Nu langzaam de verkiezingskoorts in de VS begint op te lopen, is het interessant om te bekijken hoe het er voor staat in de horoscoop van Donald Trump. Vorige week werden zijn Firdaria geanalyseerd en het was niet alleen duidelijk dat de Firdaria een simpel maar uiterst effectief voorspellingsinstrument zijn, de Firdaria zien er voor Trump ook heel goed uit. Dat wil niet zeggen dat hij zeker weer terug komt als president, maar hij heeft wel goede kansen. Om dit verder te bekijken, is het een goed om eens een blik te werpen op de profecties.

Twaalfprincipe                                                                                                                          

Profecties zijn niet een voorspellingsmethode die je ergens in een boek vindt, ze zijn gebaseerd op het 12-principe. Dat getal geeft symbolisch een complete cyclus aan omdat het de vermenigvuldiging is van het getal van de geest (3) en het getal van de stof (4) en dat is precies wat de schepping is. Een 12-ritme beschrijft dus alle mogelijkheden die de verbinding van stof en geest biedt, daarom hebben we twaalf tekens en twaalf huizen. Het is daarom logisch om op dat 12-ritme een prognosetechniek te baseren en dat noemen we profecties. Er zijn diverse varianten van de profecties, via teken of via huis, maar wat goed lijkt te werken is om ieder jaar een (Placidus)-huis op te schuiven.

Het eerste levensjaar- als je dus “nul jaar” oud ben – wordt gegeven door de toestand van het eerste huis, door de aard van het huis, de conditie van huisheer, door eventuele planeten of andere factoren in het huis en door de sterren op de huiscusp. Dat herhaalt zich dus om de twaalf jaar maar omdat de context verandert en andere factoren in de horoscoop door progressies en solaren worden geactiveerd, heeft dat altijd weer een andere specifieke uitwerking.

Noordknoop

In 2016 toen Trump met een uiterst gunstige Firdaria en uiterst gunstige progressies president werd, was hij 70 jaar oud en was zijn profectie in het elfde huis aan gekomen. Het elfde huis, dat dus een beeld geeft van het jaar, is een benefic-huis, het huis van de vruchten van je arbeid, heel passend dus. Op de cusp van het elfde huis staat de zeer sterke Orion-ster Betelgeuze en Heer 11 is Mercurius die niet alleen in het elfde huis staat, maar ook via antiscion op de Noordknoop (succes, expansie) conjunct de Zon/Heer 1 (koningschap) op de sterke Capella staat (de Strijdwagen).   

Saturnus vernietigd

In het elfde huis staat ook de Saturnus-Venus conjunctie in Kreeft, die minder gunstig is, Venus is Heer 10 van de loopbaan maar Saturnus is in vernietiging. Daar is echter dus ruimschoots compensatie voor. Toen hij verloor in 2020 was de profectie in het vallende zwakkere derde huis gekomen dat weliswaar de cusp op de koninklijke Spica heeft (hij kwam ook heel ver) maar Heer 3  is Venus conjunct die vernietigde Saturnus. Saturnus is Heer 7 van de tegenstander en staat op de koninklijke Pollux, wat gunstig is voor zijn opponent, die zijn loopbaan dus effectief blokkeert. Venus zelf staat op Procyon de behendige, slimme Kleine Hond die wel heel krachtig is maar tegen autoriteiten werkt, wat niet zo gunstig voor behoud van een presidentschap.  

En hoe ziet dat eruit in 2024, volgend jaar als Trump naar alle waarschijnlijkheid zal proberen terug te komen? De profectie komt dat jaar in het zevende huis van de tegenstander, heel passend. Maar Heer 7 is natuurlijk wel weer die vernietigde Saturnus die op de koninlijke Pollux staat conjunct zijn Heer 10, die door Saturnus wordt ingeperkt. Een herhaling dus van vier geleden maar op een andere manier. Dat ziet er dus niet zo gunstig uit. Al zal Procyon waar Venus /Heer 10 op staat, in deze context wel positief voor hem uitwerken, omdat hij nu de zittende autoriteit uit daagt. Toch is dat nog niet beslissend omdat je profecties duidt in de context van wat de ander prognosemethodes laten zien. Daar zullen we later nog naar kijken.       

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *