Vorige week overleed Hubert de Givenchy, een van de legendes uit de wereld van de haute couture. De Givenchy was een uitermate succesvolle mode-ontwerper, die aan de wieg stond van een groot mode-bedrijf dat nog steeds bestaat, al was hij zelf al jaren geleden terug getreden. Zijn stijl van ontwerpen wordt beschreven als verfijnd elegant en als zeer vrouwelijke chic.  We mogen dus wel wat Venus-invloed in zijn horoscoop verwachten en we worden niet teleurgesteld, klik op de link hieronder om de radix van Hubert de Givenchy te kunnen bekijken. Meteen springt de kracht je tegemoet, er staan maar liefst vier planeten hoog aan de hemel in het tiende en elfde huis, de Zon , Jupiter , Venus en Mercurius. Een korte blik op deze horoscoop verraadt dus al direct dat dit iemand is  die veel succes mag verwachten, om dat te zien hoef je geen complexe technieken toe te passen.

HUBERT DE GIVENCHY

Mercurius is Heer 1 en die heeft in Vissen weinig essentiële waardigheid, maar dat wordt meer dan gecompenseerd door de andere planeten. Jupiter de Grote Benefic staat heel sterk in eigen teken en  is de dispositor van alle andere planeten in Vissen. Venus, de planeet van de schoonheid  staat in verhoging in Vissen en is in zeer sterke receptie met de zo krachtige Jupiter via tekenheerschappij en verhoging. Jupiter en Venus zijn dus nauw met elkaar verbonden en beheersen samen zijn hele planeetconstellatie in het tiende/ elfde huis. Het is duidelijk dat dit zijn succes in de mode verklaard, dit is een uitermate krachtige combinatie en de invloed van de verhoogde Venus brengt een dromerige, wat onaardse sfeer met zich mee.  Het is ook geen gewone mode maar haute couture, een vorm van mode die een beetje los is van het aardse, hier zie je bijna letterlijk de exaltatie terug.

Jupiter en Venus hebben allebei veel essentiële waardigheid en functioneren dus zoals het zou moeten. De stijl van De Givenchy  blijft  dan ook discreet en verfijnd, het gaat de perken niet te buiten en wil nooit een  schokeffect veroorzaken door al te wilde experimenten.   Mercurius / Heer 1 (bij uitstek De Givenchy  zelf) en de Zon die in het tiende huis staan, dragen natuurlijk ook bij aan het  grote succes, beide planeten worden sterk beheerst door de zo krachtige Jupiter/ Venus-combinatie. Als dispositoren zo krachtig zijn als in deze radix, kunnen ze de eventuele zwakheden van de gedisponeerde planeten compenseren. Een krachtige dispositor kan een zwakke planeet duidelijke leiding bieden en deze planeet zo beter laten functioneren, voorwaarde is dan wel dat de dispositor veel essentiële waardigheid heeft en dus weet wat hij aan het doen is.

De zo dominante positie van Jupiter, de planeet van de aristocratie, wijst ook in de richting van de adellijke afkomst van De Givenchy. De heerser van het vierde huis, die meer over de familie-afkomst laat zien, is de Zon, de planeet van de koningen en deze staat opvallend genoeg in de eerste graad van de Vissen. Dit duidt op een grote verandering in zijn jeugd die met zijn vader te maken heeft, Heer 4 is immers ook de vader en omdat de Zon in Vissen Mercurius zeer sterk schaadt,  zie je dat die verandering schokkends was. Mercurius is in vernietiging en in val in Vissen en dat wil zeggen dat er een negatieve receptie is tussen de Zon /de vader en Mercurius / De Givenchy.  Zijn vader een militaire piloot die om kwam toen hij drie jaar oud was, zo’n negatieve receptie kan dus ook vaak duiden op concrete omstandigheden, het laat  zeker niet altijd een  psychologisch slechte relatie zien.

De moeder is Heer 10 en dat is Saturnus die vanuit Boogschutter ook weer een negatieve receptie maakt met Heer 1 / Mercurius. Dat wijst ook weer op een negatieve invloed van de moeder, Heer 10 staat op Antares de doodsster en in het zesde huis van ziekte en tegenslag. Zou dit laten zien dat de dood van haar man, toen kinderen nog zo jong waren,  heel zwaar op haar heeft gedrukt, dat zou niet zo vreemd zijn. Antares is wel een koninklijke ster en Saturnus maakt een nauw vierkant met  de zo sterke  Jupiter,  wat het aristocratische milieu weer laat zien.

Het valt op dat er veel sterren bezet zijn die te maken hebben met de Waterman en de Zuidelijke Vis. Het MC staat op Sadalsuud (Linkerschouder van Aquarius), de Zon op Fomalhout (de Mond van de Vis) en de zo dominante  Jupiter op Skat (rechterbeen van Aquarius) . Het verhaal van de Waterman en de Vis is dus van groot belang  dat heeft te maken met het uitgieten in de Vissenmond van zoet water dat in de kruik van de Waterman zit . Water is begeerte maar zoet water is getemde, verfijnde begeerte. Een mooier beeld van verfijnde mode kun je niet wensen, waarbij nog komt dat Fomalhout een ster is met een Venus/Mercurius –natuur, die niet helemaal van deze wereld is.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *