U zult het waarschijnlijk niet hebben opgemerkt maar precies op nieuwjaarsdag was er een Nieuwe Maan, zo rond een uur of 12 ’s middags. Het feit dat deze Nieuwe Maan op Nieuwjaarsdag viel heeft in astrologische kringen tot enige ophef geleid want, zo hoor je, een lunatie krijgt een extra grote betekenis als deze op de eerste dag van het jaar valt. Als je daar even over na denkt, zul je zien dat niet waar is. Want nieuwjaarsdag is niet veel meer dan een conventie en deze datum heeft puur astrologisch gezien geen enkele speciale betekenis. In vroeger tijden liet men het jaar dan ook beginnen op het moment dat de Zon de Ram binnen ging rond 21 maart en dat tijdstip heeft natuurlijk wel extra betekenis omdat het in de kosmos is geworteld. Nog steeds wordt in de mundane astrologie de horoscoop van het exacte moment dat de Zon de Ram ingaat, berekend voor de hoofdstad van een land, gezien als een van de belangrijkste horoscopen om te bekijken hoe het dat land dat jaar zal vergaan.

Klik op de onderstaande link om de horoscoop van de “NieuwjaarsnieuweMaan”‘ te kunnen zien.

NIEUWJAARSNIEUWEMAAN

Maar heeft de Nieuwe Maan van 1 januari 2014 dan helemaal geen betekenis? Puur op zich zelf genomen niet maar wel als deel van een ruimere context van mundane horoscopen zoals bijvoorbeeld de progressies in de oer-horoscoop van Nederland (Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter van 2 september 1563), waaraan op deze blog als eerder aandacht werd besteed. In die progressies is namelijk een Volle Maan op komst over de as van de vaste sterren Aldebaran/Antares. Een progressieve Volle Maan wijst altijd op een moment van grote spanning niet alleen in mundane horoscopen ook in geboortehoroscopen. Tegen die achtergrond kan een lunatie (een Volle Maan of een Nieuwe Maan) zoals die van Nieuwjaar wel een (wellicht wat dreigende) betekenis krijgen. Want berekend voor Amsterdam staat een zeer venijnige Mars in Weegschaal precies op de descendant en vormt met de lunatiegraad (die op de “sterachtige” Pluto valt) dus een T-vierkant op de ascendant. Dat ziet er wat beroerd uit. Temeer omdat ook de volgende lunatie, de Volle Maan van 16 januari, er ook niet al te fijn uit ziet met dezelfde vernietigde Mars nu op het MC in de Vollemaanshoroscoop berekend voor Amsterdam. Dat de Zon in die horoscoop ook nog eens op de ster Terebellum staat is extra opmerkelijk, Terebellum is een van de drie “sterren van het noodlot”. Dat wat al lange tijd in de lucht zal nu werkelijkheid worden.

Maar er zijn talloze beroerde horoscopen en de vraag is dus of dit werkelijk een negatieve betekenis heeft voor Nederland. Nog steeds is er niet meer zichtbaar dan opmerkelijke spanningen in een aantal horoscopen en een ramp is veel te snel voorspeld, de fantasie gaat al snel met de astroloog aan de haal. Bij het voorspellen is nuchterheid en scepsis erg belangrijk als rem op de altijd alle kanten op slingerende gedachten en beelden. Daarom zullen de komende weken verdere horoscopen die relevant zijn worden bekeken om te zien of de gespannen progressieve  Volle Maan uit de oer-horoscoop van Nederland wordt herhaald.

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *