Op deze blog worden regelmatig mundane horoscopen geanalyseerd, soms gaat het om geboortehoroscopen van een land maar vaker om een ander soort horoscoop. Er is hier ook al vaker betoogd dat een van de meest effectieve trucs in de mundane astrologie het gebruik van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter betreft. Als er van een land dat al eeuwenlang bestaat, geen geboortetijd bekend is, en dat is meestal zo, kan de horoscoop van de Grote Conjunctie (de “GC”) van de chronocratoren (Saturnus en Jupiter) als radix worden gebruikt. Dan gaat het om de GC die vooraf gaat aan de stichting van het land en dat levert je dus altijd een exact tijdstip op. Van deze GC-radix, kun je solaren, progressies en lunaren berekenen en zo heb je dus een eenvoudig maar effectief instrument om voor een land  voorspellingen te doen. Met deze techniek werd de moord op Els Borst op deze blog voorspeld vrijwel op de dag nauwkeurig.

NEDERLANDOERGC

Door op de bovenstaande link te klikken is de GC-radix van Nederland te zien het betreft de conjunctie van de “Heren van de Tijd” Saturnus en Jupiter die vooraf ging aan de afscheiding van Nederland van Spanje. Dat werd officieel gedaan met het Plakkaet van Verlaetinghe, waarmee men zich onafhankelijk verklaarde van de Spaanse kroon. We gaan deze horoscoop nu niet uitgebreid duiden, dat is al eerder gedaan, maar er springen wel twee punten direct in het oog. Een daarvan is Mercurius op de descendant die als enige hoekplaneet laat zien wat Nederland in de wereld zal zetten. Dat is dus heel treffend hier zie je de handelsnatie, het nauwe aspect met de  waterplaneet Maan op cusp 9 van buitenland, vult dat aan tot de zeevarende handelsnatie. Het tweede punt is de positie van Mars zeer venijnig als malefic in vernietiging in de Stier deze plaatsing van Mars heeft al tot heel wat geweld en moorden geleid onder die op Fortuin en Van Gogh. Het is belangrijk bedenken dat je hier kijkt naar de absolute basisenergie waaruit het land is gegroeid. Als je hetzelfde voor bijvoorbeeld de VS doet, staat heer 1 vernietigd op de descendant. Dit is Amerika als de politie-agent van de wereld, het land is constant betrokken in een hele serie oorlogen, in vele tientallen conflicten ook veel minder bekende dan in Irak.

OERGCPROGRESSIESMH17

Maar nu gaat om de analyse van de GC van Nederland en vooral van de progressies en de solaar die betrekking op de ramp met de MH-17. Een ramp van dat kaliber moet terug te zien zijn in de bewegingen van de progressies en in de jaarhoroscoop van Nederland berekend vanaf de oer-GC. Door op de bovenstaande link te klikken kunnen de progressies rond de ramp worden bekeken. De spanning is direct duidelijk, er is nog steeds een progressieve Volle Maan gaande, al is het moment van de hoogste spanning, de precieze oppositie al voorbij. Maar dat wil niet zeggen dat het direct allemaal weer koek en ei is want de Maan wordt belegerd door de oppositie met de progressieve Zon en het antiscion van de radix-Zuidknoop op 14.38 Tweelingen. Een Volle Maan op een knoop is een eclips en dus heb je hier een soort eclips, zij het via spiegelpunt. Dat ziet er niet fijn uit zeker omdat de Maan ook nog op weg is naar de progressieve Zuidknoop-positie.

Als de posities van de vaste sterren van nu worden gebruikt loopt de Maan ook over de gewelddadige Aldebaran, het  martiale Oog van de Stier en maakt een vierkant met de positie van de progressieve Jupiter vernietigd in Maagd. Het progressieve Pars Fortunae loopt over de radix-knopenas, activering van de Knopen duidt altijd op een belangrijke gebeurtenis. Als de posities van de vaste sterren uit 1563 worden gebruikt, nadert het PF de noodlotsster Terebellum. Zowel de sterrenpositie nu als die van de tijd van GC kunnen worden bekeken net als je van progressies zowel de aspecten met de radixposities als met de progressieve posities bekijkt. Ten tijde van de ramp loopt het MC over de ster Achernar (de positie van de ster uit 1563 !), die keer op keer blijkt ook zeer kwaadaardig te kunnen uitwerken. De mythe van Achernar is verbonden met de Zonnewagen die in vlammen neer stort en de werking van de ster is bij lange na niet zo positief als je in de boekjes leest. Boekjes en teksten zijn niet meer een uitgangspunt, ze bevatten geen Waarheid. Er zijn dus heel wat spanningen te zien in de progressies en die zijn nog niet voorbij, maar daarover volgende keer meer.

OERGCSOLAARMH17

Door te klikken op de link hierboven is de solaar berekend op basis van de radix-GC van Nederland te zien. Direct springt Saturnus in het oog in het tiende huis die conjunct de Noordknoop staat wat zijn werkingskracht nog veel groter maakt. Deze Saturnus  vierkant solaar-Mars valt op de positie van de zeer grimmige Zuidschaal uit 1563, en Saturnus is heer 1 uit de radix. Maar wat het helemaal dreigend maakt is de oppositie van Saturnus met heel nauwe orb met de zeer gewelddadige Mars uit de radix-GC die boven al werd genoemd. Deze Mars maakt in de radix een nauw vierkant met Venus die radixheer 8 van de dood is. De Maan in de solaar valt via spiegelpunt conjunct dezelfde killer-Mars en omgekeerd valt de solaar-Mars via spiegelpunt op de radix-Maan op radixcusp 9 van buitenland.Het solaar-PF valt in oppositie met de Zon die  solaarheer 8 van de dood is en conjunct het spiegelpunt van solaar-Venus die radixheer 8 van de dood is. Technisch wat complex maar er is veel te veel Mars en heer 8 te zien. Ook valt de grote hoeveelheid spiegelpunten – antiscia – op, spiegelpunten zijn vaak zeer actief rond dramatische gebeurtenissen als de dood – ook in de individuele radix – omdat ze innerlijk verbonden zijn met de Knopenas die ook vaak wijst op een grote ommekeer.

Volgende  week meer over de nu geldige solaar en de lunaren van Nederland de komende maanden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *