Leuke dingen voor de mensen- John de Mol

In de post van vorige week werd de radix van het zeer succesvolle en destijds baanbrekende programma Big Brother geduid, waarvan de maker meer dan 15 jaar later nog steeds zeer actief en succesvol is als TV-producent.  Dat is John de Mol, die vaak heel goed lijkt aan te voelen wat de mensen willen.  Met zijn  idee “The Voice of Holland” was het de afgelopen jaren weer vol in de roos, het programman werd ook  heel snel naar het buitenland verkocht. De truc zit hem bij De Mol vaak in het meedoen van het publiek, dat kan stemmen over kandidaten en deelnemers, terwijl ook nog steeds het “’opsluiten”’ van mensen in beperkte ruimtes terug blijft komen. Het is  interessant om de radix van deze steenrijke en internationaal uiterst succesvolle media-tycoon  eens te bekijken. Klik op de link hieronder om de radix van John de Mol te kunnen zien. De geboortegegevens hebben een betrouwbare A-rating  in de Rodden-classificatie.

john-de-mol

De planeet die meteen in het oog springt, is Jupiter die met vijf graden orb net in tweede huis van de bezittingen staat. Jupiter is sterk in verhoging in Kreeft , heerst over het tiende huis van de loopbaan en staat op de koninklijke ster Pollux, die heel veel succes kan schenken. Jupiter is de natuurlijke significator van rijkdommen, staat in een vruchtbaar waterteken op een koninklijke ster, wat natuurlijk al veel van zijn zeer riante financiële positie verklaard. Maar op cusp 2 van geld  binnen twee graden orb, staat ook nog eens de zeer heldere ster Procyon, die veel succes schenkt en of dat nog niet genoeg is, valt Mars, die op de koninklijke Aldebaran staat via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de  as nul graden Kreeft / nul graden Steenbok ) op Jupiter! Een zeldzame concentratie van zeer positieve indicaties rond cusp 2 van bezit, ja inderdaad steenrijk.  En als je dan ziet dat de zeer krachtige en heldere Sirius conujnct de ascendant staat, is het plaatje van mega-succes wel rond.

Het is belangrijk je te realiseren wat dat betekent. De vier zeer krachtige vaste sterren, gecombineerd met Jupiter de algemene significator van rijkdommen in verhoging, schenken De Mol zijn financieel succes. Dat wil niet zeggen dat hij er niet hard voor zal moeten werken, het gaat natuurlijk niet vanzelf. Maar wat het wel wil zeggen, is dat als hij deze standen niet gehad, hij zich drie slagen in de rondte had kunnen werken, zonder dat hij er steenrijk van was geworden. Dit is en blijft een groot verschil tussen de klassieke astrologie en de New Age astrologie, volgens de klassieke astrologie ligt er veel  meer vast in een mensenleven. En er is niets dat dat zo duidelijk laat zien als de vaste sterren. Wat je niet gegeven is, zal je ook niet krijgen. Succes is geen gevolg van bewustwording of slimme trucjes en techniekjes . De belangrijkste  boodschap van de astrologie is: je doet het niet zelf, het wordt geschonken of juist niet.

Maar goed, John de Mol is dus goed bedeeld door de kosmos en dat was ook wel te verwachten natuurlijk. Zijn zo belangrijke Jupiter is overigens niet de enige planeet in verhoging, De Mol heeft er nog twee, de Maan en Venus. Nu geeft verhoging een planeet een bepaalde mate van onwerkelijkheid, er wordt op die gebieden met de roze bril gekeken en dat past natuurlijk prima bij iemand die vooral artificiële omgevingen schept. De verhoogde Venus staat heel sterk, hoog in de horoscoop in het tiende huis van de loopbaan op de ster Scheat uit de constellatie Pegasus, het vliegende paard. De berijder van Pegasus zet op eigen initiatief koers naar de Olympus en je kunt wel zeggen dat De Mol nogal eigenzinnig is. Deze dominante verhoogde Venus, die de hoogste plek in de horoscoop bezet , in” elevatie” heet dat, maakt een nauw sextiel met de verhoogde Maan en dat is ook een van de sleutels van zijn succes.

john-de-mol-big_0

De Maan is natuurlijk het volk en dat verbindt zich dus soepel met zijn creatieve ideeën. Het valt op dat zowel Venus als de Maan op het punt staan hun teken te verlaten om daarna in een veel onaangenamere omgeving te komen, waar het afgelopen is met die rozige verhoging. Wat ze dus het allerliefste willen is, te blijven in de omgeving waar ze zijn, in die kunstmatige werelden van De Mol . De Maan staat op Alcyone, de hoofdster van de Pleiaden, de Tranen-nevel. De Pleiaden hebben te maken met teleurstellingen die voortkomen uit het feit dat we  nu eenmaal in een stoffelijke realiteit leven. Het volk ,de Maan is dus droevig,  maar De Mol  troost met zijn rozige verhoging. Het brood moet het volk zelf verdienen, maar De Mol biedt tenminste mooie spelen.

De Arabische punten maken het plaatje weer compleet. Het Pars Fortunae (PF) , het grote zielsverlangen, staat in het tweede huis van bezittingen, op de kwaadaardige sterrenhoop Praesepe. Praesepe heeft als Hart van de Kreeft te maken met een begeren , vaak van macht, dat niet in te tomen is. Hij wil veel geld en macht en hij krijgt het ook. Het Punt van Roeping, het PF geprojecteerd van het MC (MC + Maan – Zoon), geeft aan waar het grote verlangen op loopbaangebied ligt. Het staat op 3.15 Ram en dus via spiegelpunt in oppositie met Venus / Heer 5. Het Punt van Roem (Asc + Jupiter- Zon) , wat aangeeft waarom je bekend of berucht bent, staat op 0.19 Weegschaal en dus via spiegelpunt conjunct Venus. Het draait dus allemaal om die rozige, mierzoete Molskoek van die verhoogde Venus waarmee het volk wordt getroost.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *