Terwijl alle aandacht uitging naar Afghanistan en de machtsovername door de Taliban, werd aan de andere kant van de aardbol Haïti getroffen door een zware aardbeving. Dat maakte de chaos daar compleet, want ook de president van het doodarme, instabiele land was kort daarvoor vermoord. Haïti is een heroïsch land, het was ooit een Franse kolonie maar de slaven kwamen met succes in opstand tegen de koloniale machthebbers en slaagden erin zich onafhankelijk te verklaren. Daar eindigt het mooie verhaal direct, want sindsdien is het land weg gezakt in politieke chaos, bloedvergieten en schrijnende armoede, wat verergerd werd door aardbevingen en vloedgolven.

Haïti is een mislukte staat waar iedereen begrijpelijkerwijs weg wil. In de geboortehoroscoop van het land die wordt gemaakt op basis van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter die voorafging aan het uitroepen van de onafhankelijkheid, zijn dan ook hele grote spanningen te zien. Klik op de downloadknop hieronder om de radix van Haïti te kunnen bekijken.

Venus is Heer 10 van de regering en staat op de machtige Regulus en ja het land werd door trotse slaven gesticht. Maar één zwaluw maakt nog geen zomer, Venus staat in Huis 8 van de dood en heeft geen essentiële waardigheid, verderop in Huis 8 staat ook de Grote Conjunctie zelf. De Zon is Heer 8 van de dood en heeft veel invloed in het zevende huis, van waaruit de Zon de Ascendant, het land, schaadt. De Zon staat op Procyon, de hoofdster van handige Kleine Hond, die de gevestigde autoriteiten te slim af is, weer een indicatie voor de succesvolle slavenopstand.

Er is dus heel veel invloed van het doodshuis, Heer 10 staat in Huis 8 maar ook Saturnus Heer 1, het land bevindt zich in dit kwaadaardige huis. Heer 1 staat conjunct Jupiter die Heer 12 van chaos en zelfdestructie is.  Dus de belangrijkste huisheren zijn direct betrokken bij het doodshuis, in het totaal vijf van de zeven planeten en in de rest van de horoscoop is geen hulp te vinden, malefic Mars is zeer gewelddadig in vernietiging en de Maan heeft ook geen waardigheid.  Al is een horoscoop nog zo slecht, één hele sterke goed geplaatste planeet kan veel soelaas bieden, maar die zie je hier niet, het doodshuis domineert zonder tegenstand.

Baron Zaterdag

Er is nog iets dat de zaken verergert, dat is Jupiter/ Heer 12 van het occulte die in vernietiging staat en zich dus van zijn slechtste kant laat zien.  Door de conjunctie met Heer 1 is er een grote invloed van Heer 12 op het land. Dat is de wijdverbreide Voodoo, een duistere cultus met Afrikaanse wortels, die dicht tegen de zwarte magie aan schurkt. Een plaats waar voortdurend magische handelingen plaats vinden, raakt gedestabiliseerd. Als je handelt op het astrale vlak, en dat is dat wat magie doet, slaat dat weer terug op de concrete realiteit, er worden energiepoorten geopend die maar beter gesloten hadden kunnen blijven. Hoe vreemd het ook moge klinken, dat is geen fantasie. De Voodoo-god die op Haïti intens wordt aanbeden is de kwaadaardige Baron Samedi, (Baron Zaterdag, de dag van Saturnus, algemene significator van de dood), de god ofwel Loa van de dood die heel duidelijk een demoon is. Volgende week zullen we de progressies in de horoscoop van Haïti bekijken om te zien wat de rampzalige situatie van nu veroorzaakt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *