De film Bohemian Rhapsody over de band Queen en voorman Freddy Mercury was de grote winnaar bij de uitreiking van de Golden Globes, na de Oscars de belangrijkste filmprijs. De naam Mercury, artiestennaam van de op Zanzibar geboren Farrokh Bolsaro, maakt een astroloog natuurlijk wel nieuwsgierig en ja hoor de radix van Freddy Kwikzilver stelt ons niet teleur. Verreweg de sterkste planeet in de radix van Freddy is Mercurius die in Maagd staat , het eigen teken van de immer bewegelijke planeet, waar hij ook nog eens verhoogd is. Niet alleen is Mercurius essentieel uitermate sterk, hij staat nog in het eerste huis én hij heeft een hele hoge snelheid (klik op de onderstaande link om de radix van Freddy Mercury te kunnen zien).

FREDDY MERCURY

Geen wonder dus dat Mercurius zijn artiestennaam werd en deze extreem goede Mercurius beschrijft ook direct de kwaliteit waar hij het meeste om geroemd werd, zijn buitengewone stem. Farrokh Bolsaro was de man van de vier octaven, met een stem waar ook klassieke opera-zangers jaloers op konden zijn. Mercurius is natuurlijk de algemene significator voor de stem en het teken Maagd is traditioneel een van de tekens, met Tweelingen en Weegschaal, die”een luide stem” hebben. Mercurius is ook nog  eens Heer 2 van de financiën en Heer 11 van verdiensten en erkenning, zingen zal hem dus geen windeieren leggen.

Natuurlijk zijn er velen die deze sterke Mercurius-positie met hem delen, maar het is altijd de precieze individuele constellatie die zo’n specifieke positie benadrukt voor een individu, door de huizen, de aspecten en ook door de planeetpunten, die zo tijdgevoelig zijn en dus heel individueel. Mercurius maakt via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0° Kreeft- 0° Steenbok) een oppositie met de Jupiter-Venus conjunctie in het derde huis van het verwoorden. Jupiter is Heer 5 van creativiteit en Venus is natuurlijk de algemene significator van de kunst die in Weegshaal  essentieel heel sterk is. Deze conjunctie staat ook nog eens op de koninklijke Spica, de hoofdster van de Maagd die veel succes kan schenken, daar heb je de Queen.

Mercurius maakt weliswaar een oppositie met deze zeer krachtige stand maar dat wil niet zeggen dat dit negatief uitpakt, elk apect is een verbinding. Het laat zien dat er niet zonder spanning een verbinding tot stand komt tussen de stem (Mercurius) en de esthetiek (Venus) , Mercury was geen  zoete klassieke zanger in het concertgebouw maar een rockster. Oplettende lezers zullen inmiddels gezien hebben dat het Punt van de Zon ( Asc + Zon – Maan bij dag en nacht), dat de Zonne-essentie symboliseert ook via antiscion op het grote Mercurius-talent valt, het Pars Solis, is het Punt van de Overvloed: de man van de vier octaven. Het zijn dit soort soort standen die de horoscoop heel individueel maken, een paar minuten later is het Pars Solis al weer van Mercurius af!

Op de ascendant staat Pluto, die altijd een overweldigende indruk maken kan, je kunt wel zeggen dat Mercury enige presentie had op de bühne. Op de descendant staat bovendien het Punt van Jupiter ( Asc + Jup – Zonnepars), wat als Jupiter-essentie de overdadigheid in het contact met anderen versterkt. Het Punt van Venus  (Asc + PS –PF) bevindt zich bovendien via antiscion op cusp vijf van creativiteit. Wat ook opvalt is Heer 6 van ziekte, Saturnus van het immuunsyteem  in vernietiging in Leeuw in het twaalfde huis van oncontroleerbare begeerte. Met zo’n stand ben je extra gevoelig voor een ziekte als AIDS, zeker omdat de Grote Malefic Saturnus op Praesepe staat, de tweede Algol en “de uitwaseming van opeengestapelde lijken”.

Zijn biseksualiteit is goed te zien in de oppositie die Mercurius, die zo sterk van rol wisselt, maakt met Jupiter Heer 5 van seksualiteit. Heer 1 de Zon is bovendien in wederzijdse negatieve receptie met Venus de algemene significator van vrouwen. Via ansticion staat het Venus-pars, de essentie van het vrouwelijke bovendien op cusp 5 van seksualiteit conjunct de sterk remmende Zuidknoop, wat wel enige twijfels geeft over de aantrekkingskracht van vrouwen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *