Eurovisie- eclips  

Er gaat een golfje van opwinding door Nederland omdat het volgende Eurovisie Songfestival in  Rotterdam zal worden gehouden. De vorige editie werd immers gewonnen door een Nederlandse zanger en het land van de winnaar mag dan het festival het jaar daarop organiseren, zo is de regel. Er waren diverse steden in de race, maar Rotterdam trok aan het langste eind en de bootwerkersstad zal dus de gastheer zijn van het Europese liedjesevenement. Het festival munt uit in soms schokkende wansmaak, flauwiteiten en politieke correctheid, maar goed daar gaat het nu niet om,  het mirakel is dat het festival ongelofelijk populair is en dat maakt het natuurlijk interessant om eens een blik te werpen op de horoscoop

Je kunt zeggen dat het Songfestival werd geboren toen de eerste uitzending begon en dat was op 25 mei 1956 in het Zwitserse Lugano.De tijd is wat moeilijk te achterhalen, maar hoogstwaarschijnlijk is dat om acht uur geweest, en dat levert de bovenstaande zeer opvallende horoscoop op (klik op de link hierboven om de horoscoop te kunnen bekijken). Want wat direct oog springt, is dat het festival een paar uur na een Maaneclips geboren werd! En nog sterker de Lichten, die dan natuurlijk in separerende oppositie zijn, vallen bijna exact over een van de twee belangrijkste assen van de horoscoop, de Ascendant-Descendant-as. Wat dat ook precies moge betekenen, datgene wat daar op dat moment geboren wordt, zal zich heel sterk in de wereld kunnen laten zien, waarmee een deel van het wonderlijke feit verklaard is dat het festival, ondanks het vaak twijfelachtige niveau, zo populair is.

De Lichten Zon en Maan zijn immers de basale energiebronnen van de horoscoop en die komen heel direct naar buiten. De naam Eurovisie wordt in feite letterlijk door deze stand aangegeven, de Zon en Maan geven Licht, maken dus overal zichtbaar en de Zon is de heer van het negende huis van het buitenland, wat het zo essentiële internationale element toevoegt. De Maan, significator van de emoties en van het volk, valt op de ascendant en wordt in oppositie met de Zon totaal overstraald door het licht van de Zon. Tijdens een Volle Maan verliest de Maan alle eigen kracht omdat ze compleet gevuld door het licht van de Zon, de Maan kan dan alleen nog maar weerspiegelen wat de Zon aan geeft. Zo vlakbij een Maanverduistering, vlakbij de Knopenas, gaat het licht van de Maan zelfs helemaal uit. De Maan wordt dan helemaal willoos omdat er nog maar één Licht staat te stralen.

Kraai

Het is interessant dat de Zon op de descendant in de Hyaden valt, de Hyaden zijn de voedsters van de wijngod Bacchus, die ondanks hun goede bedoelingen uitgroeide tot een onverbeterlijke dronkaard zonder grenzen. Dat verklaart waarom heel Europa aan de buis gekluisterd zit te kijken naar zoemende in bijenpakjes rond springende kinderen, een man/vrouw met baard of in plastic monsterpakken gestoken hardrockers ( de Finse band Lordi die met “hardock halleluja” ooit het festival won), bij Bacchus gaat het voornamelijk om meeslepen in exces.

Vlakbij die Zon staat ook nog Mercurius die zich in Tweelingen goed kan laten horen, dat is een van de tekens “met een stem”.Jupiter / Heer 1, staat in oppositie met Heer 5 van de creativiteit, een verbinding met spanningen en op het MC van de Eurovisie-horoscoop staat Labrum, de hoofdster van de Beker. De Beker heeft te maken met zoeken naar schoonheid, maar de Kraai die de Beker moet gaan vullen aan de bron, gaat vaak liever vijgen eten en vervult zijn opdracht niet. Van Conchita Wurst (de Oostenrijkse travestiet met baard die in 2014 won) en consorten zijn we voorlopig dus nog niet verlost.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *