Er lijkt deze week een einde te komen aan de hittegolf die Nederland en de omringende landen al zo lange tijd in zijn greep houdt. Het komt niet zo vaak voor dat het zo lange tijd zo droog en warm is, voor de vakantievierder is dat heel prettig, al veroorzaken de extreme omstandigheden op veel andere gebieden wel problemen. Het is dus echt een uitzonderlijke situatie en dat zou je in de relevante horoscopen ook terug moeten kunnen zien. Want de astrologie bepaalt alles wat er op aarde gebeurt, niet alleen de politiek en jouw carrièrekansen, maar ook de weersomstandigheden.

Nu behoort de astrologische weersvoorspelling in onze tijden niet meer tot de standaardactiviteiten van astrologen. In vroeger tijden was dat anders en de technieken die daarvoor werden gebruikt, zijn nog bekend en zouden in principe nog steeds kunnen worden gebruikt. Voor de voorspelling op de hele korte termijn, is dat praktisch gezien weinig relevant omdat het KNMI nu eenmaal zeer betrouwbare voorspellingen doet. Maar op de langere termijn, staat ook de wetenschap met lege handen en kan de astrologie wellicht tot betere resultaten komen. Als we astrologisch naar het weer willen kijken, zijn er specifieke zaken die de nadruk krijgen.

Zo beperkt de astrologische weersvoorspelling zich uit de aard van de zaak tot de algemene tendens in een seizoen, waarvoor je de seizoensingress-horoscoop gebruikt. Die ingresshoroscoop wordt gemaakt voor het exacte moment dat de Zon een van de hoofdtekens binnen gaat en is dus geldig voor drie maanden. Want het heeft niet zo heel veel zin om de Ram-ingress te gaan bekijken, de Ramingress is immers geldig voor het hele jaar en dat is te weinig specifiek als je iets over het weer wilt zeggen. Natuurlijk zullen grote rampen die met het weer te maken zoals overstromingen bijvoorbeeld, wel in de Ramingress aangegeven worden, maar je kunt er weinig mee zeggen over het weer in een bepaalde periode van het jaar.

In The Real Astrology van John Frawley is in Hoofdstuk 13 een goede samenvatting te vinden van de weerastrologie, waar het hoofdzakelijk om gaat zijn de sterren en de hoeken. Een planeet op een hoek in een seizoensingress zal het weer in die periode bepalen, de natte Jupiter in de natte Vissen op de descendant zal meer regen brengen dan normaal. Hetzelfde doen we met de sterren, waarbij we hoofdzakelijk kijken naar de planeetaard van die ster, een krachtige Jupiterster op de descendant kan ook meer buien brengen dan normaal. Heel belangrijk is zogenaamde occultatie, waarvan sprake is als een planeet en een ster niet alleen dezelfde lengtegraad (conjunctie) hebben maar ook dezelfde breedtegraad. Zo’n occultatie die maar weinig voorkomt, heeft, zo zegt men, een zeer grote invloed op het weer. Naast de ingress wordt, aldus de teksten, ook de horoscoop van de lunatie,  horoscoop van de Nieuwe of de Volle Maan bekeken die aan de ingress vooraf gaat, bekeken. Dus om het samen te vatten: je kijkt naar de hoeken en de sterren in de relevante seizoensingress en in de lunatie die daaraan voorafgaat.

ZOMER INGRESS 2018

Maar werkt dit ook echt? Is in de ingress van deze zomer te zien dat het heel heet zal worden in onze streken? Klik op de bovenstaande link om de horoscoop van het exacte moment van het binnengaan van de Zon in Kreeft te kunnen zien. Natuurlijk kan zo’n seizoensingress ook andere betekenissen hebben, maar nu ligt de focus op het weer. Als we dus kijken naar de hoeken en de sterren, is er een ding dat in het oog springt. Op het MC staat Aldebaran, een koninklijke ster die dus een krachtige invloed heeft. Aldebaran is een ster met een zuiver Mars-karakter en Mars is het hete en droge verschroeiende vuur! Kijk naar het gele gras buiten en je ziet het. Omdat Aldebaran een as vormt met de al even koninklijke en martiale Antares, is hier een zeer sterke Mars/vuurinvloed te zien.

Als we de teksten volgen, is dus ook de lunatie voor de zomeringress van de Zon in Kreeft van belang (klik op de link hieronder om de lunatie te kunnen bekijken).

Wat hier in het oog springt, is de Zon-Maan conjunctie zelf die bijna op de descendant staat en dus een zeer grote invloed heeft. Deze lunatie valt op de ster El Nath, een de horens van de Stier die ook weer een zuivere Mars-natuur heeft! Er zijn maar vier sterren waarvan de aard wordt beschreven door alleen de verschroeiende Mars dat is dus wel iets heel bijzonders. De overgeleverde methodes lijken dus in dit geval prima te werken en ze zijn simpel genoeg om zonder uitputtende studie uitgetest te kunnen worden.

LUNATIE ZOMER 2018

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *