Begin deze maand leed het Russische leger een gevoelige nederlaag in Oekraïne, het moest de in het begin van de oorlog veroverde stad Kherson opgeven. De aanvallen van de Oekraïners op de Russische aanvoerlijnen en posities hadden het onhoudbaar gemaakt voor de Russen om de stad nog langer bezet te houden. Dat kwam extra hard aan omdat Rusland niet lang daarvoor de annexatie van de stad en de regio had aan gekondigd, ze zouden “voor eeuwig” Russisch blijven.

Zuidschaal Eclips

Zo’n gevoelige nederlaag, volgens sommigen zelfs een keerpunt in de strijd, moet wel in de relevante horoscopen te zien zijn. Een tijd geleden schreven we  inderdaad op deze blog over de eclips van 8 november op de Zuidschaal:

“Als je ziet hoe veel er mis is met de organisatie van het Russische leger, ziet dat er niet erg hoopvol uit voor de Russen. Eclipsheer 1 – ook als Rusland te zien – is weliswaar een sterke Saturnus in eigen teken en in het eerste huis, maar Rusland is niet in eigen huis, dat zal ze niet al te veel helpen. Deze  Saturnus haakt via vierkant vast in de as van de eclips en zal dus stevig geraakt worden door de spanning die de eclips symboliseert.  Dat alles wordt nog een benadrukt door de ster die op het MC staat, de zo martiale Antares, het Hart van de dodelijke Schorpioen die de arrogante Orion de genadeklap geeft. Dat MC is heel specifiek voor de plaats, ziet het er dus niet naar uit dat het voor de Russen veel beter zal gaan deze winter.”

Grote Conjunctie

Dat was de duiding van de eclipshoroscoop gemaakt voor Moskou en inderdaad de uitwerking van de genadeloze Zuidschaal  waarop de eclips viel en van Antares liet niet zo lang op zich wachten. Nu kun je zo’n gebeurtenis natuurlijk niet alleen in eclipsen terug zien, maar ook in de horoscoop van Rusland. Daarvoor gebruiken we de  horoscoop van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter van juli 1444 die vooraf ging aan de stichting van de Russische staat met Moskou als hoofdstad. Deze GC-horoscoop kan worden gebruikt als radix van Rusland en daar kun je alle technieken op toepassen die je ook in een radix voor een persoon neemt.

   Als je dan kijkt naar de lunaar waaronder de Russen Kherson moesten opgeven, blijkt deze GC-radix ook op het niveau van de lunaar uitermate effectief. Want wat direct op valt is Saturnus, Heer 7 van tegenstanders die heel sterk op een hoek, op de descendant staat. Heer 7 staat in zijn eigen huis en teken en inderdaad nemen de Oekraïners terug wat tot hun land behoort. Lunaarheer 1, Rusland deze maand, is de Zon die duidelijk minder sterk in het vierde huis van de lunaar staat. De afstand van Heer 1 tot de Zuidknoop, die je alles ontneemt, is met zeven graden te ver om als conjunctie tellen.     

Toch is de Zuidknoop hier wel de doorslag gevende factor. Want via antiscion valt hij pal op de Ascendant die natuurlijk voor Rusland staat omdat deze lunaar is gemaakt op basis van de Russische radix. De Zuidknoop ontneemt Rusland dus iets op een heel pijnlijke manier er wordt een offer afgedwongen. De Noordknoop die juist alles geeft, valt dan op die sterke Heer 7 op de Descendant, Kherson gaat terug naar Oekraïne. Het belang van deze  gebeurtenis wordt nog eens benadrukt doordat de Ascendant van deze lunaar vlakbij radix-Ascendant van Rusland valt, en zo’n terugkeer van assen laat altijd zien dat er iets heel opvallends zal gebeuren.    

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *