Volgend jaar zijn er weer presidentsverkiezingen in Frankrijk en het land is de afgelopen maanden in de ban geraakt van een nieuwe politieke ster, die zich nog niet eens officieel kandidaat heeft gesteld, de radicaal -rechtse columnist Eric Zemmour. Zijn nationalistische anti-migratie, anti-moslim en anti-EU retoriek vallen goed bij veel Fransen, vooral ook bij de jeugd. Hij haalt daarmee Marine Le Pen rechts in, met haar wat meer gematigde geluid is zij het initiatief kwijtgeraakt aan Zemmour. Het is heel begrijpelijk dat mensen twijfels hebben over het heersende nogal extreme neo-liberalisme, dat voor velen het leven aanzienlijk slechter heeft gemaakt, maar het is verontrustend dat dat zich uit in sympathie voor dit soort agressieve, uiterst rechtse tendensen.

In de horoscoop van Eric Zemmour (klik op de downloadknop hieronder om zijn radix te kunnen bekijken) is zijn succesvolle militante opstelling goed te zien. Op het MC staat de koninklijke Aldebaran, het Linkeroog van de Stier die groot succes schenkt, Aldebaran is een ster met een puur martiaal karakter, behoorlijk ruig dus. De essentiële waardigheid in de horoscoop van de planeet die een ster beschrijft, geeft meer informatie over hoe de ster zich zal manifesteren in het leven. Mars staat in de radix van Zemmour in zijn vernietiging en de vechtplaneet laat zich daarom van zijn meest agressieve kant zien. De wildheid van Aldebaran zal zich dus op weinig subtiele wijze tonen, Aldebaran is de ster van de lente van een nieuw begin en ook dat is natuurlijk ook van toepassing.

Ook op andere manieren speelt die kwaaie Mars een grote rol in de horoscoop. Mercurius, de planeet van het denken, maakt er een vierkant mee en de Maan de planeet van de emoties, staat in een Waterteken waar Mars tripliciteitsheer is. Daarmee heeft Mars veel invloed op het gedrag, hij is de “Significator of Manners” zoals William Lilly het noemde. Die agressieve Mars staat in het negende huis van religie en denkbeelden binnen 3 ˚ van Algol, die het vermogen geeft om mensen hun hoofd te laten verliezen, wat ook een glamoureuze aantrekkingskracht kan schenken. Het Pars Fortunae, de zielshonger, staat onder dispositie van Mars, Zemmour heeft nooit genoeg van de strijd en de provocatie.

Pars van Overwinning

Venus Heer 9 van denkbeelden staat op Cusp 12 van oncontroleerbare impulsen en Heer 9 maakt een vierkant met weer die Mars in Huis 9, wat ook geldt voor Heer 10 van het beroep de schrijfplaneet Mercurius (Zemmour is columnist). Nauw conjunct met Mars staat het planeetpunt van Jupiter (Asc + Jup – Pars Solis, het Pars van Victorie) en dat verbindt deze agressieve strijdplaneet met de essentie van de Jupiterenergie, Jupiter wordt natuurlijk geassocieerd met het uitdragen van denkbeelden. Als een planeet conjunct of in oppositie staat met een planeetpars binnen twee graden orb, geeft dat een heel speciaal thema in het leven aan. Je kunt daaraan ook het huisheerserschap van de planeet van het pars aan koppelen, Jupiter is Heer 4 van het vaderland en Heer 7 van tegenstanders. Van alle kanten wordt dus voortdurend weer deze woeste Mars benadrukt, geen wonder dat we hier met een radicale heethoofd van doen hebben!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *