar beneden komt, geen prettig beeld in deze context. Heer 7 van de tegenstanders is Mercurius die via antiscion op de Ascendant belandt, de tegenstanders komen naar Europa. Laten we het eerlijk zeggen: deze horoscoop kookt over van de indicaties voor een conflict. Dat is niet fijn natuurlijk maar laten we wel even nuchter blijven voor je het weet ben je meegesleept door je eigen beelden Dus wat wil dit zeggen. Oorlog? Dat is een wat te snelle conclusie, maar het laat wel duidelijk zien dat  volgend jaar een jaar zal zijn dat nog steeds getekend wordt door conflict en dreiging van geweld. Het is inderdaad hoog tijd om zo snel als het kan militaire kracht op te bouwen, gelukkig heeft de Duitse regering dat  inmiddels goed begrepen.       

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *