Vorige week bekeken we de horoscoop van de kroning van wijlen Koningin Elisabeth die zo lang op de troon zat, alleen de Thaise koning Bhumibol hield het langer vol. De horoscoop van de kroning van Elisabeth liet dan ook heel veel kracht zien, vooral door Heer 1 die in zijn eigen teken stond en behalve over zichzelf de dispositie had over drie andere planeten. Dispositie is macht en dus had Elisabeth de touwtjes stevig in handen, ze beheerst meer dan de helft van de horoscoop, dat wil zeggen van haar omgeving, haar wereld, want dat is wat een horoscoop laat zien. Een horoscoop is niet een plattegrond van de psyche, maar het geeft  een objectief overzicht van de energie die in een situatie werkt.

Aldebaran

Deze sterke Heer 1 in de kroningshoroscoop staat ook accidenteel in het tiende huis op Capella, een krachtige, strijdbare ster van de eerste magnitude. Ook in het tiende huis treffen we de Zon van het koningschap aan, op de koninklijke Aldebaran, de hele horoscoop is een toonbeeld van kracht. Maar je kunt op basis van iedere correcte horoscoop van een begin zoals deze, ook alle voorspellingstechnieken toepassen die je in een radix gebruikt en we kijken in deze post specifiek naar de progressies in de kroningshoroscoop in 1992, een jaar dat de Queen zelf in november van dat jaar omschreef als een “’annus horribilis”.

Het valt direct op dat de directie van de Ascendant in dat jaar over de kwaadaardige ster Vindemiatrix loopt, de Tovenaarsleerling die wordt geassocieerd met zaken die oncontroleerbaar steeds verder uit de hand lopen, Annus Horribilis dus. Het tweede wat in het oog springt is de secundaire progressie van de Maan die in 1992 een conjunctie met de Zon heeft gemaakt. Dat is dus een progressieve Nieuwe Maan, altijd een moment van grote veranderingen en vaak van crisis! Hier zeker want deze progressieve NM  valt op de malefic Mars van ruzie en scheiding in zijn val, die zich dus van zijn naarste kant laat zien en op Uranus, verbonden met het verhaal van de hoogste hemelgod die gecastreerd wordt door Saturnus, een nogal pijnlijk gebeuren!

Profectie 4

Via antiscion valt deze stand ook nog eens op de Zon in de kroningshoroscoop wat de uitwerking ervan nog eens versterkt, het draait immers allemaal om het koningschap (Zon) en de relatie met het volk (de Maan). Het feit dat de Nieuwe Maan op Castor valt, is ook niet bepaald positief. Castor is een van de Tweelingen die zeer sterk met elkaar verbonden zijn, maar Castor is de broer die sterft in de strijd en op die manier raken de broers van elkaar gescheiden! Ook de profecties werken prima, je neemt voor ieder een jaar een huis en de aard en de toestand van het huis laten dat in grote lijnen zie hoe dat jaar zal zijn. In het Annus Horribilis is de profectie in het vierde huis van de familie /dynastie aan geland. Heer 4 is Jupiter in vernietiging in de kroningshoroscoop die op het MC staat in de moeilijke teleurstellende Hyaden. Jupiter is verreweg de meest schadelijke planeet in de horoscoop, horribilis!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *