Nauwelijks is het nieuwe astrologische jaar begonnen, of het is weer ellende en bloedbad wat de klok slaat. Wat al een tijd in de lucht hing, voltrok zich gisteren, wrede aanslagen in Brussel, waarbij er zelfs gebruik werd gemaakt van een verminkende spijkerbom. De nieuwe ingress heeft voor de meeste landen in West-Europa de MC/IC-as over de as van koninklijke vaste sterren Antares / Aldebaran, met de doodsster Antares op het MC. Deze sterren zijn allebei zeer martiaal en dat lijkt niet veel goeds te voorzeggen voor het komende jaar.

Om echter wat specifieker te kijken naar een land, hebben we een radix voor het land nodig en zoals wel vaker uitgelegd op deze blog, kunnen we daarvoor de horoscoop van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter  (“GC”) nemen, die vooraf gaat aan de “stichting” van een land. Om een radix voor onze zuiderburen te kunnen maken, kunnen we dus de GC nemen die vooraf gaat aan de Belgische afscheiding van Nederland in de negentiende eeuw. Maar het is ook altijd de moeite waard om wat verder terug te grijpen. Wat tegenwoordig de Belgische staat is, heeft zijn diepste wortels in het Graafschap Vlaanderen. Het Graafschap Vlaanderen was altijd al tweetalig, want het maakte deel uit van het Franse koninkrijk. Maar door de zogeheten Pragmatieke Sanctie in 1549 werd het los gemaakt van Frankrijk en een min of meer zelfstandig deel van het Heilige Roomsche Rijk. De GC, die vooraf aan de schepping van een apart Vlaanderen los van Frankrijk, levert de volgende horoscoop op.

GRAAFSCHAP VLAANDEREN

Kik op de link hierboven om de ‘mundane radix”, de Belgische geboortehoroscoop te kunnen zien. Laat u niet misleiden door de naam Vlaanderen, het graafschap was en bleef een tweetalig gebied op de spanningsas tussen het germaanse noorden en het romaanse zuiden. Een van de dingen die opvalt, is dat Heer 1 combust (conjunct de Zon, een ernstige verzwakking) is en de verbrandende Zon is een hele nare Zon in val en deze nare Zon is ook nog Heer 12 van chaos, wetsovertredingen en zelfdestructie. De verbrande Mercurius / Heer 1 (Heer 1 is bij uitstek het land zelf) staat op de nare ster Vindemiatrix, een ster van scheiding en einde van relaties. Zien we hier niet het Belgische verdriet, de eeuwige strijd tussen Walen en Vlamingen en het daaruit voortkomende moeizame functioneren van de overheid?

De lakmoesproef om te testen of deze horoscoop echt functioneert, zijn echter de solaren, lunaren en progressies / directies, die je kunt afleiden van deze mundane radix. Het land heeft een heel moeilijk jaar en dat moet zich laten zien. Klik op de onderstaande link om de progressies / directies voor het Graafschap Vlaanderen te kunnen bekijken.

PROGRESSIESGRAAFSCHAP

Het is duidelijk dat het land zich in een crisis-achtige fase bevindt. Er is een progressieve Nieuwe Maan op komst, een progressie die altijd gepaard met grote veranderingen onder hoge druk. Dat wordt nog eens versterkt doordat deze progressieve Nieuwe Maan op de Knopenas van de radix valt. Ook is te zien dat de directie van de Ascendant over de Zuidschaal gelopen is, een zeer krachtige koninklijke ster, die vaak met gewelddadige wraak verbonden is. De progressie / directie van het Pars Fortunae loopt nu precies  over deze ster, wat de spanningen nu naar een hoogtepunt drijft.

SOLAARGRAAFSCHAP

Ook de solaar afgeleid van de mundane radix, liegt er niet om. De MC/IC-as van de solaar ligt (weer) over de as Aldebaran / Antares, allebei uitgesproken martiale sterren. Mercurius, solaarheer 1, het land dit jaar, keert terug naar zijn combuste radixpositie. Dat activeert heel sterk de zwakte die in de radix al aanwezig is, waarbij Mercurius nu ook nog eens retrograde is. Maar het meest opvallend is de Zon-Maan oppositie vlakbij de Knopenas en dat is dus een eclips over de cusplijn 2 /8 (huis 8 is het huis van de dood). Dat is natuurlijk niet zo best. Heer 1 is direct verbonden met deze eclips, altijd een groot crisismoment, vanwege de nauwe conjunctie. De spanningen zijn zo uitgesproken, het is duidelijk dat dit een goede radix is om mee te werken. Deze gespannen solaar blijft geldig tot eind september.

Kijken we naar de lunaar waaronder de aanslagen werden gepleegd, dan is het overduidelijk. De lunaar Ascendant/Descendant-as  valt (weer) over de Aldebaran/ Antares-as en lunaarheer 8 van de dood staat prominent in het zevende huis. De Zon in de lunaar staat op Neptunus/Poseidon, die schokken en chaos veroorzaakt.

LUNAARGRAAFSCHAP

Ondanks al deze bloederige ellende wenst Pegasus Astrologisch Advies U een zalig Pasen!

opstanding

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *