Hij is een beetje in de nadagen van zijn loopbaan maar toch schittert hij nog op het WK in Qatar, het hele Argentijnse elftal draait om hem, om superster Lionel Messi.

In de radix van Messi valt direct op dat zowel de Maan als de Ascendant op de koninklijke Aldebaran staan, de ster van de lente die veel succes en rijkdom belooft. Aldebaran is het Oog van de Stier, een zeer fysiek en stoffelijk beest en een ster met een pure Mars-energie, wat allebei niet gek is voor een topvoetballer. Naast die dubbele Aldebaran, heeft ook een andere koninklijke ster namelijk Pollux veel invloed. Mars de planeet van de strijd en de sport, staat op de onsterfelijke Tweelingbroer (zijn broer Castor wordt gedood). Via antiscion valt deze Mars-met-Pollux op de Ascendant en wordt daardoor heel prominent. Pollux is een machtige strijder en is net als Aldebaran een ster met een zuiver Mars-karakter, wat niet vaak voorkomt, de meeste sterren hebben een gemengde natuur.

Roem-Overvloed

In het eerste huis staat Venus, Heer 5 van sport en vermaak, heel sterk op Rigel, een ster van de eerste magnitude uit de Jager Orion. Ook Rigel schenkt veel succes, de Jager is een zeer fysieke constellatie en de cusp van het vijfde huis van sport en spel valt op de koninklijke Spica, of het nog niet genoeg was! Opvallend gevoeg heeft Messi heel weinig essentieel sterke planeten, zijn mega-succes komt van die onwaarschijnlijke concentratie van sterrenkracht, vooral in het eerste huis.

Dat het punt van de Zon (Acs + Zon – Maan) in het eerste huis via antiscion conjunct de Zon zelf staat, is een extra aanwijzing. Het Punt van de  Zon is ook het Punt van Overvloed, dat zich dus verbindt met de algemene significator van roem. Daarnaast is ook het planeetpunt van Mars (strijd, Asc + PF – Mars) van belang, het staat conjunct het planeetpunt van Jupiter (Overwinning, Asc + Jup – Pars van de Zon) en zo’n conjunctie van planeetpunten onderling geeft altijd een prominent concreet thema in een leven aan.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *