In de post van twee weken geleden werd de horoscoop van prinses Beatrix bekeken, waarin een heel sterke nadruk te zien was op de heerser van het tiende huis. Ook is er in de horoscoop van prinses Beatrix een opvallende samenballing te zien van vier planeten in het elfde huis, die nauw conjunct staan en allemaal combust zijn. De Zon is het koningschap en zo wordt de centrale rol van het koningschap in haar horoscoop duidelijk aangegeven, het is wel een Zon in vernietiging en dat klopt ook wel, als koningin had ze immers nauwelijks echte macht. Ook in de horoscoop van haar zoon, koning Willem-Alexander springt de Zon direct in het oog. De Zon staat in de radix van de koning als Heer 10 van de publieke activiteiten pal op de descendant en op de Noordknoop, die je kunt zien als een soort super-Jupiter die alles geeft en alles wil.

Maar hoe ziet dat er bij de kleindochters van prinses Beatrix Amalia, Alexia en Ariane uit ? En dan is in eerste instantie vooral de radix van de oudste, kroonprinses Amalia interessant want zij zal op een gegeven moment koningin moeten worden. Voor haar zussen is het makkelijker, zij zullen wat meer in de schaduw kunnen blijven, terwijl Amalia op de troon de volle laag van de koninklijke schijnwerpers zal krijgen.  Een eerste blik op de radix van kroonprinses Amalia (klik op de link hieronder om de geboortehoroscoop van de kroonprinses te kunnen zien)  onthult niet direct zulke opvallende standen rond de Zon en /of het tiende huis zoals die in de horoscopen van haar vader en haar grootmoeder wel te zien zijn. Maar het is zeker niet altijd zo dat elke horoscoop de voornaamste thema’s  in een leven direct, op het eerste gezicht heel duidelijk laat zien.

AMALIA

Wat dus direct opvalt is dat er niets direct opvalt. Als we iets dieper graven, en natuurlijk moet dat altijd gebeuren, komt er wel iets naar voren dat in het oog springt. Mercurius, Heer 1 en dus het meest uitgesproken Amalia zelf, staat conjunct het Pars Solis (de formule  voor het Pars Solis is de omgekeerde van die van het Pars Fortunae) , het planeetpunt van de Zon, dat de essentie van de Zonne-energie symboliseert. Dat is natuurlijk wel sprekend en het is nog niet alles want via antiscion (planeetposities gespiegeld in de  as 0° Kreeft – 0° Steenbok) staat Amalia met de Zonne-essentie  aan haar zijde op de descendant, het punt van het contact met de ander. Dat is een soort echo van de dominerende stand in de horoscoop van  haar vader, die de Zon op de Noodknoop op de descendant heeft. Het Pars van de Zon heet ook wel het Pars van Overvloed en je kunt wel zegen dat haar persoon direct met overvloed is  verbonden.

Er zijn verder wel een aantal opvallende standen te zien in haar horoscoop, vooral met betrekking tot het financiële. Pal op cusp 2 van het bezit staat Saturnus retrograde in vernietiging die ook nog eens Heer 10 van het  publieke functioneren is. Nu heeft de Oranje-familie behoorlijk wat bezittingen, maar dit lijkt er op te wijzen dat Amalia minder goed bedeeld zal worden voor haar harde werk als koningin dan haar vader en grootmoeder.  Dat wordt bevestigd door Heer 2 de Maan die net zijn sterke, verhoogde positie in Stier verlaten heeft en in het zwakke twaalfde huis op de ster Alcyone staat, die met tegenslag en teleurstelling te maken heeft.  Inderdaad zijn er in Tweede Kamer al discussies gevoerd over de toelage die de kroonprinses vanaf haar achttiende zou moeten ontvangen, de gebruikelijke  1,5 miljoen Euro of misschien wel  (veel ) minder.

De familie-achtergrond wordt heel passend aangegeven door Heer 4 / de Zon, maar de Zon staat in de Boogschutter en dus in negatieve receptie met Heer 1, Amalia zelf. Iedere planeet schaadt immers de planeten  die hun val of vernietiging hebben in het teken waar ze in staan. In Boogschutter heeft Mercurius zijn vernietiging en dus heeft de Zon een schadelijke invloed op  Mercurius/ Heer 1. Dit wil niet zeggen dat haar vader een nare man is, het laat gewoon zien hoe het is, je kunt je voorstellen dat het niet echt leuk is, te moeten opgroeien in de schijnwerpers. Dat Zon-zijn is wat ze moet gaan doen en dat doet haar niet goed , geen leuk vooruitzicht, waar nog eens  bij komt dat Saturnus / Heer 10  essentieel zo zwak is, net als bij haar oma. De functie die ze zal moeten gaan vervullen heeft zeker wel inhoud, maar is tegelijkerheid ook  wel uitgehold en brengt veel onvrijheid met zich mee. Volgende keer zullen we een blik werpen op de horoscopen van haar zusjes waarin een paar  zeer opmerkelijke standen te zien zijn .

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Ik heb zo een donkerbruin vermoeden dat zij haar koningschap aan 1 van haar zussen zal overlaten.
    Binnen de koninklijke familie maar buiten het koningshuis zoals 1 van haar ooms. ( Maar ik weet niet de welke.)

    ZUS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *