De afgelopen maanden hebben we op deze blog de Amerikaanse voorverkiezingen op de voet gevolgd. Smaakmaker was natuurlijk het ongeleide projectiel Donald Trump, die tot afgrijzen van zijn eigen partij de nominatie veroverde. In zijn solaar had hij dan ook een cazimi-Mars, en een cazimi-stand, midden in het hart van de Zon, maakt onstuitbaar. Maar nu is Trump jarig geweest en de onstuitbare Mars komt in zijn nieuwe solaar niet terug, daarmee is Trump zijn grote astrologische troef dus kwijt.

En de kosmos is er verassend snel bij om dat duidelijk te maken. Zoals we al maanden geleden op deze blog voorspelden, verliest Trump  nu “momentum” zoals dat zo mooi heet., Iets meer dan een week geleden vierde hij zijn verjaardag en nu al verschijnen de berichten over zijn dalende populariteit en een groot gebrek aan fondsen, mankracht en ondersteuning. De cazimi-magie is uit gewerkt en Trump zal het tot de verkiezingen met de karige, nieuwe solaar moeten doen (klik op de link hieronder om zijn nieuwe solaar te kunnen zien).

SOLAAR TRUMP 16-17

Die ziet er veel minder royaal uit dan de vorige. Mars is solaarheer 10, zijn maatschappelijke positie dit jaar, en die staat vast in eigen teken, geen grote verandering dus. Maar wat nog meer opvalt is dat Mars aan het vertragen is en bijna stationair is (stil staat) :verlies van momentum. Via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as nul graden Kreeft-nul graden Steenbok) staat deze Heer 10 op de descendant, tegenover Trump zelf dus. Om het helemaal rond te maken, Heer 10 staat op Agena een heldere ster uit de Centaur, en dat is Pholus, die zichzelf dodelijk vergiftigde omdat hij niet voorzichtig genoeg was.

Op het MC staat Oeranos, de hemelgod die gecastreerd werd, niets iets waar je de belangrijkste baan op aarde mee verovert en van de ster Baten Kaitos op het MC, een ster met een pure Saturnus-natuur, wordt je ook niet zo vrolijk. Natuurlijk zijn Tump’s ijzersterke progressies nog steeds van kracht, maar met deze solaar zal de tot nu toe zo wonderlijk geoliede Trump-machine angstwekkend gaan kraken We blijven hem volgen de komende maanden, ook aan de hand van zijn lunaren.

                          TRUMP 2

Morgen wordt het ook op een ander politiek vlak spannend, de UK stemt over Brexit ja of nee. Zoals we vorige week schreven laat de solaar. gemaakt op basis van de mundane radix van het Verenigd Koninkrijk, zien dat het land ernstig verscheurd wordt. Mars staat namelijk in vernietiging op het IC van die solaar en dat kwam afgelopen donderdag tot een tragisch kookpunt met de moord op een politica. In verband met de mogelijke Brexit (mijn voorspelling is overigens dat deze niet zal plaatsvinden) is het interessant de horoscopen van Engeland te bekijken toen het land per 1 januari 1973 lid werd van wat  toen de EEG heette. Klik op de link hieronder om de solaar van dat jaar, gemaakt op basis van de mundane radix te kunnen zien.

SOLAAR UK EU

Opvallend hoog in de solaar is de cruciale stand direct te zien. Het is Venus Heer 4, de eigen wortel, die op het punt staat het eigen huis (teken) te verlaten en in het huis van een ander te komen (Mars), waar zij vernietigd is en dus geen macht meer over zichzelf heeft. Een plastischer beeld van autonomieverlies kun je je niet voorstellen, een planeet in eigen teken disponeert zichzelf en is dus onafhankelijk. Het is ook moeilijk voor te stellen dat IJzeren Dame Margaret Thatcher toen intensief campagne voerde voor het lidmaatschap. De felste Brexiteers zijn nu te vinden in juist dat Conservatieve kamp.

                                          THATCHER VOOR EG

Het lid worden van de EEG was natuurlijk net zo’n grote verandering (astrologisch: tekenovergang) als nu een Brexit zou zijn. In de nu geldige solaar is echter geen tekenovergang te zien.

Gooien we het mundaan over een andere boeg en bekijken we de Ram-ingress waaronder de UK lid werd, dan zien we dat nieuwe begin ook duidelijk terug. De Ram-ingress is als het ware de solaar van een land en wordt gemaakt voor het exacte moment dat de Zon de Ram weer binnen gaat. De plaats is meestal de hoofdstad van het land en zo’n ingress laat zien wat er dat jaar op die plaats zal gaan gebeuren.

INGRESS UK EU

Het is goed om je te realiseren dat een ingress niet direct een horoscoop van een land is, maar van een plaats en pas in tweede instantie van het land, dat zich op die plaats bevindt. De ingress wordt wel op de gebruikelijke manier geduid en dus is Heer 1 het meest nadrukkelijk het land zelf. De Maan is Heer 1 en deze staat op Aldebaran, de koninklijke ster van het begin van de lente, van een hele nieuwe cyclus dus. Mars is Heer 10 de eigen regering en die staat vernietigd op Algol, weer verlies van zelfstandigheid, want Algol is de ster van de onthoofding…

 

                                     GREAT BRITAIN

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *