De voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA Gianni Infantino verbaasde afgelopen week de wereld. Op een ongekend arrogante en brute manier liet hij zijn macht zien door alle kritiek op het WK in Qatar, en daar is nogal wat op aan te merken, weg te wuiven. De FIFA is ongetwijfeld een van de meest leugenachtige en corrupte organisaties ter wereld en die beroerde reputatie werd door Infantino weer eens stevig bevestigd. Blijkbaar gaat hier veel te veel macht, prestige en geld rond om het zuiver te houden.

Poseidon

De vraag is natuurlijk of de diep corrupte natuur van de FIFA zichtbaar is in de horoscoop van de organisatie. De tijd van oprichting van de FIFA is niet echt zeker, maar we kijken gewoon naar de geboortehoroscoop gebaseerd op de in de archieven genoemde tijd. Wat direct in het oog springt in deze radix, is Neptunus die conjunct het MC staat, buitenplaneten kunnen in de klassieke astrologie worden mee geduid op basis van hun mythologie. Neptunus of Poseidon is de zeer machtige god van de oceanen en  het zoute water is een symbool voor de ongeremde begeerte. Daarmee creëert hij chaos, Poseidon is een grimmige god die geen anderen in zijn rijk duldt. Het is altijd zijn doel het geordende vaste land te overspoelen en te verdrinken in zijn waterdomein.

Dat is wel een goede eerste beschrijving van de FIFA , maar met het oog op de diep ingewortelde oneerlijkheid zou je natuurlijk aan Mercurius kunnen denken, de planeet van de leugenaars. En ja hoor Mercurius speelt in deze FIFA-radix een opvallend grote rol. Heer 1 is Venus die in zijn eigen teken staat, eigen baas is, en innig conjunct Mercurius staat, een zeer directe verbinding dus tussen de FIFA en de leugenplaneet. De Maan is Heer 10 en maakt een zeer nauw vierkant op deze conjunctie en daar komt nog eens bij dat Mercurius zowel de Zon als Mars disponeert.

Mercurius

Mercurius is de heerser van het negende huis van ethiek die dus zeer buigzaam wordt en hij is heerser van twaalfde huis van schimmige zaken. Hij loopt retrograde, gaat tegen de normale gang van zaken in en is peregrine, dat wil zeggen dat hij geen vaste koers heeft, toch al niet zijn sterkste punt. Het enige wat vastheid biedt, is het vierkant met de strenge Saturnus die zeer sterk in eigen teken staat, dat is het spelletje, Saturnus is Heer 5 van spel ook nog eens in het vijfde huis. Opvallend genoeg is de Maan Heer 10, de publiek acties van de FIFA, in oppositie met Heer 5. Het gaat de FIFA niet om het spel alleen.

Dezelfde heer 10 valt op de ster Algenubi, de ambitieuze, bombastische Leeuwenmuil en zowel de Zon van het leiderschap als Mars van sport staan op de Pleiaden, deel van de crisiszone die begint bij Algol even verder terug, en die je zo sterk kunt associëren met strijd, geweld, blindheid en verlies.  Het Maanhuis is Al Tarf, de Blik van de Leeuw verbonden met brutale provocatie. Veel te veel conflict dus en veel te veel Mercurius, maar op het MC staat het Pars van Jupiter, van Overwinning, ja ze komen er mee weg.                    

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *