Twee weken geleden werd op deze blog de horoscoop geduid van Kate Middleton, de echtgenote van de Britse kroonprins William, een eclips in haar radix liet zien waarom zij zo hoog kon trouwen. Nu is het natuurlijk bijzonder interessant de horoscoop van Kate Middleton eens te vergelijken  met die van haar zus Pippa, die inmiddels ook tot de bekende Britten is gaan behoren. Toen haar zus Kate trouwde, trok Pippa veel aandacht met haar bijzonder elegante verschijning, boze tongen beweerden dat Pippa de show had gestolen en haar zus had overschaduwd met haar stralende optreden.  Hoe het ook zij, in de horoscoop van Pippa Middleton mogen we wel wat zuster-thema’ s verwachten, klik op de link hieronder om haar radix te kunnen bekijken.

PIPPA

Wat direct in het oog springt in haar horoscoop is Venus, die op de ascendant staat en in de vele betekenissen die de planeet kan hebben al veel verklaard van haar leven. Als eerste is daar natuurlijk Venus als de planeet van de schoonheid en de elegantie, dit is de reden dat ze op het koninklijk huwelijk van haar zus zoveel aandacht trok. Een planeet die een aspect met een kleine orb maakt met de ascendant, heeft altijd invloed op het uiterlijk en omdat Venus in conjunctie is met de ascendant met iets meer dan een graad afstand, zal zich dat bij Pippa Middleton zeer uitgesproken laten zien. Maar deze Venus duidt niet alleen op een elegante,  aantrekkelijke verschijning, in deze  dominante positie laat de planeet nog veel meer zien.

                                    PIPPA 1

Venus is namelijk ook de heerser van het derde huis, en inderdaad is een van de betekenissen van het derde huis: zussen. Zonder ook maar iets van haar leven te weten hadden we puur op basis van deze positie van Venus al kunnen zeggen dat een of andere situatie of gebeurtenis die met haar zus te maken heeft, een grote rol zal spelen in haar leven. Venus is retrograde en dat wil zeggen dat wat met Venus te maken heeft niet het gewone patroon volgt maar tegen de stroom in gaat en dat kun je wel zeggen. In conjunctie met de zo prominente Venus staat de andere vrouwelijke planeet de Maan, die behalve een heel aantal andere dingen, ook de algemene significator van zusters is, van vrouwelijke personen in je naaste omgeving dus die een grote rol in je leven spelen.  Deze Maan  van zusters in conjunctie met Heer 3  van zusters op de ascendant staat op , ja daar heb je hem weer, Regulus, het trotse en machtige Leeuwenhart “dat naar de troon leidt”!!

Omdat het de “zuster-conjunctie” Maan-Heer 3 is die de energie van het Leeuwenhart op pakt, is het haar zuster Kate die tot koninklijke hoogte zal opstijgen niet Pippa zelf, want Heer 1 (Pippa) is de Zon. Maar die zo krachtige conjunctie staat wel in haar eerste huis dicht bij de ascendant dus zal ze er zelf ook heel direct veel profijt van kunnen trekken. Dat zie je direct terug in haar beroepsmatige activiteiten, ze werkt voor het familiebedrijf, een zeer succesvol  verzendbedrijf voor feestartikelen dat door haar moeder werd opgezet.  Venus heeft natuurlijk te maken met feest en plezier, en Venus is Heer 10 van het beroep en van de moeder, terwijl de Maan ook weer de algemene significator van de moeder is.  Het zal duidelijk zijn dat het hoge huwelijk van haar zus, ook het bedrijf geen windeieren heeft gelegd, Pippa deed al snel het boek “Celebrate:  a year of festivities for families and friends ”verschijnen.  Alle belangrijke, bepalende thema’s haar leven weven zich rond deze Venus –Maan conjunctie, wat niet zo vreemd is omdat deze zo krachtig is.

Dat het financieel wel snor zit met Pippa, zie je aan het tweede huis, waar de Zon pal op de cusp staat, wat niet zo slecht is, al heeft de Zon niet echt veel waardigheid. De heerser van het tweede huis echter is een essentieel zeer sterke Mercurius die verhoogd en in eigen teken  in het tweede huis staat. Mercurius is handel en daar komt haar geld vandaan, dat Mercurius net retrograde de Maagd is binnen gegaan, laat zien dat ze terug grijpt op wat er al was, de handel die door haar moeder was opgezet.  Jupiter, de aanduider van “veel” , staat heel sterk in eigen teken en als heerser van het vijfde huis in het vierde huis van de familie. Dat is ook niet echt verkeerd, het vijfde huis geeft als het tweede van het vierde , het geld uit de familie aan, Pippa groeide op in financieel  heel prettige  omstandigheden . Jupiter is ook Heer 8 van het geld van de partner, ze is inmiddels ook behoorlijk “hoog” getrouwd met de steenrijke, adellijke James Matthews, die haar ten huwelijk vroeg met een peperdure diamanten ring.

                                            PIPPA HUWELIJK

 

 

PEGASUS ASTROLOGISCH ADVIES WENST U  ALLEN EEN  ZALIG KERSTFEEST!

 

 

                                              ICOON GEBOORTE VAN CHRISTUS

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *