Het is in de uurhoekastrologie dat de essentie van onze hemelse kunst het duidelijkst en meest direct zichtbaar wordt. Uurhoekastrologie doet zeer concrete voorspellingen vaak met een vermelding van het tijdstip dat iets zal gebeuren en deze voorspellingen zijn dus ook heel helder te controleren. Vaagheid is uit den boze het gaat over concrete gebeurtenissen in de wereld, over het verkopen van een huis dat wel of niet lukt en over prijzen die stijgen of dalen. Er is geen ontkomen aan, je ziet in een uurhoekhoroscoop direct en soms op een onthutsende manier hoe de gebeurtenissen op aarde worden bepaald door de astrologische standen. Die astrologische standen en bewegingen hebben op hun beurt hun oorsprong in wat je het Hoogste Principe zou kunnen noemen, de oneindige en absolute bron van alles, of wel God.

Astrologie laat dus zien hoe die bron zich via de planeten  as leven op aarde manifesteert, en dat is een van de belangrijkste functie van onze hemelse kunst, het toont hoe direct we verbonden zijn met de bron. Terugkeer naar de bron is het grote doel van het leven en dus kan het beoefenen van astrologie, mits het op de juiste manier gebeurt, daar aan bijdragen. Je zou onze hemelse kunst ook L’art pour Dieu  kunnen noemen. Deze denkbeelden zijn gebaseerd op de traditionele metafysica, het is authentieke spirituele filosofie die zijn wortels heeft in diverse tradities en deze kan dienen als een gezonde basis voor de astrologie.

Genoeg gefilosofeerd, als voorbeeld om te illustreren wat ik bedoel kan deze vraag dienen van een klant die een deel van haar vermogen in goud had belegd. Echter op 13 april was de goudprijs, om onverklaarbare redenen en totaal onverwacht, in vrije val gekomen en er waren nog geen tekenen van herstel te zien. De vraag was of deze vrije val zou doorzetten en wat ze dus met haar goud moest gaan doen. Klik op de onderstaande link om de uurhoek van deze vraag te zien.

GOUD VERKOPEN

Wat de uurhoek van de vraag zal tonen is de ontwikkeling van de goudprijs die de komende maanden mag worden verwacht. Het is goed om te beseffen dat de prijs op het moment van het stellen van de vraag nog twee keer zo hoog was als in januari 2008! De essentie van de vraag is dus zal de goudprijs definitief totaal instorten, als dat zo is kan ze maar beter snel verkopen en nog een behoorlijke winst binnen halen. Als het om de ontwikkeling van de goudprijs gaat kijken we simpelweg naar wat de Zon gaat doen want goud is het metaal van de Zon, wat er met de Zon gebeurt, gebeurt er met het goud: zo boven zo beneden. In de horoscoop staat de Zon in Stier en heeft net een oppositie met de beperkende Saturnus achter de rug. De afstand tot de oppositie is twee graden dus dit laat zien dat de goudprijs twee weken geleden is begonnen te dalen en zo was het ook. Om te zien hoe het verder gaat wordt de Zon vooruitgeschoven en deze komt na 7 graden op de beperkende Zuidknoop. Dus na zeven weken, eind juni dus, bereikt de prijs een dieptepunt en die voorspelling klopte. Maar dat geeft de fluctuaties in de goudprijs aan. Een definitieve diepe val van de prijs, als dat al denkbaar zou zijn, zou moeten worden aangegeven door bijvoorbeeld de Zon die op het punt staat zijn val in Weegschaal binnen te gaan. In dat geval zou het  inderdaad slim kunnen zijn te verkopen, maar de Zon staat aan het begin van de vaste Stier dus zo’n definitieve val komt er niet. Wel is het verstandig om als de goudprijs eind juni een dieptepunt op de Zuidknoop bereikt juist tegen zeer lage prijs fors goud bij te kopen!Want de Zon gaat de Zuidknoop ook weer voorbij.

Dat dat een goede strategie is, blijkt uit deze tweede vraag over de goudprijs. Klik op de onderstaande link om de horoscoop te kunnen zien.

GOUDPRIJS VERDER

In deze horoscoop staat de Zon in het achtste huis, het laatste aspect van de Zon was een driehoek met de beperkende Saturnus, 12 graden en dus 12 weken geleden. Dat is inderdaad half april toen de val van de goudprijs begon! Het is net Nieuwe Maan geweest wat wijst op de start van een nieuwe cyclus  en waar dat toe zal leiden zie je door de Zon vooruit schuiven. Over een kleine 14 graden gaat hij zijn eigen teken Leeuw binnen en schiet de goudprijs dus weer omhoog. Dat is 14 weken de derde week van oktober dus. Koop je dus dus nu heel gunstig in, dan kun je in de herfst fiks cashen. Als je te lang wacht met verkopen in oktober, zakt de prijs weer in, na de tekenwisseling maakt de Zon al snel een vierkant met de beperkende Saturnus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *