Het gaat er heet aan toe in het Verenigd Koninkrijk, de Brexit blijft zorgen voor veel politiek gesteggel en zou zelfs kunnen uitgroeien tot een waar koningsdrama.  Afgelopen week vertrokken twee belangrijke ministers uit het kabinet van Theresa May omdat zij het niet eens zijn met haar te zachte opstelling in de onderhandelingen met de EU over de Brexit. Daarmee geven de twee uitdrukking aan de mening van de harde, radicale vleugel van de Conservatieve Partij van May, die liefst zo weinig mogelijk banden met de EU ziet overblijven. Astrologisch gezien zijn deze opstelling en de steun voor de Brexit in Engeland te verklaren uit de positie van Regulus, het Leeuwenhart op de ascendant van Engeland. Regulus wil altijd ten koste van alles de baas zijn en als dat niet gaat, stapt hij eruit.

UK GC

De horoscoop van Engeland waar we het over hebben, is die van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter (GC), die vooraf ging aan de totstandkoming van het moderne Engeland. Dat gebeurde met de invasie van de Normandiërs in 1066 en de slag bij Hastings, waarmee er een einde kwam aan de Saksische heerschappij en een nieuwe Normandische elite voortaan de politieke en culturele lakens uit zou delen. Deze GC valt in 1047 en de horoscoop wordt berekend voor het exacte tijdstip van de conjunctie. Deze  GC is op deze blog al eerder besproken dus dat wordt hier niet herhaald, wat ons nu interesseert zijn de progressies die de ontwikkelingen van het moment weer geven. Want je kunt op basis van zo’n GC gewoon progressies lunaren en solaren maken, hoe oud de basishoroscoop ook is. De essentie van de astrologie is immers dat de energie van de radix (wortel) alles bepaalt. Astrologie is altijd en op ieder niveau een aanval op de moderne illusie dat de mens zelf de touwtjes in handen heeft.

Het bekijken van progressies solaren en lunaren is ook de ultieme test van de validiteit van zo’n horoscoop, als keer op keer de gebeurtenissen, zelfs op de maandschaal van de lunaren, adequaat worden weerspiegeld, dan is het duidelijk dat de horoscoop werkt. Dus hoe staat dit er nu voor in het Verenigd Koninkrijk van het zo trotse Leeuwenhart?  Er is weinig reden voor trots want het is kommer en kwel. Er zit een wankele regering, het land is verscheurd, er zijn vele terreur-aanslagen geweest en een gruwelijke brand, waar de regering houterig en afstandelijk op reageerde. Nu is het tonen van emotionele warmte niet het grootste talent van de Engelsen, de befaamde stiff upper lip, die in de GC aangegeven door de zeer zwakke Maan in val in het vaste teken Schorpioen, maar je zou toch wat meer compassie mogen verwachten, zelfs van de Engelsen.

UK PROGRESSIES 2018

In de progressies – klik op de link hierboven om de progressies te kunnen bekijken – gemaakt op basis van de GC,  zijn de problemen van de afgelopen tijden duidelijk te zien. Het eerste wat opvalt is de progressieve Maan die door de Algol-crisiszone loopt. Deze zone begint op 26° Stier waar Algol de Koppensneller staat en dan volgen de Pleiaden rond de tekenovergang en de Hyaden rond 5° Tweelingen. De Pleiaden en de Hyaden hebben te maken met grote tegenslag en teleurstelling, een nieuw begin wordt pas gemaakt op 10 Tweelingen waar Aldebaran staat, de machtige ster van de lente.

De Maan heeft dus nu ongeveer de helft van het traject afgelegd en heeft zojuist zijn verhoging in Stier verlaten. Dat verlies aan waardigheid duidt op een crisismoment in de ontwikkeling, waarin er pas over een ruim een half jaar echt verbetering komt. Het progressieve Pars van de Zon  – Asc +Zon – Maan – die net als het Pars Fortunae behoort tot de belangrijkste progressieve factoren, heeft ook net het hele traject door de Algolzone afgelegd! Let op dat het Zonnepars vanwege zijn berekeningsformule achterwaarts door de tekens beweegt. Het Zonnepars is nu net in oppositie gekomen met de Maan, wat op grote spanningen duidt.  Zowel de snel bewegende Maan en het even snel bewegende Zonnepars geven dus het precieze crisismoment aan.  Het MC, bij uitstek de regering beweegt over giftige Aculeus in de angel van de Schorpioen, die de arrogante Jager Orion dood steekt.

UK LUNAAR JULI

De koninkrijk van het Leeuwenhart is dus nog uit de problemen en de volgende lunaar die begint op 21 juli is nogal wild. Pluto staat op de descendant, Castor de stervende broer op de ascendant, en Heer 10 op genadeloze  Zuidschaal en cusp 8 van het einde wordt benadrukt door de Zuidknoop conjunct Mars. Het ziet er niet naar uit dat Theresa May rustig op vakantie kan, maar ja daarom heeft deze baan ook niet aangenomen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *