De naam van Charles de Gaulle wordt in Frankrijk nog altijd met respect genoemd, hij wordt toch wel gezien als de vader des vaderlands. Het was De Gaulle die het huidige staatsbestel van de Vijfde Republiek bedacht, waarin er een hele grote rol is voor de president. Kort geleden was de naam De Gaulle weer in het nieuws omdat zijn zoon Philippe de Gaulle, 102 jaar oud, was overleden. Hij was het laatste nog levende kind van de befaamde generaal en hij had zelf ook een glanzende militaire loopbaan achter de rug.

De Gaulle Fils

Hoekhuizen

In de horoscoop is direct duidelijk te zien dat dit iemand is die niet zijn hele leven thuis op de bank zal door brengen. Maar liefst vijf planeten staan in hoekhuizen, en nog wel de sterkste hoekhuizen, het eerste en het tiende. Er zijn vele manieren waarop een horoscoop succes kan aan geven, veel accidenteel sterke planeten is er één van, in de hoekhuizen kunnen planeten zich heel  krachtig manifesteren in de wereld. In de radix van deze beroemde zoon staat Venus / Heer 10 van de loopbaan bijna pal op de Ascendant, de baan komt dus vanzelf naar hem toe.

Zonnige Zon

Even verder op in het eerste huis en dus heel sterk staat de Zon, de algemene significator van leiderschap en macht, die via antiscion op Venus / Heer 10 conjunct de Ascendant staat. Die Zon is ook in conjunctie met het planeetpunt van de Zon, wat dit tot een hele krachtige Zon maakt die zijn Zonne-natuur zeer sterk zal uiten. Een verbinding met een planeetpunt via conjunctie of oppositie met een orb van twee graden laat altijd iets buitengewoons in een leven zien. De krachtige werking van deze Zon wordt nog eens benadrukt doordat de Zon Mercurius, Heer 7 van de ander verbrandt en dus overheerst.     

Elevatie

In deze horoscoop mag je natuurlijk ook een duidelijke rol van de vader verwachten, hij bleef natuurlijk ook altijd “de zoon van”. Dat wordt inderdaad heel opvallend aangeven door Mars die vlakbij het MC staat en vanuit die positie in elevatie de horoscoop domineert. Had je omhoog gekeken op het moment dit kind werd geboren, dan had je het al direct gezien, de rode planeet van de krijgers staat hoog aan de hemel te stralen en zal dus een bepalende rol spelen in dit leven. Dat is een hele directe vorm van astrologie, die wel de essentie van onze hemelse kunst helder laat zien.

Water

Deze Mars heeft in eigen teken veel kwaliteit, het is zijn horoscoopheer, zijn grote talent, hij weet hoe je moet vechten. Mars is Heer 4 hij volgde zijn vader in zijn loopbaan en werd ook militair, maar hij deed het net even anders. De planeet van de krijgers staat net in een nieuw teken en in een Water-teken. Philippe werd admiraal diende zijn hele leven bij de marine. Het is weer het Maanhuis dat de zaken helder samenvat, het is Al Shaulah, de Angel, het punt waarop het dodelijke gif daadwerkelijk wordt toegediend aan de vijand, heel treffend voor een militair.   

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *