Natuurlijk hebben wij thuis onder de kerstboom een stalletje, compleet met herders, Jozef en Maria, engelen en de ezel en de os. Hierbij hoort ook een klein houten poppetje dat het kindje Jezus voor stelt en dat traditioneel na thuiskomst uit de nachtmis in de kribbe wordt gelegd. Nu bleek echter op Kerstavond dat het Kerstkind was verdwenen! Bij het uitpakken van het stalletje was het poppetje ergens zo lang neer gelegd maar waar? De grote vrees was dat het in de afvalcontainer was beland want het poppetje is erg klein en was ingepakt in een wit papiertje dat erg op een zakdoekje leek. Dus stelde ik de vraag: waar is het Kerstkind gebleven?  De horoscoop van dat moment kunt u zien door op de onderstaande link te klikken.

KINDJE JEZUS

Een voorwerp dat is kwijt geraakt is in zo’n zoekplaatje meestal de heerser van het tweede huis of van het vierde huis en om te beslissen welk huis het beste past kijk je naar de aard van de heerser. Als de heerser het gezochte voorwerp duidelijk aan geeft is die planeet de correcte significator. In dit geval is heer 2 de Zon en dat lijkt uitermate passend voor een poppetje dat God’s Zoon symboliseert, de Zon is de algemene significator van het goddelijke. De Zon bevindt zich in het zesde huis en niet in het achtste huis dus het poppetje is gelukkig niet in de afvalcontainer terecht gekomen dat kan al vast worden uitgesloten. Ook ligt het in het onderste deel van het huis (zesde huis onder de horizon), vlakbij een rand of een overgang (tekenovergang Boogschutter / Steenbok is vlakbij), op de grond of in iets dat met aarde te maken heeft (Steenbok is aardeteken) en vlakbij een telefoon of een voorwerp dat op een andere manier met Mercurius verbonden is (Zon conjunct Mercurius) .

Het poppetje was met behulp van de uurhoek al snel gevonden, het lag in een schaal van aardewerk, waarin ook sleutels en batterijen (Mercurius) lagen op de vensterbank (rand) in de huiskamer (onderste deel van het huis). Ook sleutels horen bij Mercurius omdat ze open maken wat Saturnus (het slot) wil dichthouden en zo de doorgang en de verbinding weer mogelijk maken. Het is een heel mooi en treffend plaatje dat weer eens duidelijk laat zien hoe diep de kosmische invloeden op aarde doorwerken. Maar wat deze uurhoek nu echt prachtig maakt is de positie van de cusp van het tweede huis in het systeem van Regiomontanus dat in uurhoeken altijd de beste resultaten geeft. Cusp 2 valt namelijk op de Ezels en Praesepe de ster die ook wel de Kribbe wordt genoemd! Dat is al verbazend genoeg, maar Praesepe is ook een zeer kwaadaardige ster omdat de Kribbe leeg is en dus het goddelijke, ordenende  principe ontbreekt. Is het niet om van te smullen, want dat was juist waar het allemaal om ging!!

Pegasus Advies wenst U een opgewekt uiteinde en een gezond en succesvol 2014!

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *