Het was vorige week, op 2 november,10 jaar geleden dat Theo van Gogh werd vermoord door een moslim-extremist. Het was een diep-tragische gebeurtenis die wonden in ons land heeft geslagen die nog altijd niet zijn geheeld. Het was hoogst onwaarschijnlijk dat na Pim Fortuyn een tweede prominente Nederlandse opiniemaker zo aan zijn einde zou komen en toch gebeurde het. En in ons land dat toch graag de gedachte koestert een oase van rust te zijn vol nuchtere handelaren, was dat extra schokkend: erge dingen gebeuren immers in het buitenland. Ons land zal door die moord nooit meer hetzelfde zijn. En kijk eens wat voor horoscoop daartoe leidde, de rauwe kracht spat er van af, zo’n concentratie van power zie je maar zelden. Of je nu van hem hield of niet, het was een bijzonder kind en dat wassie.

THEO VAN GOGH

Het eerste wat in het oog springt is de nauwe conjunctie van Mercurius en Mars in het tiende huis van de loopbaan.Theo van Gogh was natuurlijk ook regisseur maar het meest bekend was hij door zijn interviews. Hij maakte het zijn gasten niet al te makkelijk, om het zacht te zeggen, en als afsluiting werd ze gevraagd de bekende cactus te kussen. Een mooier beeld van de conjunctie Mars-Mercurius kun je je niet wensen, waar nog bij komt dat de planeten op de ster Algenubi staan, de Muil van de Leeuw wat geen uitleg behoeft. Een tweede heel opvallend punt is de ster Pollux pal op het MC, een van de sterren uit de koninklijke top-elite, die heel veel succes schenkt en een geweldige vechtkracht. Een van de thema’s van de constellatie Tweelingen waar Pollux toe behoort, is het dubbele, van Gogh was kunstenaar en journalist. Heer 10 is de Maan en die staat, of het nog niet genoeg is, op Aldebaran een tweede koninklijke ster met een uitgesproken martiaal karakter, het Oog van de Stier is intens rood. Maar, en nu wordt het bijna griezelig, de Maan staat in oppositie met Saturnus heer 4 die op de grimmige en al even intens rode Antares, het koninklijke Hart van de Schorpioen, staat. Antares is de Doodsster, Saturnus is oude dingen en tradities en het vierde huis is ook het verleden. Deze Saturnus is dus onder meer Mohammed B. en je ziet hier wat voor een enorme krachten langs deze oppositie werken die zich via heer 10 de Maan zullen uiten. Drie koninklijke sterren maar liefst, van Gogh is door de kosmos  wel bijzonder goed voorzien. Roem wordt niet gemaakt, maar geschonken.

Daar komt nog eens bij dat deze belangrijke oppositie Maan-Saturnus via antiscion (spiegelpunt via de as nul graden Kreeft- nul graden Steenbok) weer over de MC/IC-as valt. You can’t beat that!Overigens geeft Saturnus heer 4 op een koninklijke ster ook de beroemde familie aan waaruit hij stamde, met een naam die hem ook behoorlijk geholpen heeft in zijn loopbaan. Is het nu genoeg of is er nog meer? Venus heer 1 staat in de laatste graden van de Leeuw en je kunt je dus afvragen of heer 1 niet op Regulus, de Koning de Koningen, staat. Dat is zo’n technische kwestie maar hier valt Heer 1 wel  heel precies op Alphard, het Hart van de Hydra en hoewel Regulus drie graden  verderop staat, gaat de voorkeur daarom toch uit naar Alphard. Het Hart van de Hydra is de essentie van de begeerte naar het aardse leven en tegelijkertijd geeft het een scherp inzicht in de psychologie van dezelfde begeerte op alle niveaus, persoonlijk en politiek. Om het af te ronden het Arabische punt van Roem (Asc + Jup – Zon, bij dag) staat conjunct de Maan-Saturnus oppositie. Het punt van Roem geeft aan wat op je pad komt en waar je bekend of berucht om wordt: zijn strijd tegen Saturnus van de beperkingen en voor het “vrije woord”. Het Punt van Roeping,  (MC + Maan – Zon, op 1.33 Leeuw) maakt een sextiel met de Zon in Leeuw. Van Gogh wil niet alleen opiniemaker zijn maar ook opinieleider.

SOLAARMOORDVANGOGH

Met zo verpletterend veel koninklijke Mars en zoveel sterren bezet die als gewelddadig worden gezien, is het niet gek dat Mohammed B. op zijn pad kwam. In de solaar voor het jaar van zijn dood zie je de klassieke aanwijzing voor het einde, de Zon, de bron van alle leven die onder gaat. Het solaar-MC valt bovendien op radix-Saturnus op Antares, de solaar-Maan valt op solaarcusp 8 van de dood en de solaar-Saturnus op zijn venijnigst vernietigd in Kreeft, valt op het radix-MC.

PROGRESSIESMOORDVANGOGH

De progressies zijn al even netjes volgens het boekje, er is een progressieve Volle Maan op komst! Zeer grote spanningen dus en tegelijkertijd gaat het progressieve Pars Fortunae over de altijd extreem beklemmende Zuidknoop en staat het progressieve MC vierkant weer die Saturnus op doodsster Antares..

LUNAARMOORDVANGOGH

Zoals gewoonlijk windt de lunaar er geen doekjes om. De Zon / Heer 1 staat, in de lunaar waaronder Van Gogh werd vermoord, vlak voor het IC, traditioneel ook het graf. Als je weet door de duiding van progressies en solaar dat er iets dramatisch zal gebeuren is zo’n stand genoeg om de maand te vinden.

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *