Terwijl het Oekraiense leger de tegenaanval in zet om de stad Cherson te heroveren op de Russen en alle ogen daarop zijn gericht, voltrekt zich aan de andere kant van de wereld een ramp. Door aanhoudende zeer hevige regens, staat Pakistan voor een derde deel onder water. Mensen en vee verdrinken, huizen worden weg gespoeld, oogsten vernietigd, de infrastructuur is kapot. Het is niet de eerste keer dat het land te kampen heeft met watersnood, het wordt doorsneden door rivieren die uit de Himalaya komen en die de machtige Indus voeden, waar Pakistan om heen ligt. Overstromingen liggen altijd op de loer, zeker in deze moderne tijden waarin de mens de balans overal op aarde zo grof verstoort met zijn technologie.

Ingress

Kan astrologie van nut zijn bij de omgang met dit soort rampen? Ja, omdat het altijd beter is te weten dat er een groot probleem op komst is, een gewaarschuwd mens telt voor twee. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat een arm land Pakistan alle gevolgen van de watersnood kan tegengaan maar als je al een half jaar van tevoren weet dat er een enorme overstroming op komst is, kun je door goede voorbereidingen meer levens en bezittingen redden. Met behulp van mundane astrologie kun je inderdaad zo ver van te voren al zien dat er een ramp op komst is en in het geval van Pakistan zouden we natuurlijk speciaal op alles letten wat astrologisch met Water te maken heeft.      

De aangewezen mundane horoscoop om dit te bekijken is de Ramingress, de “mundane solaar”’ voor een land of een regio. Deze wordt gemaakt voor het exacte moment dat de Zon weer de Ram in gaat, op astrologisch Nieuwjaar dus en wordt berekend voor de hoofdstad van het land of soms de regio die je wilt bekijken. Een hoofdstad is symbolisch gezien het hele land samengebald in een punt. Natuurlijk zijn de planeetstanden voor iedere plaats op aarde dezelfde maar de hoeken, de cuspen en de punten zijn overal anders.

In de Ramingress 2022 zijn een paar dingen die opvallen, nog zonder de horoscoop specifiek voor een plaats te bekijken. Dat soort standen wijst op ontwikkelingen die de hele wereld in meerdere of mindere mate zullen raken. Vredesplaneet Venus staat conjunct oorlogsplaneet Mars en de Maan staat in het Maanhuis Al Simak met als thema “ruzie”, niet goed voor de vrede dus. Economieplaneet Mercurius staat uitermate zwak in vernietiging en val in Vissen, de sterke Jupiter conjunct Mercurius kan dat niet 100 % opheffen want Jupiter is in negatieve receptie met Mercurius: hyperinflatie en tekorten.

Via Combusta

Maar het meest opvallende is de Maan die in de Via Combusta staat, wat altijd zeer destabiliserend werkt. Daar komt nog bij dat de Maan op het punt staat naar zijn val te gaan, wat het allemaal nog instabieler maakt. Als we dan nu kijken naar de ingress voor Pakistan, dan blijkt deze Maan daar exact op de Ascendant te komen, dus zal de volle klap van deze positie daar worden uitgedeeld. De Maan is de grote Waterplaneet en als je dan weet dat het land zo gevoelig is voor overstromingen dan weet je wat er gaat komen en kun je maatregelen nemen. Een land in Europa dat het nogal voor zijn kiezen kreeg deze zomer, is Frankrijk met rampzalige bosbranden en droogte. In de ingress voor Parijs staat het MC exact op zeer kwaadaardige Algol  en is Heer 1 die uitermate zwakke Mercurius. Deze ramp is  natuurlijk van een andere schaal dan die in Pakistan maar je ziet zo hoe voor iedere plaats een mundane jaarhoroscoop te berekenen is.      

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *