Vorige week was er commotie rond de vrijlating van de moordenaar van Pim Fortuin Volkert van der G. die inmiddels twee derde van zijn straf heeft uitgezeten. Het was een wat voorspelbaar gebeuren, de broer, de chauffeur en Matt Herben kwamen weer allemaal vertellen dat het een schande was dat Van der G. nu al vrij kwam. Daarmee gingen ze er aan voorbij dat het in onze rechtsstaat nu eenmaal zo geregeld is dat er niet op basis van emoties wordt gehandeld maar op basis van principes die voor iedereen gelden. Dat is een groot goed omdat het de willekeur van de macht en een te grote invloed van de publieke opinie, tegenwoordig toch al zo groot, indamt. Het zou te gek worden als de actiefste twitteraars beslissen of iemand vervoegd kan worden vrijgelaten of niet. Maar er is natuurlijk ook een astrologische kant aan de zaak.

Laat het duidelijk zijn: de moord op Fortuin is een gruwelijke, verwerpelijke misdaad. Maar de horoscopen van Nederland rond de moord op 6 mei 2002 laten wel zien dat er in Nederland iets gruwelijks ging gebeuren. Als de kosmos dat aangeeft zal het ook gebeuren en in die zin is Volkert van der G. alleen de voltrekker van het noodlot. Ik wil ook benadrukken dat iedereen verantwoordelijk voor zijn daden, maar er is altijd wel een gek te vinden die bereid is de negatieve energie in de horoscoop in noodlottige acties om te zetten. Om het ruimere verband waarin dingen gebeuren duidelijk te maken zal het lot van Fortuin worden geduid in verband met de horoscopen van Nederland. De meest effectieve basishoroscoop voor Nederland is de grote conjunctie (GC) van 4 september 1563 die vooraf ging aan de vorming van de van Spanje onafhankelijke republiek. Eerst bekijken we de synastrie van Fortuin met deze GC. Die moet sterk zijn anders is het niet te begrijpen waarom deze ijdele beroepsrelnicht zonder echt veel talent of scherpe inzichten het zo ver schopte. Klik op de onderstaande link om de horoscoop van Fortuin te zien.

PIM FORTUIN

De sleutelpositie in deze horoscoop is Mars heer 1 die in het tiende huis op de koninklijke Regulus staat. Zonder die stand hadden we nooit van hem gehoord. Deze zeer machtige Mars is retrograde en gaat dus tegen de stroom en is in oppositie met de Zon heer 10 het gezag. Deze provocatie-oppositie valt exact over de Ascendant/descendant-as van de oer-GC uit 1563, Fortuin kan Nederland dus op zijn grondvesten doen trillen. Zeer onheilspellend is ook Saturnus in vernietiging en dus op zijn venijnigst die pal op het MC staat en via spiegelpunt op de moord-Mars in Stier in de oer-GC valt. Deze Mars in Stier geeft in de horoscoop van Nederland heel vaak grof geweld aan. De nadrukkelijke synastrie stelde Fortuin in staat te handelen, het gaf hem zijn succes. Succes wordt altijd geschonken en niet gemaakt dat is de fundamentele boodschap van de astrologie ook om de altijd ijdele aanspraken van het ego op “prestaties” de kop in te drukken. Het is het ego dat ons altijd in de weg staat. IJdelheid der ijdelheden, alles is ijdelheid en jagen naar wind aldus Prediker.

De progressies berekend op basis van de oer-GC uit 1563 – het blijft een mirakel dat deze horoscoop zo duidelijk uit werkt – laten zien dat er iets naars zal gebeuren. De progressieve Mars loopt in 2002 tussen de oppositie met de zeer venijnige moord-Mars in de oer-GC en het vierkant met Venus heer 8 van de dood, het progressieve MC staat in oppositie met Mercurius op de vijand-cusp 7 die weer op de radix-Mars van Fortuin valt. Het progressieve PF loopt over de graad van de GC en de Maan staat op de progressieve knopenas wat altijd op een dramatisch keerpunt wijst. De solaar berekend op basis van de GC heeft Venus Heer 8 van de Dood in de solaar en de GC op de moorddadige Praesepe op descendant en vierkant de moord-Mars in Stier uit de GC. De solaar-ascendant valt op het spiegelpunt van de Maan in val in de GC, solaar-Mars staat via antiscion op de altijd extreme Zuidknoop.

FORTUINGCSOLAAR

De lunaar waaronder de voltrekker van het noodlot toesloeg schreeuwt het uit met Saturnus en Mars rond het MC op de zo koninklijk martiale geboorte/dood-sterrenas Aldebaran / Antares, dat behoeft geen verdere uitleg, klik op de link hieronder.

FORTUINGCLUNAAR

Sta er even bij stil wat dit betekent! Het is duizelingwekkend dat een horoscoop uit 1563 de maand aangeeft dat er een politieke moord wordt gepleegd meer dan 400 jaar later. Dit lag allemaal al besloten in het mosterdzaadje van de GC, wat laat zien dat de tijd in wezen een illusie is die ons het zicht op de eeuwige bron daarachter ontneemt. Het doel van de astrologie is door deze illusie van tijd heen te kijken naar precies die bron en niet om het ego te versterken en kosmisch te strelen zoals maar al te vaak gebeurt.

Ook de ingresshorocoop van het jaar van de moord is uitgesproken deze horoscoop berekend voor het moment dat het astrologische jaar begint, als de Zon de Ram weer binnen gaat, is heel dreigend met weer Venus als de Heer van de Dood pal op de descendant in vernietiging.

Het is duidelijk dat dit jaar 2002  het gewelddadige noodlot zich zou voltrekken en dan hebben we nog niet eens de progressies en solaar van Fortuin zelf bekeken die ook aan geven dat zijn tijd gekomen was en dat hij de hem geschonken levensspanne had op gebruikt. Volkert van der G,. is natuurlijk 100 %  verantwoordelijk voor zijn gruwelijke daad, maar de astrologie relativeert de gebeurtenissen wel. Er is geen toeval en er is geen “als”, de dingen gaan zoals uit de eeuwige bron achter de tijd bestemd zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *