Vorige week bekeken we de horocoop van het begin van de Russische invasie in Oekraïne en daaruit bleek dat de duidelijke kracht aan de Russische kant stevig geremd werd door andere factoren. Ook was het duidelijk dat het Oekraïense leger veel kracht had om effectief terug te vechten met name door de plaatsing van de significator van Oekraïne op de koninlijke Antares, de meest soldateske vechtster aan het uitspansel. Dat lijkt de situatie op het slagveld te weerspiegelen, bij Kiev worden de Russen inmiddels terug gedreven, de hoofdstad is niet gevallen dat voor de Russen zo belangrijke doel is niet bereikt. Kharkov in het oosten ligt zwaar onder vuur van de Russen net als Marioepol in het zuiden dat met de grond gelijk is gemaakt.

1 dag = 1 week

De vraag is hoe je de horoscoop van het begin van de oorlog gebruiken kunt om het verloop van de strijd te volgen? Een van de mogelijkheden om daarvan een beeld te krijgen is een toepasselijke progressiesleutel. Progressies zijn gebaseerd op een principe, je zet een dag in de gewone tijd, die je ook ephemeridetijd kunt noemen, om in een andere tijdseenheid. In de secundaire progressie is de sleutel 1 dag = 1 jaar, in de tertiaire directies 1 dag = 1 maand. In dit geval lijkt de progressiesleutel die het meeste effectieve zicht biedt op de gebeurtenissen 1 dag = 1 week.

Dat wil dus zeggen dat je uitgaat van de horoscoop van het begin van de oorlog (zie de post van vorig week) en als je wilt weten hoe de situatie na een week is, bereken je hoe de horoscoop er een dag na het begin uit ziet. De Maan is Oekraïne in de beginhoroscoop en je ziet direct dat de eerste weken heel zwaar zullen zijn. De Maan gaat niet alleen zijn vernietiging in Steenbok binnen, maar ook het kwaadaardige twaalfde huis, dat laat de Russische opmars zien. Maar de kansen beginnen te keren als de Maan uit Steenbok en uit het twaalfde huis komt.

Nu zijn we vijf weken later, dus de berekeningsdatum wordt dan 1 maart, en dat geeft de bovenstaande horoscoop. Het is meteen duidelijk dat er een belangrijk keerpunt bereikt is, het MC is op de Zuidknoop gekomen, de Russen worden terug gedreven bij Kiev en kondigen aan dat ze zich vooral op het oosten zullen gaan richten. Dat wordt bevestigd door de Venus/Mars conjunctie die op Terebellum zijn gekomen, een ster van het noodlot. Dat verwijst ook naar de gruwelijke slachting onder burgers in Boetsja tijdens de Russische terugtocht, die een golf van afschuw door de wereld laat gaan. 

Vooruitkijkend zien we half april (berekeningsdatum 3 maart)  Mars over Pluto gaan dat kan niets anders zijn dan een hele heftige strijd die een beslissend punt bereikt, zou dat de val van Marioepol kunnen zijn? Dan zien we half mei (berekeningsdatum 6 maart) weer een keerpunt. Mars in het eerste huis van de Russen verlaat zijn verhoging en verliest aanzienlijk aan aanvalskracht, terwijl het MC het teken wisselt en de Maan (Heer 7 Oekraïne) zijn verhoging in Stier in gaat, wat op een verbetering voor Oekraïne duidt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *