Het is niet te vermijden, het voetbal domineert de media. Nederland doet dan wel niet mee aan het WK in Rusland, de berichtgeving is er niet veel minder om, inclusief de paneldiscussies en de voor- en na-beschouwingen. Sport speelt nu eenmaal een hele grote rol in de moderne samenleving en voetbal is de belangrijkste, meest prestigieuze sport. Er zijn dan ook heel wat astrologische methodes voorgesteld om de uitslagen van  wedstrijden te voorspellen maar de meeste betrouwbare is ongetwijfeld de uurhoek van de vraag : “’Gaan wij winnen?” Daar heb je als Nederlander nu niet zoveel aan, het lijkt me niet dat de Nederlander, die nu dan maar supporter van de Belgen of de Marokkanen wordt, die vraag kan stellen. Het blijft wat kunstmatig om een ander land te steunen , het is nooit echt “wij”.

Een andere methode om de uitkomst van sportwedstijden te voorspellen, wordt beschreven in Sports Astrology, een uiterst amusant boek van John Frawley. Daarbij ga je uit van de begintijd van de wedstrijd en bepaal je wie de favoriet is, die dan het eerste huis krijgt. Op basis van zeer specifieke technieken kun je dan zien of de favoriet wint of niet. In dit stadium van poule-wedstrijden een wat complexe zaak, want wie is bijvoorbeeld de favoriet bij Zuid-Korea-IJsland,  maar misschien dat het in een later stadium van kwartfinales en halve finales interessant wordt om die methode  eens uit te proberen. Het blijft natuurlijk wel een zeer inspirerende gedachte dat het resultaat al vast staat, terwijl al die spelers zich zo in het zweet werken op het veld. Het lijkt het leven wel.

En dan de voetbalhelden, met mega-popsterren behoren zij waarschijnlijk tot de meest geëerden ter wereld. Sport is geritualiseerde strijd en alle heftige emoties van het gevecht concentreren zich op de helden zoals Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Het is natuurlijk uitermate interessant om eens wat horoscopen van zulke idolen onder het mes te leggen. Van Ronaldo is de tijd helaas erg onzeker, in het geval van Lionel Messi is de betrouwbaarheid wel goed. Zijn horoscoop laat dan ook een grote concentratie van kracht zien, klik op de link hieronder om de radix van de Argentijnse voetbalheld te kunnen bekijken.

LIONEL MESSI

Om te bekijken of iemand veel succes zal kunnen hebben zijn diverse factoren die van belang zijn. Het eerste zijn planeten in een hoekhuis, die immers de optimale kracht hebben om zich te manifesteren, met name in het eerste en tiende huis. Het zevende huis is ook sterk maar het vierde, helemaal  beneden, duidelijk minder. Ten tweede zijn er de vaste sterren, de koninklijke sterren en de allerhelderste sterren van de eerste magnitude schenken veel succes. Ten derde is er de synastrie van de radix met de eclips en de Nieuwe dan wel Volle Maan die aan de geboorte vooraf gaat en ten  vierde de planeetpunten die een specifiek thema heel sterk benadrukken. Niet iedere beroemdheid scoort optimaal op alle vier de punten, maar als je op geen van de vier punten goed scoort, ben je vrij kansloos.

MESSI

In de radix van Messi valt direct op dat zowel de Maan als de ascendant op de koninklijke Aldebaran staan, de ster van de lente die veel succes en rijkdom belooft. Aldebaran is het Oog van de Stier, een zeer fysiek en stoffelijk beest en een ster met een pure Mars-energie, wat allebei niet gek is voor een topvoetballer. Naast die dubbele Aldebaran, heeft ook een andere koninklijke ster namelijk Pollux veel invloed. Mars de planeet van de strijd en de sport, staat op de onsterfelijke Tweelingbroer (zijn broer Castor wordt gedood). Via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0° Kreeft- 0° Steenbok) valt deze Mars-met-Pollux op de ascendant en wordt daardoor heel prominent. Pollux is een machtige strijder en is net als Aldebaran een ster met een zuiver Mars-karakter, wat niet vaak voorkomt, de meeste sterren hebben een gemengde natuur.

In het eerste huis staat Venus, Heer 5 van sport en vermaak, heel sterk op Rigel, een ster van de eerste magnitude uit de Jager Orion. Ook Rigel schenkt veel succes, de Jager is een zeer fysieke constellatie en de cusp van het vijfde huis van sport en spel valt op de koninklijke Spica, of het nog niet genoeg was! Opvallend gevoeg heeft Messi heel weinig essentieel sterke planeten, zijn mega-succes komt van die onwaarschijnlijke concentratie van sterrenkracht, vooral in het eerste huis. Dat het punt van de Zon in (Acs + Zon – Maan) in het eerste huis via antiscion conjunct de Zon zelf staat, is een extra aanwijzing. Het Punt van de  Zon is ook het Punt van Overvloed, dat zich dus verbindt met de algemene significator van roem.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *