Vorige week was kroonprinses Amalia het onderwerp van deze blog, maar het is natuurlijk ook buitengewoon interessant een blik te werpen op de horoscopen van haar zusjes, de prinsessen Alexia en Ariane. In de radix van Amalia (zie vorige week) was de Zon de heerser van het vierde huis van de familie  en deze Zon, het symbool van de koning, schaadde haar via negatieve receptie. Het opgroeien in de schijnwerpers bevalt haar niet zo. Ook was een zwakke Saturnus in vernietiging in Kreeft Heer 10 van de publieke activiteiten en dat weerspiegelt goed de vele plichtplegingen die de functie als kroonprinses / koningin met zich mee zal brengen. Het is opmerkelijk dat deze thema’s terugkomen in de horoscopen van haar zusjes.

ALEXIA

In de radix van Alexia (klik op de link hierboven om de radix van Alexia te kunnen bekijken) valt direct Heer 3 van zussen op die binnen de gebruikelijke orb van 5 graden voor cuspen in het eerste huis valt. Haar zussen spelen dus een heel prominente rol, haar oudste zus is dan ook kroonprinses en dat zal altijd in haar leven een grote betekenis hebben! Heer 3 staat op de ster Vindemiatrix die niet al te goed  is voor persoonlijke relaties en te maken heeft met meer op je nemen dan je aan kunt en de consequenties daarvan.  Heer 3 staat ook in oppositie met Mars wat het idee dat het niet al te harmonisch toe gaat, versterkt. Welke vorm dit alles ook zal krijgen, het is duidelijk dat het belangrijk zal zijn omdat Jupiter zo dicht bij de ascendant staat. Op de cusp van het derde huis staat ook nog eens Antares, een koninkijke ster dat wel, maar ook een ster verbonden met het einde van een cyclus.

Nu kunnen we allerlei verhalen gaan verzinnen die bij deze standen zouden passen , maar dat is nooit een goed idee. In het duiden is het altijd slim om zo dicht mogelijk bij de bekende context te blijven en drama te vermijden,deze standen weerspiegelen  simpelweg de weinig ontspannen positie van haar zus.  In de radix van Amalia zien we drie planeten in het tiende huis,  Venus /Heer 1, Mercurius en Saturnus / Heer 4. Het is duidelijk dat de publieke activiteit een heel grote rol speelt en ook komt hier weer de zeer zwakke Saturnus in Kreeft terug, die we als Heer 10 bij Amalia zagen. Saturnus is Heer 4 (familie) in het tiende huis, wat het idee van de vele plichtplegingen  in verband met de familie herhaalt. De conjunctie Venus/Mercurius/Saturnus valt op Procyon de zeer krachtige hoofdster van de Kleine Hond. De Kleine Hond is het slimme, handige beest dat op zijn eigen manier groot succes heeft en de gevestigde machten met zijn handigheid  te slim af is.

ARIANE

De nummer drie in de troonsopvolging is prinses Ariana en weer is er een thema dat direct in het oog springt en de hele horoscoop domineert. Dit is Heer 4 van de familie-afkomst, deze staat pal  op het MC en het is weer Saturnus die weer vernietigd is, alleen dit keer in Leeuw. In de horoscopen van haar zussen kwam een vernietigde Saturnus al nadrukkelijk naar voren in verband met het  tiende en het vierde huis. Het lijkt misschien wel leuk om prinses van Oranje-Nassau te zijn en geeft  je ook zeker privileges, maar het is natuurlijk een  druk en een grote onvrijheid, wat zich weerspiegelt in deze zo prominente Saturnus. Saturnus is ook Heer 3 van zussen en ook voor Ariane zal haar zus, de kroonprinses altijd een zeer dominant thema zijn.

Op het MC staat de ster Algenubi, de Muil van de Leeuw en dat behoeft geen uitleg. De  sterke Zon  (koning) en de sterke  Jupiter (overvloed, adel)  maken allebei een driehoek met die Saturnus en maken het aangenamer. Op het IC staat  echter wel de chaotische Neptunus die  weer laat zien dat zien dat er heel wat spanning op de familie staat.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *