In december werd hij ontdekt, de komeet C-19 die toen nog zo weinig helder was dat hij alleen zichtbaar was met een sterke telescoop. Toch was er direct opwinding over de komeet, die de naam Atlas kreeg, omdat het er op leek dat hij heel helder zou worden als hij dichter bij de aarde en de Zon zou komen. Of hij werkelijk zo helder gaat worden, is nog onduidelijk, de afgelopen week lijkt Atlas zwakker te worden, kometen zijn zoals verwacht mag worden op basis van hun aard, nogal onvoorspelbaar. Toch is alles aan deze komeet zo opmerkelijk dat het de moeite waarde is om er ook astrologisch iets over te zeggen.

Traditioneel worden kometen ook wel “harige sterren”’ genoemd en ze worden beschouwd als tekenen van bijzondere, dramatische gebeurtenissen, ze doorbreken immers op een nogal dramatische manier de gewone orde van sterren en planeten aan de hemel. Een komeet zou dus juist het fenomeen zijn dat je zou mogen verwachten op het moment dat de Coronacrisis de wereld in zijn greep houdt. Voor alle duidelijkheid: astrologisch is niet ieder komeetje dat met de zo krachtige telescopen van onze verre achterneven de astronomen wordt ontdekt van belang, maar alleen diegenen die met het blote oog zichtbaar zijn. In de astrologie speelt licht immers een fundamentele rol, maar deze komeet lijkt, ook als hij zwakker zal zijn dan verwacht, voldoende licht te hebben om zonder hulpmiddel te worden waargenomen.

De naam C-19 is natuurlijk al opmerkelijk en al even opmerkelijk is het dat hij werd ontdekt in december toen in Wuhan de eerste uitbraak van Corona zich manifesteerde.  Verder duid je een komeet op zijn hele signatuur, en in in zijn boek “’ Astrologia Restaurata” beschrijft William Ramesey deze traditionele methode om kometen astrologisch te interpreteren. Belangrijk is de kleur die de planeetenergie laat zien die in de komeet werkt, Atlas is groen-blauw wat kan worden geassocieerd met Mercurius. Dat is de spijker op zijn kop, Mercurius is de significator van de longen en van handel, economische activiteiten en verkeer! Daarnaast geeft het teken waarin de komeet voor het eerst zichtbaar wordt verdere aanwijzingen over het gebied waar het schadelijke efffect van de komeet zich het sterkste zal doen voelen. 

De komeet Atlas legt vrijwel zijn hele traject af in de Tweelingen (geprojecteerd) een menselijk mercuriaal teken dat met beweging  en uitwisseling te maken heeft!Verder valt op dat als de komeet op 23 mei de zodiak (de lijn van de maximal intensiteit)  kruist, hij conjunct de kwaadaardige Pleiaden, de Wenende Zusters, komt. De komeetnaam Atlas, van de Titaan die bijna bezwijkt onder het gewicht van de wereldbol, past ook in dit plaatje, hij is de vader van de Pleiaden en hun al even verdrietige halfzusters de Hyaden (die er vlakbij staan) . Wat de constellaties betreft, Atlas beweegt zich  lang door de constellatie Perseus, de held die de Gorgoon Medusa-Algol de kop afhakt en Algol speelde de hoofdrol bij het veroorzaken van de crisis (zie de posts van de laatste weken).

Het blijft afwachten hoe het met de zichtbaarheid van Atlas verder zal gaan, maar de duiding is helder. Tussen 25 maart en 31 mei zou hij te zien moeten zijn, daarna wordt de het snel minder. Als we de beweging van Atlas verbinden met de crisis, zouden we dus mogen verwachten dat in de loop van juni de eerste serieuze stappen tot versoepeling van de lock-down genomen zullen worden. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *