Vorige week bekeken we de horoscoop van het begin van het Eurovisie- Songfestival 2024 om te zien of de winnaar bepaald kon worden op basis van de horoscoop. Dat werkte in de beginhoroscoop van dit jaar prima, maar helaas is de gebruikte techniek niet altijd zo effectief. Een bijkomend probleem is dat het ook soms onduidelijk is onder wel teken een land moet worden geclassificeerd, niet alleen zijn er heel wat nieuwe landen bijgekomen, aan sommige landen worden ook meerdere tekens toebedeeld.    

Stierland

De methode die toegepast wordt, werd ooit voorgesteld door John Frawley en het komt er op neer dat de planeet waarmee het MC in de beginhoroscoop het eerste aspect maakt de winnaar laat zien. Een logische gedachte, de planeet zelf is het liedje en het teken waar de planeet in staat, het land dat wint. Het is amusant dat Frawley in het artikeltje waarin hij de methode beschrijft deze direct toepast op het Songfestival dat er toen zat aan te komen in het jaar 2000.

Horoscoop Eurovisie 2000

Het eerste aspect dat het MC in de beginhoroscoop van Eurovisie 2000 maakt is een driehoek met Mercurius, die in Stier staat, net als vier andere planeten overigens. Frawley concludeert dat een Stierland zal winnen en kiest voor Ierland. Mercurius als planeet laat de titel van het liedje zien en omdat Mercurius op Alcyone de ster van de tranen in het zevende huis staat, oppert hij de mogelijkheid dat het zoiets zal zijn als “Song for Lost Lovers”, ook allemaal heel logisch.

Eurovision 2000

Ram?

We weten nu natuurlijk hoe het is afgelopen en nee het klopte niet. In 2000 waren de winnaars de Deense Olsen Brothers en Denemarken valt niet onder de Stier. In de meeste boeken wordt het onder de Ram geschaard waarschijnlijk omdat het de mark van de Denen was, en een mark is een grensprovincie waarin dus wordt gevochten. Hoe dan ook het idee dat het teken het winnende land laat zien, werkt hier ook niet, er staat zelfs niet één planeet in Ram!

Mercuriaal

Wat wel lijkt te kloppen is Mercurius en het zevende huis van relaties. Het liedje heette ‘’ Flying on the Wings of Love” en natuurlijk is Mercurius de planeet die vliegt. Ook het zevende huis van realties  komt dus terug, maar Alcyone van de tranen is nergens te bekennen. Het gaat over een gelukkige, langdurige grote liefde wat weerspiegeld zou kunnen worden door de dispositor van Mercurius, dat is Venus die in eigen teken Stier staat. Opvallend is ook dat het liedje begint met: “Als de Maan helder aan de hemel staat” en ja de Maan staat vlakbij het MC in de beginhoroscoop. Al met al zit er dus wel iets in maar dat lijkt voornamelijk betrekking te hebben op de planeet die het liedje weer spiegelt en dat is zeker niet niks.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *