De tweede en laatste ronde van de Franse parlementsverkiezingen van afgelopen zondag zijn een fikse tegenvaller gebleken voor president Macron. Zijn coalitie “Ensemble” is de absolute meerderheid in de Assemblée Nationale kwijt geraakt en dus zullen ze voortaan steun moeten gaan zoeken bij andere partijen om omstreden maatregelen door te voeren (zeer omstreden in Frankrijk is het verhogen van de pensioenleeftijd van 62 naar 65!). De tegenstander die Macron het meest heeft dwars gezeten was de onvervalst linkse Jean-Luc Mélenchon van wie we vorige week de radix besproken.  

31%

NUPES de coalitie van links gevormd door Mélenchon kreeg 31% van de stemmen, de Macron-partij 38 %, je kunt wel spreken van een wedergeboorte van links in Frankrijk. Overigens zal dat zich niet direct weerspiegelen in de zetelverdeling in de Assemblée omdat Frankrijk kiest via een districtenstelsel. Toch lijkt het meer dan voldoende voor NUPES om Macron stevig te dwarsbomen, het is dus interessant om eens te kijken naar de progressies in de horoscoop van Mélenchon die zich de afgelopen jaren kon profileren als de leider van links Frankrijk.

Het eerste wat op valt is dat vijf jaar geleden zijn MC over de grote koningsster Regulus liep, dat was ten tijde van de vorige verkiezingen. Mélenchon bleek toen de enige kandidaat te zijn die op gelijke hoogte kon meedoen met Macron en Le Pen, het was zijn doorbraak als leider van links. Overigens is ook te zien dat zijn MC tijdens de volgende verkiezingen over vijf jaar in 2027 over de radix/progressieve positie van de Zuidknoop zal lopen. De Zuidknoop dwingt altijd tot een pijnlijk offer en dat ziet er dus niet zo goed uit op de echt lange termijn.

Zonne-oppositie

Maar goed, wat is er op het moment te zien? Het Pars Fortunae is over de progressieve Zon gelopen, de algemene aanduider van macht en succes. Wel staat deze progressieve Zon via antiscion in oppositie met zijn radix-Zon, hij is niet aan de macht, hij zit in de oppositie. Zijn progressieve Maan is net de Via Combusta binnen gegaan wat problemen en instabiliteit geeft, dat ziet er dus niet zo heel goed uit voor de nabije toekomst. De Maan zal de komende maanden over de radix- en progressieve positie van Neptunus gaan lopen, wat het idee van tegenslag nog eens sterker maakt. Het Pars van de Zon (het omgekeerde Taurus-symbool) loopt naar Antares toe, de ster van het einde. Zou de linkse NUPES-coalitie er wel in slagen bij elkaar blijven?

Schorpioensklauw

Dat is wat er zal gaan gebeuren, maar wat heeft hem het succes gebracht behalve die boven besproken progressies van het PF en de Zon? Het valt op dat de progressieve Mercurius over de koninklijke Zuidschaal loopt en al hoort Mercurius niet bij de zes basisfactoren je altijd in progressie bekijkt, kun je hem hier wel mee tellen. Mercurius is namelijk in de radix zowel Heer 1 als Heer 10!  De Zuidschaal is een zeer krachtige ster, het is de genadeloze Klauw van de Schorpioen ,het beest dat door de goden werd gezonden werd om de zich oppermachtig wanende succesvolle jager Orion dood te steken. Orion-Macron heeft dat gevoeld maar met het oog op de progressies die in aantocht zijn, is het maar de vraag of hoe gevaarlijk NUPES en Mélenchon uiteindelijk voor hem zullen blijken te zijn. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *