Vorige week werd de radix van Kevin Spacey bekeken, de acteur die zo ongenadig van zijn voetstuk is gevallen wegens beschuldigingen van seksuele intimidatie. In zijn horoscoop was zijn val duidelijk te zien, maar het is natuurlijk ook zeer interessant om eens een blik te werpen op de horoscoop van de serie waarmee Spacey wereldfaam verkreeg. Dit is het zo bejubelde House of Cards, waarin Spacey een genadeloze machtswellusteling speelt, die uiteindelijk zelfs president  van de VS wordt. De serie was te zien op Netflix, en de productie werd vrijwel onmiddellijk stil gelegd na de “val” van Spacey, terwijl er alleen nog maar beschuldigingen zijn geuit en er nog niets is bewezen. Het lijkt er dan wel op dat Spacey grenzen heeft overschreden, maar het staat nog zeker niet vast!

Daar gaat het hier niet over en je kunt ook niet in een radix zien of iemand schuldig is of niet, wat interessant is, is de horoscoop van de serie. Om een horoscoop van een serie te kunnen maken, zou je het tijdstip van de eerste uitzending kunnen nemen, als dat te achterhalen valt. Wat echter ook heel goed werkt, is de horoscoop van de lunatie die vooraf ging aan de eerste uitzending, dan heb je ook geen tijdstip nodig. Van een lunatie, een Volle of een Nieuwe Maan, is het exacte tijdstip immers altijd bekend en deze techniek blijkt in de praktijk heel goed te werken. Klik op de onderstaande link om deze lunatie te bekijken, deze horoscoop kunnen we gebruiken als de geboortehoroscoop van House of Cards.

HOUSE OF CARDS

Wat onmiddellijk in het oog springt, is de Maan die als Heer 10 van de loopbaan in het tiende huis staat. Dat geeft direct het hoofdthema aan, het draait allemaal om het veroveren van een steeds hogere positie. Het feit dat de Maan in oppositie staat met de Zon heeft op zichzelf genomen geen betekenis, we zijn immers uitgegaan van een lunatie en alles wat automatisch voortkomt uit je keuze van techniek kan niet worden mee geduid.  In dit geval wordt de Volle Maan echter sterk extra benadrukt, niet alleen door dat de Maan Heer 10 is, maar ook omdat de lunatie via antiscion ( planeetposities gespiegeld in de as 0 °Kreeft – 0° Steenbok) op de knopenas valt! Een lunatie op de knopenas is een eclips en hier is dus een eclips via antiscion te zien. De lunatie is een Volle Maan dus het thema is de verduistering van de Maan door de kracht van de Zon,die op de expansieve Noordknoop staat.

Wat hier dus in feite wordt getoond, is dat het licht van de Zon, die de koning is, zijn volk of zijn tegenstrevers helemaal overstraalt. Bij Volle Maan vult het licht van de Zon de Maan helemaal en wordt de Maan helemaal onthuld zoals zij is, een weerspiegelaar van het licht van de Zon. Dat gaat dus allemaal over de macht van de Zon, de koning. De Zon staat in Waterman in vernietiging en zal zich dus op zijn minst aangename manier tonen, Spacey speelt in de serie een genadeloze machtswellusteling. De conjunctie met de Noordknoop, die veel succes kan schenken, maakt hem heel sterk, je kunt de Noordknoop zien als een soort super-Jupiter.

                                   House_of_Cards

Aan de andere kant van de lunatie wordt de nadruk op het machtsthema herhaald, de Maan / Heer 10 staat niet alleen als Heer 10 in Huis 10, hij staat ook op de sterrenhoop Prasesepe, de Lege Kribbe. Praesepe is een soort tweede Algol, een zeer kwaadaardige ster die dood en verderf kan zaaien, de sterrenhoop symboliseert de resten van de Kreeft, die door Hercules werd vertrapt. In de praktijk blijkt Praesepe vaak  te maken  te hebben met een teugelloze machtswellust die tot chaos,  geweld en verdeeldheid leidt.  Ook de eerste Algol is in het spel, deze staat conjunct de Zuidknoop die via antiscion op de Maan op Praesepe valt.  Het is deze samenballing van Algol en Praesepe op de lunatiegraad op de Knopenas, die de serie zijn succes schenkt. Mensen “luisteren” graag  naar deze mythische verhalen, er is niets nieuws onder de Zon, alleen de  uiterlijke vormen veranderen, maar de kern nooit.

De andere sterren op belangrijke punten maken het plaatje rond. De koninklijke Spica op de ascendant heeft te maken met groot succes, meer succes dan je ooit had durven dromen. De zeer krachtige Procyon, de hoofdster van de Kleine Hond op het MC, is ver bonden met thema van de slimme, handige doorbijter die uiteindelijk de heersende machten te slim af. En om het helemaal  af te maken , de in deze horoscoop zo centrale lunatie valt op de ascendant/descendant-as  in de radix van Kevin Spacey!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *